Şimdi Ara

subwooferdaki phase swtichi ve crossover frequency ne işe yarar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
10.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende wharfedale powercube 10+ var.bunun arkasındaki phase switchi ve crossover frequency ayarı ne işe yarar ? ve de nasıl ayarlanır,doğru ayarları neye göre yapmalıyım?
    subwooferın arkası:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pot3nza -- 21 Ağustos 2008; 16:07:28 >

• croosover ayarını zevkine göre yapabilirsin zaten o ayar anfidende yapılıyor phase ayarıda baslar zayıf olduğu zaman standart dışı yaparsın.crossoverde filim izlerken 80 hz yapabilirsin müzikte daha aşağı bi deger.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickelx

croosover ayarını zevkine göre yapabilirsin zaten o ayar anfidende yapılıyor phase ayarıda baslar zayıf olduğu zaman standart dışı yaparsın.crossoverde filim izlerken 80 hz yapabilirsin müzikte daha aşağı bi deger.
    ok kardeş son 85 hz zaten,sondan bi öncekine aldım bende
  • PHASE (FAZ) ayarı: + kutup ile - arasındaki değişimi ifade eder. kısaca özetlemem gerekirse subınızı izleme alanınızın önüne yerleştiriyorsanız PHASE ayarını değiştirmeyin ön hoparlörlerinizle arasında faz farkı olmadan çalışacaktır.

Ancak subınızı kendi oturduğunuz yere yakın biryere koyduysanız ön hoparlörlerin verdiği basla faz farkı oluşur bu durumda faz ayarını reverse veya 90 dereceye çevirmek gerekecektir.

Crossover frequency ayarınnı ön hoparlörlerinizin boyutu belirler. Eğer hoparlörleriniz küçükse 120hz civarında hoparlörleriniz büyükse 60-70hz civarına ayarlayın bu durumda sub bu frekansın üztünü vermeyecek böylece ön hoparlörlerinizle aynı frekansları üretip uğultulara neden olmayacaktır.

Ancak recieverınız bu kesimi elektronik olarak kendisi yapıyor olabilir bu durumda siz bu kesim frekansının altına ayarlamayın subınızın crossover ayarını bu sefer arada çöküntüler olacaktır.
    quote:

Orjinalden alıntı: pot3nza

bende wharfedale powercube 10+ var.bunun arkasındaki phase switchi ve crossover frequency ayarı ne işe yarar ? ve de nasıl ayarlanır,doğru ayarları neye göre yapmalıyım?
    subwooferın arkası:

• quote:

Orijinalden alıntı: Hi-def-man

PHASE (FAZ) ayarı: + kutup ile - arasındaki değişimi ifade eder. kısaca özetlemem gerekirse subınızı izleme alanınızın önüne yerleştiriyorsanız PHASE ayarını değiştirmeyin ön hoparlörlerinizle arasında faz farkı olmadan çalışacaktır.

Ancak subınızı kendi oturduğunuz yere yakın biryere koyduysanız ön hoparlörlerin verdiği basla faz farkı oluşur bu durumda faz ayarını reverse veya 90 dereceye çevirmek gerekecektir.

Crossover frequency ayarınnı ön hoparlörlerinizin boyutu belirler. Eğer hoparlörleriniz küçükse 120hz civarında hoparlörleriniz büyükse 60-70hz civarına ayarlayın bu durumda sub bu frekansın üztünü vermeyecek böylece ön hoparlörlerinizle aynı frekansları üretip uğultulara neden olmayacaktır.

Ancak recieverınız bu kesimi elektronik olarak kendisi yapıyor olabilir bu durumda siz bu kesim frekansının altına ayarlamayın subınızın crossover ayarını bu sefer arada çöküntüler olacaktır.
    quote:

bende wharfedale powercube 10+ var.bunun arkasındaki phase switchi ve crossover frequency ayarı ne işe yarar ? ve de nasıl ayarlanır,doğru ayarları neye göre yapmalıyım?
    subwooferın arkası:

Evet!

quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

PHASE (FAZ) ayarı: + kutup ile - arasındaki değişimi ifade eder. kısaca özetlemem gerekirse subınızı izleme alanınızın önüne yerleştiriyorsanız PHASE ayarını değiştirmeyin ön hoparlörlerinizle arasında faz farkı olmadan çalışacaktır.

quote:

subwooferın arkası:

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest

Evet!

quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

quote:

subwooferın arkası:

Alıntıları Göster
    faz seçimi:baslar zayıf veya belirsiz olması halinde,subwooferin fazı değiştirilerek genellikle daha iyi bir performans elde edilebilir. alıntı:yamaha 2007 kataloğu.

