Şimdi Ara

Haswell işlemci overclok mekanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Konu olarak overclock ta yardımlaşma ile en iyi skor elde edileceğini hepimiz biliyoruz, herkese kolay gelsin

İyi paylaşımlar

https://store.donanimhaber.com/fc/32/af/fc32afbbcd90b2f786f60f3a87ec35b3.png

İntel i5 4670k : 4.2 Ghz

Msı z87 mpover

• eni Haswell serisi saat frekansı maksimize tam bir kilidi Ivy Bridge - CPU overclock gibi. Ancak, bu kez , kullanıcılar iki ek gerilimleri , ayrıca VCACHE olarak bilinen vRing , ve vInput , ayrıca Vrin olarak bilinen ile uğraşmak zorunda .

vRing önbellek gerilim sorumludur. Bu, onun çarpanını değiştirerek önbelleğini overclock yardımcı olacaktır .

vInputanakartCPUentegre voltaj regülatörü ile tedarik edecekgerilimini ayarlar . IVR amacı , kalıbın kendisi farklı bileşenler temin voltajı bölmektir. Bu bileşenlerden bazılarıçekirdekler , önbellek ve IMC vardır .

Testlerimiz için, iki işlemciçarpanını ayarlayarak overclock . Biz eldemaksimum overloklarCore i5 - 4670K ile 1.26 V 4.2 GHz ,perakende Core i7 - 4770K ile 1.29 V 4.5 GHz ve Core i7 - 4770K ES ile 1.23 V 4.7 GHz idi .

Bir çipsonraki overclock potansiyeli arasındakifarkı oldukça büyüktür. Ben fazla dört Core i7 - 4770Ks test ettik ve sadeceiyi ES Busıcaklıklaraynı ortam ( oda ) sıcaklıkları ve soğutma yöntemleri ile farklı olduğunu belirtmek de önemlidir az 1.3 V ile yayında 4.7 GHz yaptım . Bazı yongalar daha yüksek (CPU çekirdek ve IHS arasında) nedeniyleTİM sıcaklıkları veIVR üretecek .

Ben de böyleHaswell platformu üzerinde test herhangi başka bir CPU ile daha yüksek olduğundan bize şimdi ,Core i7 - 4770K ES overclock sonuçlarına bir göz atalım .

Burada hava varmaksimum frekans olduğunu.

• anakart voltaj rehberi
  • evet
  • intel i5 4670 k değeri
  • Hocam tabi ki olmalı böyle paylaşımlar ama zaten hali hazırda oc ile ilgili bir takım konuların ve önerilerin paylaşıldığı bir konu mevcut.Linkide ;

http://forum.donanimhaber.com/m_77079373/tm.htm

Çoğu şeyi paylaştık bu konuda isterseniz sizde işe yarar bilgiler edinebilirsiniz.
  • ama tam aradımı bulamadım halen o rada üstadım ya :) , yurt dışındna ki belli formları takip ediyor ve konuşuyorum , adamlar tüm k serisine ait verileri paaylaşmışlar detaylıca banada böylesi lazım, zaten takip ediyorum belirttiğiniz formu :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 2600K İşlemci
    6 yıl önce açıldı
    i7 2600k işlemci ?
    14 yıl önce açıldı
    4670k takoz işlemci
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşlemci Modeli: Intel i5-4670k
    Çekirdek Çarpan: 46 x 99.98mhz
    CPU VID: 1.308
    Vcore: 1.308
    Uncore Çarpan: 40
    Uncore Voltaj:
    Soğutma Çözümü: Koolance 380i ile özel döngü
    Kararlılık Testi: Başbakan 95 / süper pi
    Parti Numarası: Malezya Bath # L345B803
    Ram Hızı: 1866mhz CL 10
    Ram Voltaj: 1.5
    Giriş Gerilimi: 1.74
    LLC Ayar: STANDART
    Anakart: Gigabyte Sniper M5
  • Kılavuzuna çekirdek oranı Uncore (AKA Yüzük Bus) ayarlayın. Elle stok çarpanı olarak ayarlayın. Halka veriyolu stoku üzerinde çalışan ve şimdi için stokta kilitli ile, halka veriyolu gerilimi ile uğraşmanız gerekmez. Bu otomatik gider. Oto üzerinde bırakılırsa anakart otomatik overclock için halka otobüs çalışacağız çünkü el stokta halka otobüs set vermedi Bazı anakartlar tehlikeli seviyelere kadar Vring artabilir. 1. adımda takip ederek gelecekteki baş ağrısı kaçının.
    Ram için herhangi XMP profil KAPALI olarak ayarlayın. Senin ram 1600 üzerinde ise biz overclocklar test yaparken, daha yüksek 1600, ayarlayın. Sizin ram 1600 için XMP'ed ise Heck, sigara XMP doğru indirin. Zarar vermez.
    Eğer tatlı nokta buldum kadar çekirdek çarpan ve gerilim yokuş yukarıya başlatın. Eğer yüksek gerilim vurdu bir kez anakart-set ayarı giriş gerilimi artırmak gerekebilir. Daha sonra daha fazla. Stres testi yapın ve eğer geçerseniz, adım 4'e gidin. NOT: Evet, yukarı 1 tarafından her zaman çekirdek çarpanı. Muhtemelen olsa 4GHz'ye başlayan kurtulabiliriz. Çekirdek hızı 100, 100 x 40 = 4000MHz veya 4GHz Çünkü.
    Şimdi ram, marjinal daha iyi performans elde etmek için çaba yüksek halka otobüs / halka veriyolu gerilimi ile keman. Stres testi. Istikrar için çekirdek saat düşürücü demektir eğer halka otobüs ya ram yükseltmek etmeyin.
    Hardcore veya ellerinizi çok fazla zaman varsa, karışıma clockstrap eklemeyi deneyebilirsiniz ama seçici süper kandırılan olmadıkça ben ondan uzak kalmak istiyorum. Kimse bu çok iyi sonuçlar rapor etmiştir fakat deneme için buyrun.
    ON C7 Cstates ayarlayın.
    Buzlu bir bardak çay var. : Alkışlıyoruz:

