Şimdi Ara

HARMANKARDON SİNEMA VE MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.553
Cevap
49
Favori
337.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: keyman2

Keyifle okuyorum ve mutlaka deneyecegım yanlzı otomatik kurulumdan kastınız nedir?
    birde örnek teşkil etmesi üstelikde kullanıcısı gayet bol olan hkts 11 i örnek kullanıp ve tabi her sub un arkasındakı ayarların aynı olmadıgınıda ( yanılmıyorum sanırım ) var sayarsak daha kolay algılarız die düşünüyorum .
    ve tekrardan verdiginiz emek için teşekkur ediyorum devam edin lütfen

rica ederim,çok karışık değil aslında bunlar ama hkts11in arkası gerçekten karışık
    eski amfilere uyumlu (crossover ayarı,sub outu olmayan amfiler) olması açısından birçok gereksiz giriş çıkış konulmuş,bir tek 6 numaralı girişin konulması yeter aslında,level ve phase ayarı kalacak tabi.

otomatik kurulum hk da EzSet/EQ™ equalization olarak geçiyor,amfi kendisi mikrofon sayesinde hoparlörlerin yapısını test edip kafasına göre db,uzaklık,crossover,eq ayarı yapıyor.

• valla şu andaki kurulu avr 145 h/k siz olsanız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

Keyifle okuyorum ve mutlaka deneyecegım yanlzı otomatik kurulumdan kastınız nedir?
    birde örnek teşkil etmesi üstelikde kullanıcısı gayet bol olan hkts 11 i örnek kullanıp ve tabi her sub un arkasındakı ayarların aynı olmadıgınıda ( yanılmıyorum sanırım ) var sayarsak daha kolay algılarız die düşünüyorum .
    ve tekrardan verdiginiz emek için teşekkur ediyorum devam edin lütfen

rica ederim,çok karışık değil aslında bunlar ama hkts11in arkası gerçekten karışık
    eski amfilere uyumlu (crossover ayarı,sub outu olmayan amfiler) olması açısından birçok gereksiz giriş çıkış konulmuş,bir tek 6 numaralı girişin konulması yeter aslında,level ve phase ayarı kalacak tabi.

otomatik kurulum hk da EzSet/EQ™ equalization olarak geçiyor,amfi kendisi mikrofon sayesinde hoparlörlerin yapısını test edip kafasına göre db,uzaklık,crossover,eq ayarı yapıyor.

malesef 145 de o özellik var ama mıkrofon yok olmadı sakgoz üstadın tekliifi gecerli ise ödünc alıp denerim siz manellere deginirseniz son durumda saglama yapmış olurum fikrimce

• Günlerdir okuyorum yorumlarınızı, çok güzel paylaşımlar valla emeğinize saygı.
    konuya girecek olursak; valla bayağı bayağı yazıyodum hk 142'ye bi kampanya olsa yakınlaşsak diyordum ama hdmi dan ses aktaramadığını duymak acaip canımı sıktı. o halde hk 142 de, her cihazdan ses almak için ayrı ayrı optik kabloyla mı bağlantı yapcaz, aslında ben kablo trafiği olsun istemiyordum (hdmi, optik kablolar vs.) tek hamleyle ses ve görüntü olayını halletmek istiyordum ama sanırım olmayacak.
    peki hdmi üzerinden sesi de aktarabileceğim tavsiye edilebilecek en ekonomik hk modelleri hangileridir... hk 160-260 olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertiks

Günlerdir okuyorum yorumlarınızı, çok güzel paylaşımlar valla emeğinize saygı.
    konuya girecek olursak; valla bayağı bayağı yazıyodum hk 142'ye bi kampanya olsa yakınlaşsak diyordum ama hdmi dan ses aktaramadığını duymak acaip canımı sıktı. o halde hk 142 de, her cihazdan ses almak için ayrı ayrı optik kabloyla mı bağlantı yapcaz, aslında ben kablo trafiği olsun istemiyordum (hdmi, optik kablolar vs.) tek hamleyle ses ve görüntü olayını halletmek istiyordum ama sanırım olmayacak.
    peki hdmi üzerinden sesi de aktarabileceğim tavsiye edilebilecek en ekonomik hk modelleri hangileridir... hk 160-260 olabilir mi?

