Şimdi Ara

Hastanedeki laboratuvarlardaki çalışanların yerine koydunuz mu kendinizi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
96
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her türlü dışkı,idrar,kan örneği geliyor.

Elimizi hep yıkamaya dikkat ediyoruz eldiven kullanıyoruz diyorlar. Çalışanlara yine de bunlar bulaşabiliyor. Hepatit kapanı mı dersin, tüberküloz olanı mı.. Duyunca çok şaşırdım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaç milyar maaş alıyorlar o parayı bana versinler kendim işettiririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Major König -- 13 Şubat 2017; 23:12:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl staj yaptım laboratuvarda. İdrar çok kırmızı veya beyaz olmadığı sürece eldivensiz idrara dokunmadan titizce çalıştığım oldu. Sebebi de 1-2 idrar için eldiven giymeye üşendiğim için . Çoğu kişi öyle yapıyor zaten.

Dışkıya gelirsek zaten kokusu iğrenç. Zaten aşırı titizim o konuda. Başlamadan önce ve sonraki odaya bol bol parfüm/kolonya sıkıyorum. Dışkı kapağı açılı olduğu sürece nefesimi tutuyorum zaten.

Kan örneklerinde de eldiven giyiyoruz. İdrarda ki gibi 1-2 tüp uğruna eldiven giymediğimiz oluyor, idrara oranla daha fazla eldiven giymiyoruz. Tabi eldiven sadece o tüp açılmadığı sürece giymiyoruz. Bazı aids tarzı tehlikeli örnekler geliyor. Zaten o tüplerde ayrı bir işaret oluyor. Bunların tüp kapağı kapalı olduğu halde ayrı bir kutu içinde geliyor ve eldivenle bile titizce yapıyoruz.

Neyse daha uzatırım da sıkmayayım. Sonuç olarak dezenfektanlar ve eldiven önemli.

Edit: Şuan 1. sınıf bilgisayar programcılığı okuyorum. Laborant okuyacaksanız kpss ile atanabilirseniz atanın, özelde laborant olunmaz, klasik fabrika şartları.
    Devlette laborant alımı aşırı aşırı düşük. Yani 1 yılda aldığı sayı 100 ü geçmez. Bu kpss ile daha almadı bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 13 Şubat 2017; 23:31:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.