Şimdi Ara

Haswell-E sistemim için PSU önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önceden bir konu açarak sistem arayışımda olduğumu söylemiştim. Belki bi 5-6 sene değiştirmeyeceğim bir sistem kurdum fakat bir hata yaptığımı düşünüyorum. Sanırım PSU'mu düşük aldım. Sistemimi yazayım;

Anakart: AS Rock X99 OC Formula
    İşlemci: Intel 5820K
    Ekran Kartı: Gigabyte Gaming G1 GTX 970
    RAM: G.Skill RipJaws 16 GB (4x4GB) 2666
    HDD: Western Digital 1 TB
    SDD: Samsung 850 Pro 256 GB
    İşlemci soğutucu: Corsair H110

PSU: Corsair HX Gold Plus 750 Watt.

Sanırım bu sisteme 750 az gelecek. Sistemi kurarken nerden kısayım nerden kısayım diye düşünürken indirimde diye bun seçmiştim. Ocak 15'te elime geçiçek sayılır, PSU'da yetersizlik yaşar mıyım sizce?

İyi forumlar.

• Provocateur kullanıcısına yanıt
    Ekran ve işlemci 140 watt civarı çekiyor. Güç kaynağı yeterli olacaktır.Oyuncu sistemiyse bu sistem i7 fazla ancak render,programlama grafik için kullanacağım yani işlerimde kullanılacaksa İ7 kalabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin57

Ekran ve işlemci 140 watt civarı çekiyor. Güç kaynağı yeterli olacaktır.Oyuncu sistemiyse bu sistem i7 fazla ancak render,programlama grafik için kullanacağım yani işlerimde kullanılacaksa İ7 kalabilir.

İkisinde de kullanacağım diyebilirim. Hem oyun hem de grafik tasarlama. Bir daha yükseltmeyi planlamıyorum zaten. Sadece dediğim gibi PSU konusunda kararsızlık yaşadım. OC'li hali ile bayağı işlevli hale geliyor.

Şunu sorucam. Yeteceğini söylediniz, varsayalım ki yetmedi. Bu PC açıkken bir yetersizlik olması ona zarar verir mi sadece kendini kapatır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Provocateur

Selamlar,

Daha önceden bir konu açarak sistem arayışımda olduğumu söylemiştim. Belki bi 5-6 sene değiştirmeyeceğim bir sistem kurdum fakat bir hata yaptığımı düşünüyorum. Sanırım PSU'mu düşük aldım. Sistemimi yazayım;

Sanırım bu sisteme 750 az gelecek. Sistemi kurarken nerden kısayım nerden kısayım diye düşünürken indirimde diye bun seçmiştim. Ocak 15'te elime geçiçek sayılır, PSU'da yetersizlik yaşar mıyım sizce?

İyi forumlar.

sorun yok. psu rahat rahat yeter. iki tane daha gtx970 kaldırır.

Hocam yetmemesi psu da sorun olmadığı sürece imkansız. Bir sorun olursa zaten psu ısınmaya başlar. Sistemede zarar vermeden kapatır.
    Sisteminizi güç tüketimi en fazla 478 watt oluyor. Msi güç hesaplama ile hesapladım. Sisteminizde çok fazla güç çeken parçalar yok.
     Haswell-E sistemim için PSU önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin57 -- 18 Aralık 2014; 12:42:32 >
  • yasin57 kullanıcısına yanıt
    Bu olayı ben de yapmıştım böyle bir şey yapmıştı da bir büyüğüm boş yere içime kurt düşürünce sorma ihtiyacı hissettim.

İlerde Ses kartı eklemeyi planlıyordum o konuda da sorun yaşamayacağımdır sanırım.

İlginiz için teşekkürler
    2 tane gtx 970 ve 4 tane ram takıp üstüne birde ses kartı taksanız dahi ucu ucuna olsa yeterli olacaktır. Yani o güç kaynağı o sistemi çok rahat güle oynaya çalıştıracaktır. Allahın izniyle.  Haswell-E sistemim için PSU önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin57 -- 18 Aralık 2014; 12:51:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Selamlar,

İyi forumlar.

o sisteme 600w psu bile rahatlıkla yetecektir hatta full oc bile yaparsınız 600w psu ile.

750w az gelmeyecek gelecek diye adamdanda forum çevresinde sonsuza dek uzak durun.750w bu sistemde 2.ekran kartını takmanıza bile olanak sağlayacaktır.

İyigünlerde kullanın.Başkalarının laflarına bakıp kafanızı yormayın karıştırmayın sistem bu haliyle gayet güzel.

İşlemcide oynama şansımı olsaydı dahada güzel olurdu orası ayrı.

• Corsair 750w isini gorecektir emin olmazsan 850w al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevecen69

quote:

Selamlar,

İyi forumlar.

o sisteme 600w psu bile rahatlıkla yetecektir hatta full oc bile yaparsınız 600w psu ile.

750w az gelmeyecek gelecek diye adamdanda forum çevresinde sonsuza dek uzak durun.750w bu sistemde 2.ekran kartını takmanıza bile olanak sağlayacaktır.

İyigünlerde kullanın.Başkalarının laflarına bakıp kafanızı yormayın karıştırmayın sistem bu haliyle gayet güzel.

İşlemcide oynama şansımı olsaydı dahada güzel olurdu orası ayrı.

İşlemcide oynansa ne söylemek isterdiniz duymak istedim açıkçası. 4 ay sonra bir değişiklik fırsatım olabilir ufak tefek de tavsiyeniz aklımda bulunsun diyecektim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.