Voltaj modunu manuel voltaj modu gibi aynı şeyi geçersiz kılar. Stres testi için Uncore ne çekirdek ne adaptif modunda olmalıdır.

Sadece çekirdek çarpanı yükseltmek ve gerilim değiştirirseniz overclock halka veriyolu çekirdek overclock engel olacak, çünkü muhtemelen kötü bir overclock içine edeceğiz. Ve onlar bunu söylüyorlar ama bu doğru: Çekirdek kraldır. cheers.gif olduğunu 100MHz daha hızlı çekirdek saat almak demektir eğer genellikle yerine hisse senedi halka otobüsü olurdu. Tabii ram için aynı ... daha yüksek hız aşırtma ile DDR3 3000 vurmak için uzun bir emirdir.

Ben kriterler ve uygulamalarda küçük sonucu olarak halka veriyolu ayarları kanıtlayan grafikleri gösteren, bir yerde bu bölüm altında kriterler gönderdiniz. Eğer siz de ona ekstra gerilim sağlamak için gereken halka otobüs overclock kararlılar ise akılda tutun. Çekirdek saat daima eşit veya halka otobüs daha yüksek olmalıdır.

Eğer overclock için yüksek Vcore kullanıyorsanız, genellikle yüksek çarpanları için, giriş gerilimi de önemli olabilir. Ben 1.30v ve yukarı bahsediyorum. Bilgi sonra kılavuzunda belirtilmiştir.

Common Sense OCing
    Sen yukarı Vcore yavaş yavaş. Sen 1.1 ila 1.2 sadece böyle 1.4V 1.3 gitmeyin. Belki 1.2 başlayabilir, 1.25V ama gerçekten stres test yöntemine göre değişir. Bir yüksek gerilim düz gidiş ile sorun OVERVOLT ve (kanıtlanmış değil) istikrar için en uygun daha az ayar ya da sıcaklık (tabii ki kanıtlanmış) kullanabilir olduğunu. Eğer x45 gidiyor ve düz bir kuyruklu 1.45v kullanarak çalıştığını tarafından OCing başlar söylüyorlar. Eğer bu gerilimi geri adım yok ve ilgili tüm bu unnessary gerilimi bırakırsanız, sen, sen sebepsiz CPU ömrünü kısaltacaktır için gereken daha fazla ısı neden olmaz. En azından ben 1.2 ila 1,25 1,35-1,4 ilâ 1.3 olacak öneririz. Bence herhangi bir büyük atlama iyi, ince gerilim ulaşmak için tamamen işe yaramaz.

Eğer ilk kez bir yüksek voltaj fiş veya ilk kez bir stres testi kullandığınızda, sıcaklıklarını göz küresi. Sen oldukça kolay Linpack içinde 100C için x264 -70 gidebilir ve bir sandviç yapmak için kapalı çalıştırırsanız,. Size stres testinin ilk 10 saniye boyunca temps izledim ve bunu önlemek ettik ne zaman CPU zarar riski varsa x44 istikrarlı, X46 atlamak yok, ve sonra stabil değil demek. Ve tanrı aşkına, bize X47 söylüyorum zaman kaybetmeyin veya x48 kararsız olduğunu bilmiyorum.

Her Seferinde Bir Değişken!
    Bir bilimsel çalışmada, bir kontrol grubu ve deney grubu var. Temelde, bir değişkene bir değişiklik bir şey vardır etkisini görmek. 50 şeyleri değiştirmek ve daha sonra tüm 50 yapılacak katkı veya sonucu nedeniyle bir sonuca çizmek yok. Bir seferde tek bir değişkeni değiştirebilir. Ben aynı zamanda çekirdek ve Uncore overclock ve ben kaza, nasıl çökmesine neden bilecek? Ben olmaz. Orada Uncore overclock ile yanlış bir şey, ama performans değişikliği çekirdek overclock daha az olduğu için ikincil bulunuyor. Bu çekirdek en önemli overclock yapar. Stabil olana kadar Yani çekirdek ilk overclock yok. Hiç Uncore overclock sonra çökmesine eğer Bu şekilde, emin için istikrarsızlığa neden Uncore ayarları biliyorum. Bu henüz bu için bu kılavuzu takip için bir başka nedendir.

