Şimdi Ara

Harry Potter serisi eski yeni basım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar harry potter serisinin eski ve yeni basimlari arasinda bi fark varmi yeni basimlar sanki sayfa sayisi olarak az gibi almayi dusunuyorum hepsini ama tereddutte kaldim alirsam ozet gibi okumus olmam dimi? bide son basilanlarda ciltli basimlari goremedim 1-2-3. kitaplarda falan link verebilecek olan var mi guvenli sitelerden?
    bide soruyla alakasiz olarak sormak istedigim ciltli kitapla ciltsiz kitap arasinda boyut farki var mi biraz takinti var bende de o yuzden soruyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgabjk

arkadaslar harry potter serisinin eski ve yeni basimlari arasinda bi fark varmi yeni basimlar sanki sayfa sayisi olarak az gibi almayi dusunuyorum hepsini ama tereddutte kaldim alirsam ozet gibi okumus olmam dimi? bide son basilanlarda ciltli basimlari goremedim 1-2-3. kitaplarda falan link verebilecek olan var mi guvenli sitelerden?
    bide soruyla alakasiz olarak sormak istedigim ciltli kitapla ciltsiz kitap arasinda boyut farki var mi biraz takinti var bende de o yuzden soruyorum

•Çevirmen farklı olunca sayfa sayısında da artma ya da azalma olabilir. Özet okumuş olmazsın.

•Ciltli kitaplar boyut olarak daha kalındır. Adı üstünde ciltli.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Roland Deschain-

quote:

arkadaslar harry potter serisinin eski ve yeni basimlari arasinda bi fark varmi yeni basimlar sanki sayfa sayisi olarak az gibi almayi dusunuyorum hepsini ama tereddutte kaldim alirsam ozet gibi okumus olmam dimi? bide son basilanlarda ciltli basimlari goremedim 1-2-3. kitaplarda falan link verebilecek olan var mi guvenli sitelerden?

•Çevirmen farklı olunca sayfa sayısında da artma ya da azalma olabilir. Özet okumuş olmazsın.

•Ciltli kitaplar boyut olarak daha kalındır. Adı üstünde ciltli.

ne bileyim suan satilan basimlar ilk cikan basimlari hatirlayinca cok ince geldide gozume o yuzden sordum
    aslinda boyut derken yanlis kullandim uzunluk ve genislik anlaminda yani kalin olacagini biliyorum zaten yani ciltli ve ciltsiz kitabi yan yana koyunca ciltli olan uzun mu durur onu merak ediyorum

• Çevirmen farklılığı harf boyutu kitabın sayfa sayısını baya etkiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: MrDraius

Çevirmen farklılığı harf boyutu kitabın sayfa sayısını baya etkiliyor

eski basimlari bulamam heralde artik dimi farklilik olmamasi icin

• pek fark olmaz bence
  • Oncelikle cevirmenlerde herhangi bir degisiklik olmadi. Bu yuzden kitaplarin ilk baskilari ile son baskilari arasinda pek fazla fark yok. Kitabin sana kalin gelmesinin nedenleri sunlar olabilir:
    Kullanilan kagidin farkliligi
    İlk basimlarda yapilan icerik hatalarinin yeni kitaplarda degistirilmis olmasi
    Yayinevlerinin kar amacli olarak yeni basimlarda yazi boyutlarini kucultmesi.

Ciltli, ciltsiz konusuna gelirsek İdefix de kitabin olculeri yaziyor fakat ben yine de cevap vereyim evet ciltli kitaplar daha buyuk.

http://www.idefix.com/kitap/harry-potter-ve-zumruduanka-yoldasligi-ciltli-j-k-rowling/tanim.asp?sid=LVZOZ76X3P8P3MWUJBFP

http://www.idefix.com/kitap/harry-potter-ve-zumruduanka-yoldasligi-j-k-rowling/tanim.asp?sid=LM8MM92SYP8PLEXUQ0PJ

Mesela icerik hatasi ile ilgili kucuk bir ornek.
    On Birinci Bölüm: Quidditch 'de Marcus Flint'in 6. sınıfta olduğu söyleniyor. Ama üçüncü kitapta Flint hala okulda. Hogwarts'ta eğitim 7 yıl olduğuna göre, Marcus nasıl hala okulda?

