Şimdi Ara

Harp Okulları Sorular ( Başvurular & Sağlık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu sene Harp Okulu başvurusunu kaçırdım. Gelecek sene başvuracağım.
    İki tane önemli sorum var.
    1. Sağlık kontrolü normal devlet hastanesinden mi alınıyor? Yoksa Harp okuluna gidip askerlerin önünde mi muayeni oluyoruz?
    2. Bu sene bir üniversiteye başvurmayı düşünüyorum. Büyük ihtimal hazırlık okuyacağım. Aynı zamanda YGS LYS çalışıp Harp Okuluna başvurabilir miyim? Bazı yerlerde hiç üniversiteye gidilmeyecek gibi yazılar gördüm. Bazılarında gidilir diye. Doğrusu nedir?Bu konularda bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

• 1.Mülakatların birinci gününde Ön Fiziki Kontrol var.Kara Harp Okulunda görevli subaylar burada boy ve kilona bakarlar, şayet uygunsa onay alır ve hayırlı olsun diyerek diğer aşamaya geçersin. 2. gününde sözlü var onuda geçersen hastaneye sevk edilirsin. Hastane sevk kağıdında Ankarada ikamet eden sadece 2 hastane yazar. Onlar Beytepe Hastanesi ve Dışkapı hastanesi.Onlar dışında başka hastaneye gönderilmiyorsun. Genelde adayların %80'i Beytepeye gönderiliyor. Bunuda belirtmekte fayda görüyorum: Beytepe hastanesi askeri kökenlidir herhangi bir sıkıntıda hemen eleme yaparlar.Dışkapı biraz daha rahat olduğumu duydum. Beytepeden elenip itiraz edenler genelde dışkapıdan geçiyorlar. Sözlü mülakatı geçtiğinde sana hastane sevk kağıdı verirler ve belirli bir gün verirler o günde Kara Harp Okulu önüne geleceksin ve otobüsle Beytepe Hastanesine götüreleceksin şayet Dışkapı hastanesine düşersen ki genelde cok az kişi Dışkapıya düşer onda da kendi imkanlarınla gidersin. Anlamadığın bir yer olursa tekrar sor.

2.Başvurabilir ve gidebilirsin.Seneye tekrarda denersin. Hiçbir sıkıntı yok.

• Kilodan elenen seneye tekrar deneyebilirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sınavsistemi

Kilodan elenen seneye tekrar deneyebilirmi ?

evet deneyebilirsiniz.
  • Kardeş yorumun için teşekkürler.
    Ben Askeri lise sağlık kontrolüne gitmiştim. Tüm kontroller Harp okulunda olduydu. Şimdi anladığım kadrıyla boy kilo gibi fiziksel şeyler Harp Okulunda bakılıyor. Göz yamukluk vb şeyler devlet hastanesinde oluyor.
    Bir de göze esneklik gelmiş. Her iki göz toplamı 2 ise alıyorlarmış. Youtube ÖSYM MSÜ alım koşullarında gözün kusursuz olması söyleniyor. Bir yerdeki bir yerdekine tutmuyor. Mülaka gitmiş biri olarak okulda gözlüklü biri var mı?
    Çok ince vücut taraması yapıyorlar mı? Hafif bir yamuklukta sıkıntı çıkarıyorlar mı? Benim sol kaburga en alt kemiğim biraz dışarı doğru. Ege, Dokuz Eylül ve Marmara Üniversite Hastaneleri sorun değil demişti. Okulda böyle önemsiz dikkat çekmeyen sağlığı etkilemeyen böyle şeye sahip okulda bildiğin biri var mı? Yoksa yine 4 4 lük mü istiyorlar.
    Kardeş bir de ben yörüğüm. Okulda İstanbul Türkçesi ile konuşmayı öğrendim. Askeriyede kesinlikle İstanbul Türkçesi mi istiyorlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: wolfforce

Kardeş yorumun için teşekkürler.
    Ben Askeri lise sağlık kontrolüne gitmiştim. Tüm kontroller Harp okulunda olduydu. Şimdi anladığım kadrıyla boy kilo gibi fiziksel şeyler Harp Okulunda bakılıyor. Göz yamukluk vb şeyler devlet hastanesinde oluyor.
    Bir de göze esneklik gelmiş. Her iki göz toplamı 2 ise alıyorlarmış. Youtube ÖSYM MSÜ alım koşullarında gözün kusursuz olması söyleniyor. Bir yerdeki bir yerdekine tutmuyor. Mülaka gitmiş biri olarak okulda gözlüklü biri var mı?
    Çok ince vücut taraması yapıyorlar mı? Hafif bir yamuklukta sıkıntı çıkarıyorlar mı? Benim sol kaburga en alt kemiğim biraz dışarı doğru. Ege, Dokuz Eylül ve Marmara Üniversite Hastaneleri sorun değil demişti. Okulda böyle önemsiz dikkat çekmeyen sağlığı etkilemeyen böyle şeye sahip okulda bildiğin biri var mı? Yoksa yine 4 4 lük mü istiyorlar.
    Kardeş bir de ben yörüğüm. Okulda İstanbul Türkçesi ile konuşmayı öğrendim. Askeriyede kesinlikle İstanbul Türkçesi mi istiyorlar?