"1:1 Cache Ratio"
    Mükemmel bir dünyada hepimiz 01:01 önbellek oranı çalışıyor olurdum, ama biz de 500 ghz overclocklar çalışan ve bulutların üzerinde buzlu çay yudumlarken olurdum. Biz bu dünyada yaşamak istemiyorum. Bir kiraz aldı birimi var ise, iyi, 01:01 vurabilir. Bizi geri kalanı için, saf ve basit, yapamam. Alabileceğiniz en yüksek çekirdek overclock 4.6ghz olduğunu söylüyorlar. Çok büyük olasılıkla, 4.6ghz için de Uncore getirmeye çalışırsanız Uncore OC 2 çekirdek OC kararsız yapar çünkü 1)) sistem çöktü ettik ya yeterli Vring 3 eksikliği nedeniyle Çöktü) güvensiz Vring uygulanır. Sen ilk sayısında geçemiyorum. Bunun yerine 4,5 çekirdek ve 4.5 Uncore daha 4.6ghz çekirdek ve (4670k için 3.4GHz stok çekirdek ve Uncore olduğunu, 4770k için 3.5GHz) stok Uncore olurdu. Yani halt bu 1:01 Önbellek Oranı saçmalık nedir?

Bu işlemci olarak aynı hızda kadar halka veriyolu performans kadar yardımcı fikir. Ama bu halka veriyolu süper küçük bir farkla ... performansı olur artık bilmeli. Miktarı çok azdır. Zil otobüs çekirdek hızı daha yüksek ise, bu temelde ekstra halka veriyolu supposidly şey yapmıyor olduğunu, söylüyor. Hemen hemen hiç kimse 01:01 yukarıda olsun dursun, ilk etapta 01:01 vurabilir Ama tüm nokta işe yaramaz. Beni bu berrak yapalım: 01:01 CPU sihirli hızlı yapmaz. Sen 01:01 yapmak için ekstra bir destek alamadım. Bu 1:1 1:0.95 olarak 1:0.95 için 1:0.9 den aynı artırmak bulunuyor. Uncore performans kazanç miktarı ne olursa olsun Uncore sizin çekirdek ne kadar yakın olduğunu kabaca aynıdır. "Çekirdeğin altında Uncore 200-300 MHz tutma" Bütün o jabber sadece yanıltıcı olduğunu. İşte bu insanlar ima görünüyor hangi alt eğer oluşursa böyle bir darboğaz olduğunu ve ifademi yedeklemek için kriter sonra sert bir kriter var. Sen overclock stok Uncore seti ile çekirdek böylece o max çekirdek overclock düşük değil. Sonra hiç bir yüksek Uncore almak için çekirdek düşürmeden Uncore overclock. Bu harika, çekirdek altında 200-300 mhz, olmak olur. Eğer güvensiz bir Vring itmek istemeyen veya, bu çok iyi. Overclock Haswell olduğu gibi karmaşık, ihtiyacımız olan son şey 1:01 oranları ile insanları aldatmaya ve karıştırmaktır.

Gerilim Parametreler:
    Hemen hemen her zaman sentetikler üzerinde vurgulayarak değiliz sağlanan çekirdek gerilimi 1.2v de iyi olacak. Sentetik Linpack, Prime95'te, AIDA64 gibi şeylerdir. Gerçek gerçek dünya yükler değildir onlar, sadece, sentetik testler vardır. Sentetik olmayan stres testleri satranç ya da sadece CPU ile bir video kodlama gibi olurdu.

Eğer vurgulamak istiyorum yoksa ben bir başlangıç ​​soğutucu olarak Noctua D14 öneririz. Eğer Coolermaster'ın bir 212 Evo var ve daha iyi soğutma istersem ne olur? Şimdi bir alt-uç soğutucu ile sıkışmış.

1.35V veya daha yüksek, x264 tavsiye stres test yöntemidir. Bazı istikrar için bir gecede x264 döngü geçerliliğini sorgulamaya ancak bugüne kadar hiçbir kanıt göstermiştir yetersizdir. Aksi halde sadece yüksek uç kapalı döngü veya özel bir döngü bu ayarda oynamak gerekir. Haswell sıcaklıklar gerilimlere sıklığı değil çok bağımlıdır. Ben söylerken, örneğin, o 1.35V üst düzey bir o oyun / diğer herhangi bir sentetik olmayan bir uygulama için gerekli anlamına gelmez, vurgulayarak Linpack için döngü çözüm veya daha kapalı gerektirdiğini unutmayın. Sadece sizin için kabul edilebilir istikrar ne tür karar verebilir. stres testlerinin bir grafik ve kolay başvuru için daha sonra belirli bir ayarda oluşturur sıcaklık vardır.

Eğer istikrarlı ve daha sonra daha yüksek bir çarpan üzerinde taşındıktan sonra bir BSOD ya da BSOD olsun varsayarak bir çarpan yaparsanız aslında kendi yetersiz test ilk etapta iken, sen CPU veya bozulmasını suçlamak için cazip olabilir.

