Şimdi Ara

HAVA ER EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI - KÜTAHYA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.748
Cevap
13
Favori
735.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar siz siz olun sülüs kağıdınızda pkt çavuş kıta çavuşu yazıyorsa yandınız 1. ve 2.erbaşa düşmeyin 90 gün acemilik +35 gün onbaşılık yapıyorsunuz gidin hizmet eri olun şöför olun daha iyi benden söylemesi sonra vay ben duymadım ,vay benim haberim yoktu demeyin.
  • Beyler Kütahydan 2 gn önce geldım 88/3 gıdıckler Allah yardımcınız olsn kutahya cok degısık bır yer Allah kımseyı 6. bölüge dusurmesın muhafaz olanlar ıcınde tavsıyem atıslarınız ıyı olsn rahat edın bırde cetlısınız var kı Dusman basına rahat etmek ıstıosanız tek bır sansınız var fılema alın bu yazdıklarım 6. bölük ıcın cok rahat boluklerde var ben kurtuldm kayserıye gıdıorm Allah yardım etsın hepınıze
  • 88/3 kütahya ulaştırma düştü banada. Bu ulaştırma neyin nesi arkadaşlar ?
  • evet 88/3 ler geldi :D ilk yazan ben olcam galiba.bugün öğrendim google a yazdım.faydalı bilgileri okudum.sağlıkçıyım samsun diye bekliyodum kütahya hava eğitim çıktı.hayırlısı olsun.tertipler yavaş yavaş düşerler buraya :)
  • Bende acemiligimi Kütahyada 88-2 olarak 70 gün yaptim.Kurs eriydim ve ikinci 35de kurs görürdük.Sicagi o bicim kavurucu sogugu ise bi o kadar dondurucu.Günde 4 mevsim yasanan bi memleket.Agustosta minimum hava sicakligi 10-14 arasi degisir.Zaten her sabah saat 08.00'da günlük hava durumunu anons ederler.
    1-2-3-4-9-10-11-12-13 bölükler meslekci ve kurs erlerinin bulundugu yerdir.5-6-7-8 Muhafiz erlerinin yeri.(Eger muhafizsaniz durumunuz biraz vahim)
    14 ve 15. bölükler erbas bölükleridirki onlar hakkinda hic bi bilgim yok.Ama sadece söylentilere göre erbas bölüklerinde dayak olayi oldugunu duydum.
    Sülüsünüzde ne yazdiginin bi önemi yok.Muhafiz eri yaziyordur kaloriferci olursunuz vs.Benim sülüste de muhafiz eri yaziyordu fakat mesleginize göre ve birazda fiziki durumunuza göre degerlendirme yapiyorlar size ona göre bi grrup seciyorlar.Siz siz olun muhafiz ve erbas bölüklerinden uzak durun.
    Ilk hafta yerlesme islemleriniz olur.Ikinci hafta uygun adimda yürümesini gösterirler.Yemin törenine kadar egitim sahasina uygun adimda mars söyliyerek gidersiniz.Egitim sahasi bulundugunuz bölüge yaklasik 2 km uzakliktadir.Ücüncü hafta silahli egitimleriniz baslar.(Tüfek omza,tüfek asmak vs vs) Dördüncü hafta da silahli egitimle sürer ve son hafta yemin töreni provalari olur.Ki Agustos ayinda insani perisan eder.Sonra yemin eder.Dagitima cikarsiniz.Eger Kurs eriyseniz gayet rahatsiniz demektir.Elinizde kitap defter dersaneye gider gelirsiniz tabi uygun adimda ve mars söyliyerek :) Ceza egitimlerinin haricinde bi egitim almazsiniz.
    Benim acemiligim 3. bölükte gecti.9. bölük sosyete bölügüdür ve en rahat bölüktür ama 3. bölügü ne siz sorun ne ben söylim.
    Zaten 3. ve 4. bölügün arasindaki masalarda görürsünüz WELLCOME TO HELL yazilarini :D 3. bölügün personellerine diyecek laf yok bi kac tanesi haric digeleri cok iyi insanlar.Gercekten özlicem onlari.
    Dikkat edilecek en önemli husus paradir.Ilk girdiginizde sigorta islemleri sona erdiginde sizi bi kuyruga sokarlar ve sizlere acilmis olan akbank atm kartlarinizi dagitirlar sirayla.Tugayin icinde sadece AKBANK kartini kullanabilirsiniz.Onun haricinde hic bi kart gecmez.Tugay icinde hersey mevcuttur fakat satinalmakda zorluk cekersiniz.Cünkü her bi taburda 1 tane kantin bulunmakta.Her bölügü ortalama 350 kisiden hesaplarsaniz size sira gelmesi cok zor.Cogu zaman sigarasiz kalabilirsiniz dikkatli olun.35 günlük acemiliginizde 15-20 sigarasiz kalma olasiliginiz var.Sigara en kiymetli varliktir herkes icin orda :) Kantinde mallar sivil hayata göre cok ucuzdur.Bu da sizin devamli harcama yapmaniza neden olur.
    Aksam saat 21.00 olunca bölügünüzün önüne fastfood arabalari gelir.Cola,Fanta,salamli ekmek,pide ve arada sirada pasta satarlar.Salamli ekmek ve cola alirsiniz cogunlukla ama dikkat edin islah olabilirsiniz.
    Bir diger önemli husus ise vizite muhabbetidir.Cok ciddi ya da acil bi durum olmadikca viziteye asla cikmayin.Cünkü inanin bana sacma sapan ilaclar verirler.Sadece ilacla kurtulsaniz iyidir.Ilk hafta bölügün yarisindan cogu hasta olucaktir ve viziteye cikanlar olucakdir ve coguna igne vericeklerdir.
    Kicinizin kiymetini bilin her türlü hastaliga 10 adet igne yazarlar.Hic bi faydasi olmadigi söylenir.
    Bi tugaydan iceri girerken sevinirsiniz bide cikarken sevinirsiniz.Allah kolaylik versin alt devrelerime.O sicakta o egitimi almak inanin gercekten zor.

