Şimdi Ara

Hata alıyorum lütfen yardım edin :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

int main()
    {

int yas;
    int yasToplam = 0;
    int kisiSayisi = 0;

cout << "1. kisinin yasini giriniz cikmak icin -1 yaziniz" << endl;
    cin >> yas;

while(yas != -1){

yasToplam = yasToplam + yas;
    kisiSayisi++;

cout << "Lutfen diger kisinin yasini giriniz, cikmak icin -1 yaziniz" << endl;
    cin >> yas;

}

cout << "Toplam kisi sayisi" << kisiSayisi << endl;
    cout << "Ortalama yas" << yasToplam/kisiSayisi;

return 0;
    }

• Hata mesajını ve satırını da yazsaydınız elinde derleyicisi olmayanlar için güzel olurdu
  • cout << "1. kisinin yasini giriniz cikmak icin -1 yaziniz" << endl;

burada hata alıyorum :(

[Error] 'endl' was not declared in this scope

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oqn111 -- 2 Aralık 2016; 17:33:28 >
  • oqn111 kullanıcısına yanıt
    hatayı da kendin tahmin et diyorsun

sanırım std namespace'ini projeye dahil etmediğin için çıkıyor sorun. cout ortalık yerde duran bir obje değil, std:: namespace'inin içinde duruyor. 2 çözümü var bildiğim kadarıyla. birisi kodda iostream'i include ettiğin satırın altına:

using namespace std;

eklemek. diğeri de cout'u her kullanacağın zaman "cout <<"dan ziyade "std::cout <<" kullanmak.

2.sini pro programcılar daha çok seviyor. kendi fonksiyonları ile standart kütüphane işlevleri karışmasın diye.

edit: ha editlemişsin. endl de ortalık yerde tanımlı değil tabii. o da std::endl olacak sanırım. olmazsa endl yerine şunu koy: "\
    "

edit2: vay arkadas koskoca donanimhaber alt satira gecme karakteriyle basa cikamamis... yapistiramadim karakteri buraya . \ ve n karakterlerini koy yan yana. "/n" seklinde ama / degil \ olacak. buraya yapistiramadim. forum hatasi herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 2 Aralık 2016; 17:38:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fulctrum

hatayı da kendin tahmin et diyorsun

sanırım std namespace'ini projeye dahil etmediğin için çıkıyor sorun. cout ortalık yerde duran bir obje değil, std:: namespace'inin içinde duruyor. 2 çözümü var bildiğim kadarıyla. birisi kodda iostream'i include ettiğin satırın altına:

using namespace std;

eklemek. diğeri de cout'u her kullanacağın zaman "cout <<"dan ziyade "std::cout <<" kullanmak.

2.sini pro programcılar daha çok seviyor. kendi fonksiyonları ile standart kütüphane işlevleri karışmasın diye.

edit: ha editlemişsin. endl de ortalık yerde tanımlı değil tabii. o da std::endl olacak sanırım. olmazsa endl yerine şunu koy:

" 
    "

Çok çok teşekkür ederim ! Müthişsin,ilgin alakan için. SOrun düzeldi, daha bugün başladım c++'a thenewbostan'dan takip ediyorum. Tekrardan teşekkür ederim <3

• oqn111 kullanıcısına yanıt
    rica ederim ne demek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.