olaya bence kablo trafigi açısından bakmamak lazım onunla sonlansa sorun yok takarsınız 2 kablo cözülür esas mesele bağzı ses formatlarının optik üzrinden taşınamama meselesi benim bildigim bence bu acıdan bakın eger destekledigi formatlar size yetiyorsa varsın 2 kablo fazla olsun zaten konuyu tamamen okudu iseniz benim odanın halini görmüşsünüzdür avr nin ardında kalan 2 kablonun lafı bile olmaz

diger sorunuza gelirsek o konuda çok net bir bilgim yok o sebeple yanıltmak istemem ama illaki bilen üstadlar paylaşır gündüz
    ama yegane ögrendigim şey şu ki amatörden iyi sevyede hatta prof demesekde uzman sevye sayılabilecek ve genelde güncel formatları destekleyen avr H/K larda 300 lü sevyeler yani şu sıra 360 gibi kısaca bütcem müsait ortalamanın üstünde ve genel tatmin saglayacak alet 360 dır sanırım 3d ye kadar yolu var cihazın vatajları iyi cıkısları iyi destekledigi formatlar iyi biraz kısıtlarsanızda 260 oluyor ama level atlamak ise 660 sevyeside oluyor zaten sonu 760 460 ise 360 dan en buyuk sutunlugu sadece yan odayada kuracagınız ses sistemine destek verebilme yetenegi gibi kabaca bendeki bilgiler böyle saat 2:25 için gözler yarı kapalı uyuyan bir zihinle bu kadar toparlayabildim tabi yazdıklarım bildiklerim le birlikde şahsi yorumlarımıda içermektedir

• Keyman2 ustad adres verbugun yollamaya calisiyim
  • dün erken yatmıştım şimdi sub muabetini okudum gayet faydalı olmuş
  • üstad müstad gırla gidiyor ortalıkta. herkes birbirinin sorusuna cevap veriyor fakat ben uzun zamandır şu soruma olumlu yada olumsuz cevap alamadım. hayır bilgisi olan mı yok yoksa erim diye mi bu çaylak muamelesi onu anlayamadım.herkese hayırlı cumalar dilerim.
    quote:

Orijinalden alıntı: chapulcu

arkadaşlar bende eski model sony dhc-fl7d hi-fi sistem var. spesifikasyonları 60*5 watt (8ohm at 1kHz,10%THD) olarak verilmiş. şimdi ise harman kardon avr142 model almaya karar verdim.ancak tereddütlerim var. hk 142 spesifikasyonları 35watt*5 (8ohm 20Hz-20kHz, %0,07 THD) şeklinde. bu konuda çok bilgim yok fakat anladığım hk 142 den daha temiz ses alabileceğim ama sony de sesi daha yüksek dinleyebileceğim yönünde zira thd nin anlamı sanırım bu. bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.
  • quote:

üstad müstad gırla gidiyor ortalıkta. herkes birbirinin sorusuna cevap veriyor fakat ben uzun zamandır şu soruma olumlu yada olumsuz cevap alamadım. hayır bilgisi olan mı yok yoksa erim diye mi bu çaylak muamelesi onu anlayamadım.herkese hayırlı cumalar dilerim.
    quote:

arkadaşlar bende eski model sony dhc-fl7d hi-fi sistem var. spesifikasyonları 60*5 watt (8ohm at 1kHz,10%THD) olarak verilmiş. şimdi ise harman kardon avr142 model almaya karar verdim.ancak tereddütlerim var. hk 142 spesifikasyonları 35watt*5 (8ohm 20Hz-20kHz, %0,07 THD) şeklinde. bu konuda çok bilgim yok fakat anladığım hk 142 den daha temiz ses alabileceğim ama sony de sesi daha yüksek dinleyebileceğim yönünde zira thd nin anlamı sanırım bu. bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.