Şimdi tam olarak neden ben gerilimleri hakkında benim öneriler bu şekilde liste mi? Bu güvenlik voltaja geldiğinde sonunda hangi konularda iki şey vardır: A) Sen ne olursa olsun 1.45-1.5V aşmamak ne olursa olsun stres ve B diliyorum) altında 95 C Yukarıda basmayın. Şey Linpack çalıştırmak istiyorsanız 1.35V, zaten havada tehlikeli sıcaklıkları alıyoruz çünkü çoğu insan, onlar ikinci isabet uzun zaman önce ilk sorun haline çalıştırmak vardır. Eğer olsa bir delid ile özel bir döngü kullanıyorsanız, ikinci sorun, ilk olarak size çarpabilir. Şahsen ben D14 üzerinde 4.6ghz de 1.42v çalışan benim ve Başbakan veya Linpack ile vurgulayarak değilim çünkü ben bunu neden tek nedeni budur. Benim ayarları stabil Ancak o zaman ben bu ekstra 100MHz sıkmak olabilir max gerçek dünya yükler değil her yerde Linpack yakın çünkü. Ama bana bu zımni noktayı tekrar edelim: Basitçe genellikle yetersiz olduğunu "bu gerilimi çok fazla" diyerek. Bu gerilim çok fazla, bu ortamından bu soğutma çözümü ile bu stres testi yapıyor.

Otomatik overclock hızlı not: Bu kılavuzda kadar etkili olmayacaktır. Manuel olarak yapmak. Ben bir kılavuz yazdı. Kullanın. MSI anakart varsa, OCGene manuel overclock engeller. Sen bunun olmasını durdurmak için BIOS'ta OCGenie butonuna tıklamanız gerekiyor. Alt uç MSI panoları gerilim 1.3V demek, bir miktar üstünde kilitlenmiş olabilir! Dikkat!

Halka Otobüs aka aka Uncore Önbellek Oranı verdiği hakkında:
    Kullanılan adlandırma anakart üreticileri arasında değişir. Uncore Halka Otobüs aynıdır, ve bazen 'önbellek oranı' olarak bilinen unutmayın. Bazı mesaj panoları 'az' ve 'maksimum' önbellek oranı var. Sadece aynı onları ayarlayın. Açıkçası, 'cache gerilim' halka veriyolu gerilimi 'veya' Uncore gerilim 'dir. Ben Uncore gerilimi 1.3v.luk altında kalmak öneriyoruz. Ring otobüs, daha az voltaj alır o çekirdek saat sanki sadece çoğaltmak değil. Eğer önemli ölçüde halka otobüsü overclock düşünüyorsanız halka veriyolu gerilimini yükseltmek için ihtiyacımız olacak. Zil otobüs elle emin overclock değil, yani varsayılan değere ayarlanırsa, Uncore gerilimi ayarlanır sonra genellikle ince otomobil de bırakın, ama 34 veya 35 Uncore ayarlayabilirsiniz manuel (farketmez) ve 1.2 yüzden anakart Yanlışlıkla Uncore overclock ya da varsayılan bir süper düşük Uncore gerilim kullanabilirsiniz yolu yoktur. 1.35V aşmayacak şekilde çalışın. Ben 1.3v.luk veya şahsen altında tutmaya çalışın. Elle stok çarpan halka otobüs ayarlamak istemiyorsanız, bazı anakartlar aptal anakart güvensiz bir voltaj ayarı olduğu için de CPU zarar verebilir, sistem çökebilir değil sadece, hangi kendi overclock için çalışacağız!

1.3v + güvenli mi? Kimse bilmiyor ve kimse bilmek gerekiyor. Uncore performansını çok az etkiler ve çarpanları arttıkça, ve üzerinde ekstra çarpanı artar için gerekli gerilim ekstra miktarı. Eğer küçük farkı umurumda yeterince sert iseniz önemli değil bir CPU ya da iki kırılma, 1.3V + Uncore gerilimini net mümkün olabilir.

Giriş Gerilimi (aka VCCIN, Vrin, nihai Giriş Gerilimi)
    Vrin CPU ve tüm bileşenleri tarafından çizilen gerilim tüm miktarı olarak düşünülebilir.

Lütfen Vcore gerçekten oluyor, en azından 1.30 muhtemelen 1.35V veya yukarıda, diğer ayarları değiştirmeniz gerekebilir. Biri için, Vccin veya Vcore yukarıda 0.5V için toplam CPU voltajını tutun. Sen 1.9 veya 2.0V deneyebilirsiniz. 2.2 keşfedilmemiş bir bölge olduğunu, ama benim kişisel overclock için, 1,42 Vcore istikrar için 2.15V arasında Vccin gereklidir. Vccin da Vrin olarak da bilinir. Asus ROG kurullarında, yerine "nihai giriş gerilimi" verdiği deneyin. Hiçbir faydaları ayarı "ilk giriş gerilimi" verdiği tarafından kaydedildi. ben 0.05V artışlarla giriş voltajı değiştirerek öneririz. Herhangi az her şeyi test etmek için bir zen-gibi sabır gerekir. Eğer tembel ise ben max 0.1V artış öneririz. Vcore veya gerilimlerde diğer türleri Açıkçası ile aynı yapmayın. Giriş voltajı genelde otomatik anakartın kendi yazılımı tarafından yönetilen çünkü giriş gerilimi yüksek Vcore en büyük faktör haline nedenidir. Vcore kadar yüksek gider ama ne zaman, anakart istikrarı sağlamak için yeterince iyi giriş gerilimini dengeler hemen hemen hiç. Anakart CPU Vcore için yeterli giriş gerilimine sahip emin de ne kadar iyi bağlı olarak, sen bile 1.3v Vcore vurmadan önce giriş voltajını çimdik gerekebilir.