• quote:

Orijinalden alıntı: nickelx

faz seçimi:baslar zayıf veya belirsiz olması halinde,subwooferin fazı değiştirilerek genellikle daha iyi bir performans elde edilebilir. alıntı:yamaha 2007 kataloğu.

Alıntıları Göster
    Crossower frequence:sub un hz aralığını artırıp azaltır..
    Phase switch ise sub un içe ya da dışa vurmasını sağlar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RCA mı High level input mu?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: firtikk

Crossower frequence:sub un hz aralığını artırıp azaltır..
    Phase switch ise sub un içe ya da dışa vurmasını sağlar..

Alıntıları Göster
    Bu ayar konusunda benim de eksiklerim var. Bir türlü anlayamadım gitti.
    Şimdi bu link dehttp://www.wharfedale.co.nz/Site/WHARFEDALE/files//powercubes.pdf
    Cube 12+ için
    Bass :300mm
    Power Handling (RMS) :Built-in 150W power
    Sensitivity (for 2.83v at 1m) :Line input 300mV for 100W
    Frequency Resp. :25Hz to 170Hz
    Crossover range :70–170Hz
    Size mm ( H x W x D ) :430 x 375 x 375

denmiş. Ama benim cube 12+ nin arkasında Crossover Frequency de 35-85 arası seçebiliyorum.bunda bir yanlışlık yokmu? Dikkat ettiyseniz aralıklar Crossover Frequency değerleri ile 2 kat fark var. 35-85, 70-170. Bu Crossover Frequency ayarını nasıl yapmalıyım. Hi-def-man arkadaşımız "Eğer hoparlörleriniz küçükse 120hz civarında hoparlörleriniz büyükse 60-70hz civarına ayarlayın" demiş ancak burada 120Hz yok!!
    Anlamadım gitti.. onkyo da speaker config de front,center, surround Full Band, LFE ise 80 Hz. sub'ı ise köşeye right surround 'ın arka yanına koydum.

yardım pls..

• quote:

Orijinalden alıntı: gaziemir

Bu ayar konusunda benim de eksiklerim var. Bir türlü anlayamadım gitti.
    Şimdi bu link dehttp://www.wharfedale.co.nz/Site/WHARFEDALE/files//powercubes.pdf
    Cube 12+ için
    Bass :300mm
    Power Handling (RMS) :Built-in 150W power
    Sensitivity (for 2.83v at 1m) :Line input 300mV for 100W
    Frequency Resp. :25Hz to 170Hz
    Crossover range :70–170Hz
    Size mm ( H x W x D ) :430 x 375 x 375

denmiş. Ama benim cube 12+ nin arkasında Crossover Frequency de 35-85 arası seçebiliyorum.bunda bir yanlışlık yokmu? Dikkat ettiyseniz aralıklar Crossover Frequency değerleri ile 2 kat fark var. 35-85, 70-170. Bu Crossover Frequency ayarını nasıl yapmalıyım. Hi-def-man arkadaşımız "Eğer hoparlörleriniz küçükse 120hz civarında hoparlörleriniz büyükse 60-70hz civarına ayarlayın" demiş ancak burada 120Hz yok!!
    Anlamadım gitti.. onkyo da speaker config de front,center, surround Full Band, LFE ise 80 Hz. sub'ı ise köşeye right surround 'ın arka yanına koydum.

yardım pls..

Alıntıları Göster
    bu konuda birşey söyleyecek olan yokmudur acaba?
    en azından teknik detaydaki bilgilerle benim sub arkasında yazan neden farklıdır?
    bu konuda görüşü olan var mı?
    pdf de 70-170 hz yazarken sub'ın arkasında 35-85 hz arası ayarlanabiliyor? sebep ne olaki?
    şu anda 85 hz'e ayarlı. neye göre ayarlayacağımı da bi türlü anlamış değilim...
    burası 85 olunca front, rear ve center ı 80'e mi ayarlamam gerekiyor?

• quote:

bu konuda birşey söyleyecek olan yokmudur acaba?
    en azından teknik detaydaki bilgilerle benim sub arkasında yazan neden farklıdır?
    bu konuda görüşü olan var mı?
    pdf de 70-170 hz yazarken sub'ın arkasında 35-85 hz arası ayarlanabiliyor? sebep ne olaki?
    şu anda 85 hz'e ayarlı. neye göre ayarlayacağımı da bi türlü anlamış değilim...
    burası 85 olunca front, rear ve center ı 80'e mi ayarlamam gerekiyor?