lafı yedik sonunda beyler:) samsungx üstad arkadasın soru ellerinden öper:)

• quote:

üstad müstad gırla gidiyor ortalıkta. herkes birbirinin sorusuna cevap veriyor fakat ben uzun zamandır şu soruma olumlu yada olumsuz cevap alamadım. hayır bilgisi olan mı yok yoksa erim diye mi bu çaylak muamelesi onu anlayamadım.herkese hayırlı cumalar dilerim.
    quote:

ben üstad degilim ama cevap vereyim hk larda ses kaç wat sa odur ve güçlü ve tok sesi vardır emin ol sony nin 60 watından daha güçlüdür . 142 hdmi den ses aktarmaz optik ten aktarır fiat performans ve 1.4 ve 3d ile işim olmaz diyorsan alabilirsin stereo performansıda gayet iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

quote:

quote:

ben üstad degilim ama cevap vereyim hk larda ses kaç wat sa odur ve güçlü ve tok sesi vardır emin ol sony nin 60 watından daha güçlüdür . 142 hdmi den ses aktarmaz optik ten aktarır fiat performans ve 1.4 ve 3d ile işim olmaz diyorsan alabilirsin stereo performansıda gayet iyi.

de sonrada ben üstad değilim de samsungx:):)

• herkese hayırlı cumalar.
  • evet herkese hayırlı cumalar dilerim bende
  • Olaya kablo açısından bakmamın sebebi wd media player ile projeksiyon cihazlarını kullanacam bunlar ekrandan uzak olacak doğal olarak , bi de uydu, ps3 ve bilgisayar vs.ler var. sonuçta ben ağırlıklı olarak mkv ve blueray filmler izleyicem, o yüzden hdmi üzerinden ses te iletebilecek bir cihaz sordum
    şunu bi de sorayım peki diyelim ki avr 142 yi aldım ses için kaç tane optic kullanacam, bende ki media kaynakylarının kaçını bağlayabilirim her seferinde tak çıkar mı yapcam. 4 hdmi+4 optic bağlantı olabiliyor mu aynı anda!
  • avr 142 ye okadar bağlantı yapamazsınız teknık ozellıklerı sıtesınde yazıyo eger 4 hdmi giriş yapıcam 4 tanede optik giriş yapıcam dersenız işin malıyetı ve boyutu degısır optıklerden bazılarını koaksiyel yapabilme imkanınız yokmu? veya direk alın 260 sanırım 260 fazlasıyla işinizi görücektir yanlıs hatırlamıyosam hdmi den ses iletilebılıyodu avr 260 da
  • hdmi çoklayıcı kulanabilirsin bunlarada uzun metrajlı kablolar lazım
  • Herkeze hayırlı cumalar valla dün gece mesaiye kaldık forumda sabahın 4 ünde hala topikde 6 kişi felandık maşşalah dedim şükür gece gercekten faydalı olabilecek bilgilerde ekledik sub konusuna bir miktar gelişmelerde oldu inşalah devamı gelir faydalı ve bilgi içeren bir topik olma yolunda gidiyoruz en buyuk özelligide teknik konuşmadan ziyade anlaşılır bir dilde anlattı sagolsun arkadaşımız .
    Gece konuyla alakalı bir çok başlıga baktım ama fazla teknik gelmişti bana

http://forum.donanimhaber.com/m_19237463/mpage_2/key_/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_25814587/tm.htm

mesela bu iki başlkdafikir sunabilir

sakgoz üstad pm atıyorum size zahmet olacak ama denemekdende kendimi alamıyorum :) şimdidien teşekkürler

• cevapladım keyman 2 üstad
  • hdmi çoklayıcı olabilir. hk 260 hdmi ses aktarabiliyor mu? ya da başka önerisi olan
    bu arada optik çoklayıcı diye bişey var mı?
  • var evet ama ne kadar tatmın edıcı bır çözüm tartısılır bence sız sesı hdmı den ıleten bır avr alın hıc ugrasmayın optık coklayıcıyla falan
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.