Benim durumumda, ben x46 çekirdek çarpanının almaya çalışıyordu ve stabilize olamazdı. Garip, düşünen x45 kaya solid@1.35v oldu. Ben gerilim kadar gitmiş, bir daha stabil olmadan, 1.4, 1.42, 1.47, 1.5, 1.512v için 1.35 den gerilimi büyütülüyor. Önemli olan, daha yüksek bir Vcore, ve daha yüksek bir giriş gerilimi oldu. Çeşitli giriş gerilimi ile 1.42v istikrarı sınayarak gösterdi. Ben, Bsod kadar ayarı başına 5 kez x264 çalışan ortalamalar takip ederek test. 1.85 2,05-2,15 to 1.95, ben daha yüksek bir maksimum, minimum ve ortalama zaman Bsod kadar ile, istikrar kanıtlanabilir bir iyileşme görebiliyordu. Peki bu söz nedir? Çoğu zaman sadece Vcore test etmek için cazip ve işe yaramazsa, sadece daha yüksek bir Vcore almak ve daha yüksek, biz gülünç voltaj kullanımı hala. Nerede biz sonra havada elimizi koymak ve vazgeçmek, çökmesine kadar Just Eğer yüksek Vcore maç için yeterince yüksek giriş voltajını sık sık net değil istikrar yok olacak eğer gibi yüksek Vcore aynalı.

Ayrıca, belirli bir Vcore için ihtiyaç Vrin miktarı CPU işlemciye değişir unutmayın.

LLC (Load Line Calibration):
    Haswell için, bu Vrin DEĞİL, Vcore için bir ayardır.
    Ben sadece MSI G45 Gaming Board için LLC test edebilirsiniz unutmayın. Bu anakart için, ayarı "DigitAll Güç" bölümünde altında. Ayrıca LLC Vrin, HWiNFO ile Prime95'te 28.3 ile test DEĞİL Vcore, Yük için olduğunu unutmayın. BIOS tarafından belirlenen Vrin 2.15V olduğunu. % 12 LLC:

IDLE: 2.176v
    YÜK: 2.112v

100% LLC:
    IDLE: 2.176v
    YÜK: 2.16v

Bu Vrin suçlu olduğu zaman LLC yükseltmişti potansiyel size yardımcı olabilir anlamına gelir.

Io / Sa Gerilimler
    Ayrıca, SA, IO Analog, dijital IO için de gerilimlerini değiştirmek gerekebilir. Them.Please nota 0.1V eklemeyi deneyin: Bu gerilimler tehlikeli ne bu noktada belirsizdir. Bu gerilimleri ile dikkatli olun. Asus'un JJ bu gerilimler daha yüksek bir Dram bölücü istikrara yardımcı dedi ancak bu dokunmadan istikrarlı 2133 OC yönetirken ben 1600 DDR3 gibi düşük de 9c hatalar var.

Vcore vs CPU VID
    Ben ikisini birlikte söz CPU VID ve CPU Vcore arasında bir fark yoktur. Tekrarlıyorum: Vcore değişim benim tanımını yapar aynı cümlede VID ve Vcore bahsediyorum sadece.

Ben Vcore derken Normalde ben ne demek düşünüyorum ne anlama geliyor. Ben Vcore vs VID'e söz ama ne zaman, VID sen BIOS kendinizi ayarlayın çekirdek voltajını miktarıdır. Sen orada gerilimini ayarlamak sensin, bunu bilmeli. Vcore bu max yük altında olduğunda CPU üzerinde HWiNFO veya HWMonitör ile ölçülen sayıdır.

Bu ne anlama geliyor? Sizin Vcore senin VID üstünde olabilir. Eğer 1.3v VID bulunuyor BIOS'ta 1.3V ayarlayın. Eğer adaptif gerilim altında da vardır ve Prime95'i çalıştırıyorsanız, sizin Vcore yolu seti 1.3v.luk üstünde, bir kuyruklu 1.5v olabilir.

Sonunda insanlar bile olmayan sentetik yükler altında VID daha yüksek Vcore sahip ancak ekstra gerilim nispeten küçük birden raporları vardır, unutmayın. Sadece yakından dikkatli ve monitör gerilimler. Lütfen VID düzenli bir sentetik olmayan yük artar çizilen ekstra gerilim arttıkça.

Adaptif vs geçersiz kılma: Bir analiz
    Benim testler adaptif bir USELESS gerilim modu olduğunu göstermektedir. Adaptive Açık Cstates Kapalı Adaptif kapalı (Override) gibi aynı boşta gerilim gösterdi kapalı Cstates.

Cstates üzerinde çok düşük boşta gerilim gösterdi Kapalı Uyarlanır'a.
    Adaptive Açık Cstates On. Cstates Açık Kapalı Uyarlanır'a aynı sonuçları gösterdi Adaptive üzerinde sentetik bir stres testi sırasında büyük miktarda tarafından gerilim artar olması anlamına gelir. Adaptif bir şey yapmak ve bu olası güvenlik tehlike görünmüyor, çünkü ben şimdi C7 Adaptive OFF ve Cstates ON açmak için tavsiye insanlar.

HWiNFO tarafından ölçülen her üç durumda da, işlemcinin boşta saat hızı değişmedi. Bunun için ben de cpuz ile doublechecked ve HWiNFO ile anlaştı.