Göz konusunda şunu söyleyebilirim: Uzaktan okumanı istediği harfler var bu harfleri okursan göz kontrolünden geçersin.Birde renk körlüğü testi yapılır onuda geçersen sıkıntı olmaz. Makine cok zorlamaz yani.Kontrollere gözlüklü gidersen göz muayenesinde dikkat çekersin. Gözlüklerini cıkarmanı isteyecektir, ardından oku diyecek ve okursan bir sıkıntı olmaz. Yalnız genelde gözlüklü arkadaşlar eleniyorlar %80. Şunu da ekleyebilirim ki hataylı bir arkadaşım vardı beytepe hastanesinde 12 doktordan onay almıştı ve son 1 doktor onayında el titremesi var diye elendi kaşesi vurdular ancak itiraza kalıp dışkapı hastanesine gönderdiler ve geçirdiler kurula raporu verdi ve sıralama bekliyor şuan.Oradaki doktorun durumuna bağlı kardeşim çok göze çarpıyorsa röntgen çektirmeni isteyebilir geçirebilirde eleyebilirde ben bir şey söyleyemem ancak önceden muayene olduysan ve bir şey olmaz dedilerse güvenebilirsin doktorlara. Ancak son söz beytepe ve dışkapı hastanesinde ki doktorlara bağlı.Genel Sağlıkta Detayına kadar bakıyorlar affetmiyorlar elenecekmiş gibi git sağlığa.Valla hocam ben sözlü mülakatta 30.Komisyondaydım. Bizim grupta kürt vardı adam karstan gelmiş türkçeyi adam akıllı bile konuşamıyor ama geçirdiler. Orada kendine olan güvenin,mantıklı cevaplar vermen, ses tonun, tutarlılığına bakılıyor.Sorulara verdiğin cevap çokta önemli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: bygcik

quote:

Orijinalden alıntı: wolfforce

Kardeş yorumun için teşekkürler.

Göz konusunda şunu söyleyebilirim: Uzaktan okumanı istediği harfler var bu harfleri okursan göz kontrolünden geçersin.Birde renk körlüğü testi yapılır onuda geçersen sıkıntı olmaz. Makine cok zorlamaz yani.Kontrollere gözlüklü gidersen göz muayenesinde dikkat çekersin. Gözlüklerini cıkarmanı isteyecektir, ardından oku diyecek ve okursan bir sıkıntı olmaz. Yalnız genelde gözlüklü arkadaşlar eleniyorlar %80. Şunu da ekleyebilirim ki hataylı bir arkadaşım vardı beytepe hastanesinde 12 doktordan onay almıştı ve son 1 doktor onayında el titremesi var diye elendi kaşesi vurdular ancak itiraza kalıp dışkapı hastanesine gönderdiler ve geçirdiler kurula raporu verdi ve sıralama bekliyor şuan.Oradaki doktorun durumuna bağlı kardeşim çok göze çarpıyorsa röntgen çektirmeni isteyebilir geçirebilirde eleyebilirde ben bir şey söyleyemem ancak önceden muayene olduysan ve bir şey olmaz dedilerse güvenebilirsin doktorlara. Ancak son söz beytepe ve dışkapı hastanesinde ki doktorlara bağlı.Genel Sağlıkta Detayına kadar bakıyorlar affetmiyorlar elenecekmiş gibi git sağlığa.Valla hocam ben sözlü mülakatta 30.Komisyondaydım. Bizim grupta kürt vardı adam karstan gelmiş türkçeyi adam akıllı bile konuşamıyor ama geçirdiler. Orada kendine olan güvenin,mantıklı cevaplar vermen, ses tonun, tutarlılığına bakılıyor.Sorulara verdiğin cevap çokta önemli değil.

Yorumun için çok sağ ol kardeş. Aklımdaki sorulara cevaplar buldum sayende. İyi günler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KPSS Orta Öğretim Hakkında...
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birtane çocuğu sivilceleri yüzünden elediler kulaklarımla duydum kendisi telefonda dedi o derece yanibilmem anlatabildimmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: sınavsistemi

Birtane çocuğu sivilceleri yüzünden elediler kulaklarımla duydum kendisi telefonda dedi o derece yanibilmem anlatabildimmi

ASkeri liseye mülakatlarına gittiğimde çok sıkıydı. Çoğu kişiyi milimetrik fark ile boydan elediler.Santimetre farkı değil milimetre farkı. Bir tane çocuğu sağ ayağındaki iki parmak arasıda küçük bir leke vardı ve elediler. Eskiden böyleydi. Şimdi değişti filan dediler. Artık daha esnek kontrol ediyorlar diyorlar. Tabi bilemeyiz. Gidince göreceğiz.
    Yorumun için teşekkürler.
  • Aynen bende öyle duydum hayırlısı diyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sınavsistemi -- 24 Temmuz 2017; 16:51:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.