Sahibinden'den araç bakıyorum. Bir araç gözüme çarptı sahibini aradım konuştum plakasını açık bırakmış temiz bir araç. Aracın kendisinden önce kazası olduğunu ancak masrafsız olduğunu bir tanesinibn de 200 liralık bir masrafa sahip olduğunu söyledi. Plaka sorgulamadan baktım , dediği gibi. Sadece "carpma" yazıyor. 2003 model bir araç , dokundurmalar falan olmuştur tabii. Çamurluk değişmiştir 200 lira yazılmıştır. Ancak şöyle bir durum var ; carpma ufak kaza masraf bile olmadı anlamına mı geliyor yoksa belki de masraf 10.000'i buldu kişi kendi karşıladı sigorta karşılamadığı için orada boyutu yazmıyor olabilir mi? Ona göre araçla ilgili karar almayı düşünüyorum.
Saygılar.
bizim 2005 model aracın 800 900 tl lik bir kaç hasarı görünüyor sorgulamada.bunlar büyük hasarlar mıdır?
kaskodan yapılan işlemlerin kayıt altına alınması için çarpma/çarpışma şeklinde ibareler yazılmaktadır... yani siz kaskodan aracınıza keyfe keder boya yaptırsanız (hiç kaza olmasa bile) bu işlem kasko kayıtlarında çarpma diye yer alır...
Benim aracımın da ALFA 159, 2 adet hasarı var;farklı zaman dilimlerinde 2000 + 2000 : 4000 tl hasarı var,biliyordum almadan önce ve dürüst bir satış ve alım oldu.
Önemli hasarlar da değildi,araç da benim açımdan güzel fiyata gelmişti,servis kayıtları felan muazzam idi.
Çok büyük olmadıktan sonra bence mühim değil bu tip şeyler.
Dostum bilmiyorum. Bizim arabanın 2 kazası oldu serviste yapılmadı sanayide yapıldı. Plakadan kaydına baktım sadece 1 tane gözüküyor ondada fiyat yazmıyor. Herhalde serviste yaptırırsan yada kaskodan falan yaptırırsan yanına hasarın masrafını yazıyorlar.