Bir sohbet sırasında hayranlardan biri Rowling'e bu soruyu yönelttiğinde, Jo önce şaşırdı sonra da "Marcus sınıfta kalmıştı" diye cevapladı. Ama bu ayrıntı ilk kitabın Türkçe çeviri sırasında düzeltilerek, Marcus'un 5. sınıfta olduğu yazıldı. Böylece Marcus sınıfta kalmamış oldu. (!)

İlk baskilarda yapilan bu ve/veya bunun gibi hatalar sonraki baskilarda duzeltiliyor. Kitabin farklilik gostermesinin nedeni sadece bu. Bu yuzden aklinda soru isareti olusmasin. Son baski olmasi dezavantaj degil tam aksine bir avantaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurayalp -- 8 Eylül 2012; 10:53:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurayalp

Oncelikle cevirmenlerde herhangi bir degisiklik olmadi. Bu yuzden kitaplarin ilk baskilari ile son baskilari arasinda pek fazla fark yok. Kitabin sana kalin gelmesinin nedenleri sunlar olabilir:

Ciltli, ciltsiz konusuna gelirsek İdefix de kitabin olculeri yaziyor fakat ben yine de cevap vereyim evet ciltli kitaplar daha buyuk.

http://www.idefix.com/kitap/harry-potter-ve-zumruduanka-yoldasligi-ciltli-j-k-rowling/tanim.asp?sid=LVZOZ76X3P8P3MWUJBFP

http://www.idefix.com/kitap/harry-potter-ve-zumruduanka-yoldasligi-j-k-rowling/tanim.asp?sid=LM8MM92SYP8PLEXUQ0PJ

On Birinci Bölüm: Quidditch 'de Marcus Flint'in 6. sınıfta olduğu söyleniyor. Ama üçüncü kitapta Flint hala okulda. Hogwarts'ta eğitim 7 yıl olduğuna göre, Marcus nasıl hala okulda?

Bir sohbet sırasında hayranlardan biri Rowling'e bu soruyu yönelttiğinde, Jo önce şaşırdı sonra da "Marcus sınıfta kalmıştı" diye cevapladı. Ama bu ayrıntı ilk kitabın Türkçe çeviri sırasında düzeltilerek, Marcus'un 5. sınıfta olduğu yazıldı. Böylece Marcus sınıfta kalmamış oldu. (!)

İlk baskilarda yapilan bu ve/veya bunun gibi hatalar sonraki baskilarda duzeltiliyor. Kitabin farklilik gostermesinin nedeni sadece bu. Bu yuzden aklinda soru isareti olusmasin. Son baski olmasi dezavantaj degil tam aksine bir avantaj

cok tesekkur ederim baya bilgilendim sayenizde

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurayalp

Oncelikle cevirmenlerde herhangi bir degisiklik olmadi. Bu yuzden kitaplarin ilk baskilari ile son baskilari arasinda pek fazla fark yok. Kitabin sana kalin gelmesinin nedenleri sunlar olabilir:

cok tesekkur ederim baya bilgilendim sayenizde

Rica ederim ne demek.

• Çevirmen değişmediği için çok az bir fark vardır.Pek fazla etkileyecek birşey değil.
  • quote:

quote:

Nadir kitap diye bir site var sahaf sitesi oraya bir bak belki bulursun orada

• quote:

quote:

quote:

Nadir kitap diye bir site var sahaf sitesi oraya bir bak belki bulursun orada

tesekkur ederim bi bakiyim oraya

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.