Şimdi Ara

Harp Okulu Mülakat Anısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Alıntıdır benim gibi girecek arkadaşlara başarılar

"HARP OKULLARI MÜLAKATI 2.GÜN
    (SÖZLÜ MÜLAKAT, SONUÇ BEKLEME, HASTANEYE SEVK, GÜVENLİK SORUŞTURMA FORM TESLİMİ)
    Bu sefer akıllılık yapayım dedim sabahın 5.45 inde okulun kapısındaydım. Ama o ne mübarek sanırsın birileri gece orda uyumuş😂. Ne ara geldin de sıraya girdin anlayamadım gitti.🙄 Neyse..Yine 7.30 gibi içeri alındık. Girişi yaptık. Otobüslerle mülakat binasına götürüldük. Sağolsunlar kahvaltı verildiler bizlere. Güzelce karnımızı doyurduk.
    BEKLEME SALONU
    Yemeği yedik iyi güzel. Yemeği bitirdim bi sıra var ama heralde dedim ben buna girmicem. Sıranın ardı arkası gözükmüyor. Neyse girdik sıraya. Meğersem barkod okutturup komisyon numarasını öğreniyormuşuz. Fazla sürmedi hemen aldılar zaten ama bizi bekleyen bi tehlike vardı. Komisyon numaramı öğrendim. Geçtik koltuğa oturdum. Saat 8.30 civarı. Allahım takım elbise giymiştim. Nasıl bunalıyo insan. Bu arada kılık kıyafete hiç dikkat edilmiyo arkadaşlar. O yüzdem takım elbise giyip de haşat olmayın derim. Sakallı, uzun saçlı, şortla giripte çok kazanan oldu. Önemsemiyolar yani. Neyse oturdum beklemeye. Komutanlar geliyo isim isim çağırıyor bi 10 kişilik grup yapıyo gidiyo. Nerdeyse 11.30 a kadar orada bekledim. Felaket uykusu geliyo insanın. Neyse geldi komutan ismimi söyledi. Oluşturdu bi grup gidiyoruz dedi. Allahım sana şükürler olsun dedim. İçimden sevinmek geldi. Oysa ki...
    MÜLAKAT ÖNCESİ BEKLEME
    Arkadaşlar abartısız 1.gün spor mülakatından daha çok yoruluyorsunuz beklemekten. Bir dünya komisyon var. Her birinin bir odası her odanın kapısının dibindede arka arkaya sıralı 5-6 koltuk var. Sırayla oturtuyolar, şansıma ben en sonmuşum. Kapıda zil var içerden zile basınca sıradaki aday kapıyı vurup içeri giriyo. Ama kardeşim içeri giren çıkmıyo ki. Çıktıktan sonra da hemen almıyolar. Puan hesaplaması falan. Öylede bi atmosfer oluyo ki içeriden çıkanı bekletmeden dışarıya çıkartıyolar. İyice heyecan bastırıyor insanı. En öndeki aday içeri girince arkasındaki dolduruyo koltuğu. Gitgide öne yaklaşıyosun adrenalin artıyor. Film yapsan IMDB puanı 9.8 alır yani. İçeri birisi gird.Bana 2-3 kişi kaldı. Tak! Öğle tatili. Saat 12.15 falan diğer adaylar. 13.30 da burda olsunlar denildi. Haydaaaa. Neyse heyecanımı biraz olsun atabilirim diye düşündüm. Yemeğe çıktık geldik. Neyse mülakattan çıkan bir arkadaş kazandığını ve sorulan soruların çoğunu bilmediğini söyledi. O zaman işte ben biraz rahatladım. Önümdeki 2-3 kişide çıkarken sohbet ettik çok soru sormadılar falan dedi. Sonunda en öne oturdum içerdeki arkadaş çıktı. Biraz sonra zil çaldı...
    SÖZLÜ MÜLAKAT
    Derin bir nefes alıp üstümü başımı düzeltip kapıyı tıkladım ve içeri girdim. İçeri girince güler yüzle baş selamı verdim. İçerde 1 tane bayan üniformalı vardı. Diğer 3 kişi sivildi. Genellikle soruları sivil olan beyefendi sordu. Hoşgeldin Rabbani dedi. Hoşbuldum dedim. Oturabilirsin dedi. Teşekkürler diyip oturdum. Hava sıcak ceketinin düğmesini aç dedi, istersen çıkarabilirsin dedi. Teşekkür ederim böyle rahatım dedim.
