Şimdi Ara

Harry Potter kitapları hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu kadın niye her kitaba başlarken önceki olayları bilgileri özet geçiyor arkadaş çok ayar oldum. 3.kitaba basliyim dedim muggle nın tanımını yapmış. Harry Potter i anlatmış büyücüdür falan demiş. Nasıl birşey bu yav. Sanki ilk 2 kitabı okumadık da ilk defa 3.kitaptan baslicak olanlar için yazmış sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Harry Potter çocuk kitabı olarak piyasaya çıktı ve kitapların çıkışı arasında uzun zaman farkı vardı ve ya fantastik bir seri olduğu için konuya girmeden önce okuyucuyu o dünyaya sokmaya çalışıyor da olabilir, bilemiyorum.
  • İlk kitabı beğenmiştim de ikinci kitap vasat üstüydü, üçüncü kitabı çok övüyorlar bir ara devam ederim ben de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fantastik severler için Harry potter başarılı ve güzel bir seridir bence mutlaka okunmalı.
  • Kitapların çıkış tarihleri arasında zaman farkı olduğu için önceki kitaplarda olan biteni hatırlatma amacıyla yapılıyor; ama kitapları art arda okuyanlar için hoş bir durum olmadığı yadsınamaz bir gerçek. Bana da fazlasıyla yersiz geliyor, bu denli temel şeyleri hatırlatmak... Kaldı ki bu hatırlatma sekansı da yanılmıyorsam yalnızca ilk birkaç kitapta oluyor, diğer kitaplarda yazar da bundan vazgeçmiş durumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

    Kitapların çıkış tarihleri arasında zaman farkı olduğu için önceki kitaplarda olan biteni hatırlatma amacıyla yapılıyor; ama kitapları art arda okuyanlar için hoş bir durum olmadığı yadsınamaz bir gerçek. Bana da fazlasıyla yersiz geliyor, bu denli temel şeyleri hatırlatmak... Kaldı ki bu hatırlatma sekansı da yanılmıyorsam yalnızca ilk birkaç kitapta oluyor, diğer kitaplarda yazar da bundan vazgeçmiş durumda.

    Evet hatırladığım kadarıyla ilk 3 kitapta var. Zaten ilk 3 kitap çocuk kitabı kategorisinde geçiyor. 4. Kitapta "asıl macera" başlıyor.



    Kitabı okumayı düşünenlere tavsiyem 4. Kitap bitmeden kitabın iyi mi kötü mü olduğuna karar vermesin ki bence tüm seri bitmeden karar vermek önyargı olur. Kesinlikle okumaya değer bir seri. Sevgi üzerine kurulmuş bir seri.



    Yine de renkler ve zevkler tartışılmaz derler, fantastik bilimkurgu benzeri şeyler sevmeyenler bu seriyi de sevmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. İlk iki kitap her yönüyle çocuk kitabı, üçüncü kitapta ise çocuk kitabı olmaya yönelik etkenler biraz azaltılmış olsa da bunlardan tamamen arınılamamış; fakat dördüncü kitap ile seri gerçek anlamda başlıyor. Kaldı ki serinin ilk iki filmi de ayrı bir kötülükte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 26 Mart 2018; 18:27:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmlere hiç girmeyelim hocam, çıkamayız yoksa Kitabın birebir aynısı olması için en az 8 saatlik bir film çekilmesi lazımdı. En fazla 2 saat olan bir filmden ne beklenir ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    Bence bu konuda en iyisini üçüncü filmin ekibi yaptı, kitabı yalnızca temel olarak alarak üstünü diledikleri gibi doldurmuşlar ve ortaya güzel bir film çıkmış. Yedinci film de sekiz film arasında kitaba en bağlı olanıydı ve kitabın ilk yarısındaki çaresizlik havasını tam olmasa da güzel yansıtmış. Geri kalan altı film ise birbirinden kötüydü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 26 Mart 2018; 20:13:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke filmlerini izlemesen önce okusaydım şu kitabı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.