Bsod Kodları
    Eğer Bsod zaman, ne özetleyen bir kodunu gösterir. Ancak, Haswell ile ben kod kendisi tam olarak OC ile sorunun ne olduğunu teşhis için mükemmel bir araçtır olmadığını fark ettik, sadece o şey aslında OC ile yanlış ve ilgili CPU bulunuyor. Kodlar 101, 124, 9c bulunmaktadır. Bu olsun, CPU OC kararlı olmadığını biliyoruz. Eğer 116, 3B, vb gibi bazı tuhaf kodu alıyorsanız, o zaman başka bir şey bilgisayarın çökmesine neden oluyor. Evet, elle yeniden başlatana kadar Bsod ekranlar kadar kalmak yapabilirsiniz. Bir google arama cevabı net olmalıdır. Windows 7, en azından, bir BSOD sonra Windows Bsod kodu ne gösterir. Windows 8 de aslında mavi ekran görmedim bile bazen sizin Bsod kodunu kontrol edebilirsiniz vb Hatası Saat Watchdog gibi Bsod "kodları" vardır. Bazen Windows 7, tekrar bilgisayarı başlayan üzerine, bu 'son kez bir şey oldu' demek ve size açıklamasında Bsod kod göstereceğim. Ayrıca Bluescreen Görüntüleyici deneyebilirsiniz.

Nasıl gerilimler "güvenli" olduğunu biliyor musunuz?
    Her şey geçmiş deneyim ve tahminlerin kapalıdır. Yapmak çünkü kimse biz anlatmak için birden fazla CPU yok etmek gerekir emin için söyleyebilirim. Parçalanma da kontrol edilmesi gerekir ve en azından test ve çeşitli farklı voltaj ayarlarında ayarlanmış birden fazla CPU bir yıl alacaktı. Diğer bir deyişle, gerçek test imkansızdır.

Halka veriyolu ayarları karşılaştıran Testleri: (görmek için tıklayın)

Vurgulayarak (gizlemek için tıklayın)

NOT: adaptif stres yapmayın!

Neden benim temps bu kadar yüksek? Ne farklı çekirdek temps var?
    Hangi test ne ayarında çalışan? Aşağı aşağıda grafiği ile çift çek. Örneğin, Aida64 tam takım sadece Aida64 FPU test olarak aynı değildir. IBT üzerinde küçük Prime 28.3 daha sıcak Prime 27.9 daha sıcak ama değil. Başbakan Prime 27.9 28.3 daha soğuktur.
    Sentetikler üzerinde vurgulayarak yaparken nedeniyle adaptif gerilimi Vcore ani almıyorsanız emin olun.
    Bir çekirdekten temp% 100 tüm CPU yükler yük diğer bazı çekirdek daha + sıcak veya daha soğuk 10C ise, bir termal macun uygulama hatası olabilir. Bezelye yöntem, millet. 10C derece fark ve alt stres testlerinde NORMAL.
    Lütfen soğutucu sadece emmek mu? Eğer Haswell üzerine Sandy Bridge voltajları uygulamaya çalışıyorsunuz?
    Bu IHS altında CPU içinde yapıştırmak uygulanır yolu diğerlerine göre biraz daha iyi ve kötü, sivilceli çünkü işlemciler arasında bazı sıcaklık farkı normal olduğunu varsayılmaktadır. Bu gerçek bilimsel testler ile yedeklenen değil iken, mantıklı ve sıcaklık değişiklikleri oluşturmaktadır.
    Hyperthreading CPU daha sıcak yapar. Bu 4770k 4670k daha sıcak çalışabilir demektir.

'Ben bütün stres testleri geçmek gerekir!'
    Bu tür düşünme önceki nesil işlemciler hak vardı belki, ama Haswell en azından, bu saçmalıklar bir yüktür. Aşağıda benim grafikte de görebileceğiniz gibi, sıcaklık aralığı testi testi wildy değişir. Biz sıcaklıklarda bir 45C fark bahsediyoruz. Eve Linpack ya gitmek için sıkışmış olsaydı, ben aşağı 4.1ghz için 4.6ghz den olacaktır. (Bu test tarafından desteklenmektedir.) Bu delilik. Linpack kadar gülünç sıcak, bu yüzden tamamen orada, o sayma değmez. Istikrar uğruna tüm testleri geçen zihniyet ilk bakışta tahmin edebileceğinizden daha mantıksız. Zihniyet bu tür insanlar yapabilmek için ne olursa olsun testi geçen demektir. Kimse Linpack yaptıysanız, o zaman CPU kararlı olduğunu düşünürdüm. Biri çocuk oyuncağı gibi Linpack 1.0 görünüm, Linpack STOK birkaç kişi daraltma çünkü o zaman, overclock de asla olabileceğini yapar Linpack 2.0 yaptıysanız. Nitekim, Linpack yeni bir yönerge kümesidir AVX2 kullanır, ama bu yüzden x264 yapar ve bu soğuk kriterlerinden biridir. AVX2 seti vurgulayan nessesarily yüksek tempolarını anlamına gelmez ve Linpack başarısız AVX2 istikrarsızlık anlamına gelmez. Orijinal ideoloji altında stres testi durdurmak için ne zaman ve nasıl bileceksiniz? Sadece tahmin edebilirsiniz. Bilgisayarlar stres testleri için değil, kullanmak için inşa edilir. Eğer Linpack çalıştırıyorsanız, ve size mümkün olan bütün testleri geçmelidir görüş altında iseniz, Linpack için matematik mantığı güncellemek ve MAX ayarda çalıştırmak gerekir. Bu büyük sorunun boyutu için mevcut ram tüm kadar kullanarak anlamına gelir.

