Şimdi Ara

Hat değerleri yorumlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar modem arayüz bilgilerine göre max 105mbps hız almam gerek değil mi? Alt yapı testi yaptım birkaç yerden Max 88 alırsın yazıyor. Mh aradım onlarda aynısını dedi hızını yükseltirsen kopmalar olurmuş

Hat değerleri yorumlama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mvlt42 -- 26 Temmuz 2026; 11:39:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hat değerlerine göre teorik olarak 100 mbpse yakın bir hız kaldırıyor gibi görünüyor. Ama maksimum senkron hızını birebir paket hızı gibi düşünmemek lazım. Hattın stabil kalması için issler genelde bir miktar güvenlik payı bırakıyor. Bu yüzden altyapı sorgusunda 88-90 mbps civarı çıkması normal. Eğer 100 mbpse geçersen büyük ihtimalle çalışır ama kopma veya hata sayısı artabilir. Ben olsam önce 100 mbpsi denerim, sorun yaşanırsa tekrar 75-80 mbpse düşürülür. Denemeden kesin konuşmak zor.

Geçen sene 100 yapalım hat destekliyor demişlerdi istemedim şimdi ise böyle oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mvlt42 -- 26 Temmuz 2026; 18:42:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabiliyor maalesef. Geçen seneden bu yana hatta yapılan düzenlemeler ya da issnin kullandığı profil değişmiş olabilir. Bir de o zaman telefondaki arkadaş destekliyor demiş ama sistem tarafında tanımlı değer farklı olabilir. Ben yine de 100 mbps için başvuru yapardım. Olmazsa zaten birkaç gün içinde kopma yaşanırsa eski profile döndürürler.

Hat değerleri sinyal gücü
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.