    ~ SORULAR~
    +Kendini tanıt.
    -Tanıttım
    +Rabbani Fethullah Gülen diye birini tanıyomusun?
    -Tanıyorum.
    +Nasıl biliyorsun?
    -(Biraz düşünerek) İyi bilmiyorum.
    +Fethullah Güleni bana tek kelimeyle anlatır mısın?
    -Müslümanların en büyük düşmanı münaf...
    +Sana tek kelime dedim, sen cümle kuruyosun.
    -Münafık diyorum.
    +Münafık kafirden daha tehlikeli değil mi?
    -Evet
    +Senin onlarla bi bağlantın, görüşmen oldu mu?
    -Lisedeyken okulumuza gelip bize sormuşlardı, davet etmişlerdi. Ben babama danıştım müsaade etmedi.
    +İyi yapmış. Baban veya akrabalarıdan soruşturma geçiren oldu mu?
    -Hayır, olmadı.
    +Emin misin?
    -Evet,eminim.
    +Rabbani bana Türkiyenin komşularını sayar mısın?
    -Saydım
    +Kurtuluş savaşı ne zaman başladı?
    -19 Mayıs 1919
    + Atatürk ilkelerini sayar mısın?
    -Saydım
    +Laikliği açıklar mısın bana?
    -Dini devlet işlerinde kullanmamak
    +Türkiye suriyeyle ne yapmak istiyor?
    -Burada biraz saçmaladım.
    +Işıdin islam taraftarı olduğu doğru mu? Ne düşünüyorsun?
    -Hayır değil, islam taraftarlığı böyle olmamalı.+Neden askeri okul?
    -Kişisel cevap
    +Niçin sivil havacılığı tercih etmedin? Hava harp okulu yerine oraya gidebilirdin.
    -Daha çok askeri pilot olmak istiyorum. Birde oranın puanı çok yüksek.
    +Türk askeri sana ne ifade ediyor?
    -Asalet
    +Ruhumun sende ilahi şudur ancak emeli
    Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli
    Bu mısralarda ne anatılıyor?
    - Şair öldükten sonra Allahtan hiçbir mabedine, vatan toprağına, kötü el, düşman eli değmesin istiyor.
    Bu şekilde arkadaşlar gerisi sohbet şeklinde.
    MÜLAKAT SONRASI BEKLEME
    Mülakat bittikten sonra dışarıda sizi bekletiyorlar, şansınıza hemende açıklanabiliyor. Kazananları grup yapıyorlar. Kazanamayanlara dosyalarını verip gönderiyorlar. Allaha şükür ben kazandım. Grup halinde sinema salonuna alıyorlar.
    HASTANEYE SEVK
    Sinema salonuna doktor gelip herkese sevkini verip imzalatıyor. Sonra hastahanede neler yapılacaklarını anlatıyor. En az 3 gün sürecek diyor. Bilgilendirme yapıyor kısaca.
    GÜVENLİK SORUŞTURMA FORMU TESLİMİ
    Sevki aldıktan sonra, sırayla 2 adet formu teslim edip çıkıyorsunuz.
    Daha sonra otobüse binip nizamiyeden çıkış yapıyorsunuz.
    EVET ARKADAŞLAR MÜLAKAT ANIM BÖYLE. PAZARTESİ GÜNÜ SAĞLIĞA GEÇİCEZ. DEVLET HASTAHANESİNDE OLACAK. DUALARINIZI BEKLİYORUM. SORULARINIZI ALABİLİRİM. ALLAHA EMANET OLUN."

• Harp Okulu Mülakat Anısı
  • Sorulan soru yıllardır aynı, sadece beklenen cevap değişti...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NemanjaBjelica

Sorulan soru yıllardır aynı, sadece beklenen cevap değişti...

O nece bi tespiddi üstad

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

quote:

Orijinalden alıntı: NemanjaBjelica

Sorulan soru yıllardır aynı, sadece beklenen cevap değişti...

O nece bi tespiddi üstad

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hava Harp Okulu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.