    Unutmadan;
    YAMAHA lafini duyarsaniz bi sekilde bulundugunuz yeri sessizce terk edin :D 4 kmlik ucak pistinde bulunan her türlü tas,ot,cakmak vs cisimleri size yarim cömelerek temizletirler.4 km gidis 4 km gelis. 4+4=8 hersey acik ve net :)
    Sizleri IZMIR'e beklerim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FunkyGroove -- 7 Ağustos 2008; 3:33:38 >




  • mrhb arkdaşlar bende 88/3 kütahyaya havacı olarak gideceğim bu gün aradım şubeyi ayın 18inde silüs alacam daha net bilgiye ulaşamadım görevim ney bilmiyorum ama 2 yıllık elektronik haberleşme mezunuyum nasıl bir eğitim bekliyor çok merak ediyorum... elektronikciler nasıl bir eğtim alıyor acaba yapan arkadaşların paylaşmasını bekliyorum.
  • kütahya ulaştırma ağır vasıta hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar
  • kardeşlerim bende kütahyaya düştüm daha sülüs almadım tanışalım

    88/3 GİDECEZ

    25.İNDE TESLİM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACİDBURN45 -- 20 Mart 2009; 23:31:31 >
  • FunkyGroove saol dostum verdiğin bilgiler için.
  • Selam Aleyküm Arkadaşlar bende 88/3 Kütahya HAvaci olarak gidiyorum tanişmak isteyen arkadaşlar ControL@idealask.net Adresini Ekleyebilir.
  • bu topic tuttu arkdaşlar işte 88/3 kütahya hhava er eğitim tugayı bende 25 gibi gideceğim sanırım şubenin verdiği bilgi bu yönde arkdaşımın dediği gibi bende sülüs almadım ayın 18 ne alabileceğimi söylediler ayın 18 gibi alacm inşallah bu arada ineternetin faydalarından yararlarnım burda tanışalım deerim her n kadarda orda bulmamaz birbirimizi zor olsada biz deneyelim mehmet kara ADANA msn : madebychaos@hotmail.com diğer arkadaşları ekledim....


    iyi geceler


    ChAoS_
  • ewt topic sahibi bir liste yaparmısın kimler var gorelim yahu cok cok saygılar
  • oncelikle herkesi tebrik ediyorum ve goruyorum ki burada herkes pırıl pırıl inşallah orada bir şekilde karşılasırız...

    MURAT TARAKÇI... 31128....
  • Arkadaslar bende 88/3 Kutahyaya havacı olarak gıdecegım.
    Oranın ortamı nasıl nasıl bır yerdır bılmıyorum ama Vatan Icın yer mekan zaman fark etmez.
    Gıdelım yapalım Askerlıgımızı gelelım..
    Kendı tertıplerım Eklesın tanısalım
    Ramazan_basdas@hotmail.com.


    Her Ne oLursa oLsun ßiz Askeriz...
  • ben de bu dönem oradayım. sözlükten falan baktım, kıyak vs. yazıyordu ama altlara doğru gerçek ortaya çıktı, burada da ilginç ayrıntılar var. pek tatil köyü gibi gelmedi bana...
  • askere gidiyoruz.... tatil köyü olması biraz abes kaçardı zaten tatil köyü daha neler...
  • selam beyler :D herkes için hayırlısı olsun bende orada olacağım yarın.Burdurluyum burdurlu var mı aranızda
  • 323. KS.DN. ler için başlık açılmış :http://forum.donanimhaber.com/m_25504319/tm.htm
  • TARSUS/MERSİN/ADANA varmı arkdaşlar burdan gidecek olanalar eğer varsa tanışalım

    msn: madebychaos@hotmail.com


    MeHmEd_
  • arkadaşlar hangi ilçede bu komutanlık ? cevaplarsanız cok ama cok sevinirim..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.