Vurgulayarak programları 2-3 farklı çalıştırın ve sonra bilgisayarınızı normal şekilde kullanabilirsiniz. Eğer çarparsanız, o kararlı değil. Benim için yeterince kararlı olmayabilir ne için istikrarlı. Bazı insanlar nedeniyle işlerinin% 100 güvenilirlik gerekir. Bazı insanlar haftada bir kez bir Bsod işleyebilir. HAYIR, 'sadece aşırı sınırları CPU kullanmak durumunda' Linpack geçmek istediğiniz söyleyerek tam saçmalık olduğunu. Prime95 zaten saçma. Linpack uzaylılar tarafından tapılan güneş, çekirdek tarafından desteklenmektedir unicorn kan üstüne saçma üstüne saçma. Ne Linpack kadar CPU gücü kullanan yeni bir normal uygulama orada gelirse? Peki, orada bu olay hiçbir ipucu, yani bu sadece bir 'ne olur' dir. Peki, ne stokta sizi throttles yeni bir uygulama orada gelirse? O zaman tüm CPU hızı aşağıya edelim! Her testi geçen ısrar ederse, sırf güzel, sadece herhangi bir yarım terbiyeli overclock beklemeyin. Ben D14 ile 1.2v at + kolayca 95C isabet ederse, herkes Linpack ile 1.25V + vurabilir hiçbir şekilde bile delid ve x60 Kraken sonra max ayarlamak var. Ve OC sonuçları grafik için ortalama voltaj ayarı 1.3v ne olduğunu, sanırım, bu yüzden ne bu ne anlatıyor? Bir tanrı gibi tempolarını yükseltir max bir tanrı ve Linpack gibi istikrar sorunları keşfeder Prime 28.3 arasında, ciddi engel olacak çünkü delid ve sıvı soğutma ve istikrarlı bir ayar yaptıktan sonra 1.25V kalmak için şanslı olacak Her iki testin kombinasyonu.

Bok 'Bir şey çökersem, kararsız, dönem olduğunu' bana vermeyin. Her şey program kişiler yapmaya karar ne olursa olsun tarafından karar verilir. Ve istikrarlı araçlar şey çökmesini değil sözcüğün tanımı, hiç, o zaman istikrar dediğimiz umurumda değil eğer. 500 saat boyunca Prime geçmesi halinde, 501th saat kararlı olacağını söylemek ne çünkü şey kendi kriterlerine göre stabil olup olmadığını bilemezsiniz olacak? Bu doğru, bazı keyfi zamanda durdurmak. Ben bilgisayar beni kızdırmak için yeterince sık çökmesini değil umurumda. Ve bu asla, her 5 saniyede, yılda bir kez ayda bir kez haftada bir kez olabilir. Ama sürece ben onunla iyiyim gibi, o MY CPU çünkü bütün mesele bu.

Hiç 'çok fazla' Bsoding ediyorsanız, yapmanız gereken tüm sen anın sıcağında ise, bir ve BOOM, kaya gibi sağlam istikrar çarpanını düşürmek.

• Arkadaşlar,

Haswell işlemcilerde oc yaparken sandy brig lerden farklı olarak farklı yerlerede voltaj veriliyor, cach voltajı,ring,vcın gibi aramızda tecrübeli olan varmı bu konularda
  • Aslında çok karışık değil biraz sabır ve vakit gerekiyor:) İlk olarak işlemcilerin stok hızda (turbo boost açıkken) ki(ayrıca bellek içinde x.m.p açık olacak) voltajına bakılmalı.Bu işlemcinin iyi yada az oc olacağına ufak bir işaret almamızı sağlar.Daha sonra ise stok voltajımız düşükse hiç voltaj vermeden çarpanı 42 yapıp tekrar yüke alırız.42 den sonra en iyisi dahi voltaj ister.45 için işlemci voltajı 1.2 ile 1.37 v gibi aralıklarda değişiyor.1.3 v değerlere geldikçe ısınma sorunu başlamaya haliyle daha fazla güç tüketimine neden oluyor.Amaç w/temp oranını iyi ayarlamak.Baktınız 1.38 v verdiniz yine işlemci stabil değil üzülmeyin imdada vccın voltajı yetişiyor.Bu voltaj processor ınput voltage diye isimlendirilmiş ve haswelldeki entegre vrmlar için daha çok önemli.İşlemci voltajı artırılsa bile stabil olamadığında işlemci voltajını biraz düşürüp vccın artırılmalı(default bu değer işlemciye göre değişsede 1.78-1.82 aralığında genelde) mesela 4.5 için 1.90 v ile 2.00v arasında verilebilir.Sıvı soğutma varsa 2.2 v da olur ama çok riske girmeyede gerek yok bence.
    Cache ise işlemciden biraz bağımsız bir olay bu işlemci ile ramler arasındaki iletişimi hızlandıran dolayısıylada genel sistem performansına katkı yapan bir özellik.Stok halde işlemciyle aynı hızda ve önerilen olursa 1:1 oranında yani 45x cpu/45x cache ama işlemcinin stabilitesini bozuyorsa yüksek cache değeri işlemci hızından 200 mhz aşağıda değer vermek gerekli 45x cpu/43x cache gibi.Cache voltajı işlemciye verilenden 0.1-0.15 v kadar daha düşük örneğin 45x için cpuya 1.30 v verdiyseniz 45x cache için 1.28-1.285 v vermeniz yeterlidir.

Bunlar dışında ise LLC yada anakart markasına göre farklıda isimlendirilebilir(vdroop gibi) ayarlanmalı 4.5 ve üstünde buna ihtiyaç var.4.5 için yük altındaki voltaj düşümüne göre belirlenmeli mesela siz 1.3 v verdiniz tam yükte 85 c sonrası biraz düşme olacaktır 1.290 lara mesela siz vdroop %50 ve üstüne alırsanız bu düşmeyi tolere edecektir.Tabi vdroop yükseldikçe ısının artacağınıda göz ardı etmemek gerekir.Son olarakda stabil oc için c-stateleri kapatıp tam yükte tam yükleme mantığıyla tüm güç tasarrufunu kapatıp cpuya sınırsız özgürlük tanınmalı.Uygun bir fan ayarıylada işlemcinizi çok rahat günlük kullanımda 65 c ve altında tutabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 5 Mart 2014; 18:59:58 >

• Eline sağlık aydınlatman harika,

bir takım sorularım olacak , cpu ya voltajı az verip vccın den voltaj istediğimde , sonuçta işlemci 4.5 ghz de mesela diyelim 1.4 voltaj istiyor ben cpu ya 1.25 verdim geriye kalanı vccın ile tamamladım , bunun normal direk cpu yu 1.4 voltajına vermekle arasındanki ısı farkı nasıl oluyor üstadım
  • üstadım şimdi 4.5 için denemem var bir bakabilirmisin fazla voltaj verilmişmi yanlış bir yer varmı :)
  • çok mu zor yoksa banamı zor geliyor elimdeki işlemcimi aouto oc ile 4.2 ghz yapıyorum onun yukarısını yapınca eksiklik doğuyor sistem kapanıyor anakartım .1.23 voltajı ile 4.2 ghz yapıyor ken ben 1.4 voltajınıda verdim 4.5 yapamadım ne kötü bir işmiş haswell
  • Ben 4.5 i 1.53 ile yakaladım kardeşim ama bunun normal olmadığını 4.6 ya falan 1.3 ile çok rahat çıkılabileceğini söylediler bende aynı dertten muzdaribim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Justice91

Ben 4.5 i 1.53 ile yakaladım kardeşim ama bunun normal olmadığını 4.6 ya falan 1.3 ile çok rahat çıkılabileceğini söylediler bende aynı dertten muzdaribim.

şimdi üstt sana 2 durum izah edetim intel havel ile oc yaptırmak amaçlı çıkardı amam normal sıvı veya hava ile olmuyor azot ile yğkek değer vericen ben intel i5 4670k aldım msı mpower anakartını aldım ama 4.5 ghz için gece gündüz uğraştım zor yaptım delirtti beni sattım işlemcimi gittim amd fx 6300 aldım on tam 5 ghz yi sadece bir kaç ayarla yaptım hasvel çok detaylı ayar istiyor amd istemiyor bence hasveli alanlar oc değil düşük güç iyi performas için almalı illa oc istersen 2600k al o daha iyi yada amd yap dahada iyi olur
  • Kardeşim iyi güzel dedin ama yeni aldım ben bunu ve donanım mı yoksa ayarlarım mı sıkıntılı bunu bi an önce anlamam ve gereğini geç olmadan yapmam gerek. Bakıyorum aynı işlemci daha düşük model anakartlar ile 1.15 vermiş adam 4.4 ü gördüm 1.2 ile 4.6 yaptım diyor şimdi ben bunu anlamıyorum oda haswell bu da ama ben yapamıyorum tabii ki aynı değerleri kullanmayacağım deniyorum ama olmuyo benim derdim eğer işlemcim hatalı ise bir an önce değiştirmek ha yok kardeş sen yanlış yapıyosun dersen yanlışiımı düzeltelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Justice91

Kardeşim iyi güzel dedin ama yeni aldım ben bunu ve donanım mı yoksa ayarlarım mı sıkıntılı bunu bi an önce anlamam ve gereğini geç olmadan yapmam gerek. Bakıyorum aynı işlemci daha düşük model anakartlar ile 1.15 vermiş adam 4.4 ü gördüm 1.2 ile 4.6 yaptım diyor şimdi ben bunu anlamıyorum oda haswell bu da ama ben yapamıyorum tabii ki aynı değerleri kullanmayacağım deniyorum ama olmuyo benim derdim eğer işlemcim hatalı ise bir an önce değiştirmek ha yok kardeş sen yanlış yapıyosun dersen yanlışiımı düzeltelim.

yo yo işlemci arızalı değildir hasvelde oc biraz zor ben uğraştım uğraştım zor yaptım,

aşağıdaki link benim videom yardımcı oluır sana
    https://www.youtube.com/watch?v=b3AE_SLpOzs

• Çok teşekkür ederim deneyeceğim eve gittiğim zaman ama bu forumdan rica ediyorum akşam beni yalnız bırakmayın ve şu problemi halledelim herkese benden baklava bak bunu sık yapmam :p
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.