Alıntıları Göster
    hala bekliyorum cevapp

• quote:

hala bekliyorum cevapp

Alıntıları Göster
    Gaziemir,

Tamamen tahmini ama doğru olduğunu düşündüğüm yorumum şu. Crossover dediğimiz ses sinyalinin iki veya daha fazla alana bölünüp frekans haline getirilmesi. Yani gelen ses işlenip alta frekanslar suba gönderiliyor. Bu bilgiğim kısım.

Bu tahmini kısım;

Şimdi crossover range 70-170 hz görünüyor. Buradan ses sinyali 2 alana bölünüyor ve her alan frekansıda bunu yarısı olan 35-85 hz aralığında oluyor.

Yine bildiğim kısım;

80 hz e ayarladığında 80 hz üzeri kolonlara, 80 hz altı suba gidiyor. 80 hz değerini ne kadar düşürürsen suba gidecek sinyal o kadar azalıyor.

Şimdi a/v receiver ayarlarında front kolonların için large, small gibi seçenekler buna bağlı olarakta (olmayabilir) crossover freq. seçeneği olabilir. Buradan kolonların büyükse 100 hzden yüksek bir değer seçmemelisin. Bu ayarlar receiverdan receviera değişebildiği(menüler) çok net bir şey söylemekte zor.

Hi-def-man söylenebilecekleri söylemiş aslında. Benimki çeşni oldu ancak.

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Gaziemir,

Tamamen tahmini ama doğru olduğunu düşündüğüm yorumum şu. Crossover dediğimiz ses sinyalinin iki veya daha fazla alana bölünüp frekans haline getirilmesi. Yani gelen ses işlenip alta frekanslar suba gönderiliyor. Bu bilgiğim kısım.

Bu tahmini kısım;

Şimdi crossover range 70-170 hz görünüyor. Buradan ses sinyali 2 alana bölünüyor ve her alan frekansıda bunu yarısı olan 35-85 hz aralığında oluyor.

Yine bildiğim kısım;

80 hz e ayarladığında 80 hz üzeri kolonlara, 80 hz altı suba gidiyor. 80 hz değerini ne kadar düşürürsen suba gidecek sinyal o kadar azalıyor.

Şimdi a/v receiver ayarlarında front kolonların için large, small gibi seçenekler buna bağlı olarakta (olmayabilir) crossover freq. seçeneği olabilir. Buradan kolonların büyükse 100 hzden yüksek bir değer seçmemelisin. Bu ayarlar receiverdan receviera değişebildiği(menüler) çok net bir şey söylemekte zor.

Hi-def-man söylenebilecekleri söylemiş aslında. Benimki çeşni oldu ancak.

Alıntıları Göster
    benim sub şu anda 85 hz de duruyor. Bu 170 Hz ve aşağısını sub işlesin demek mi oluyor?
    bneim kolonlar 9.6 sanırım large sınıfına giriyor. Bu durumda anfinin sp config ayarında front lar için 80 Hz seçersem 80 Hz altını sub'a mı gönderecek ?

aslında sub daki 35-85 ile kendi dökümanlarında yazan 70-170 kafamı karıştırıyor...

• quote:

benim sub şu anda 85 hz de duruyor. Bu 170 Hz ve aşağısını sub işlesin demek mi oluyor?
    bneim kolonlar 9.6 sanırım large sınıfına giriyor. Bu durumda anfinin sp config ayarında front lar için 80 Hz seçersem 80 Hz altını sub'a mı gönderecek ?

aslında sub daki 35-85 ile kendi dökümanlarında yazan 70-170 kafamı karıştırıyor...

Alıntıları Göster
    Gaziemir,

Şöyle düşün subda ses iki alan ayrılıyor (70-170) bu iki alandan biri bas sesler(35-85). Anfide 80 seçersen aynen dediğin gibi 80 hz altı basları(low frequency) anfine gönderecek.

• quote:

Gaziemir,

Şöyle düşün subda ses iki alan ayrılıyor (70-170) bu iki alandan biri bas sesler(35-85). Anfide 80 seçersen aynen dediğin gibi 80 hz altı basları(low frequency) anfine gönderecek.

Alıntıları Göster
    Anfide 80 Hz seçersem, Bu durumda sub da da en az 80 seçmeliyim değil mi? sub da 50-60 gibi değerler seçersem bu sefer arada kalan frekansları işlemez ve kaybolur mu diyoruz?
  • quote:

Anfide 80 Hz seçersem, Bu durumda sub da da en az 80 seçmeliyim değil mi? sub da 50-60 gibi değerler seçersem bu sefer arada kalan frekansları işlemez ve kaybolur mu diyoruz?

Alıntıları Göster
    Bu birazda sub'In aktif olup olmaması ile ilgili olabilir(sub aktif ise 50hz e ayarladıysan bunun üzerini anfiye geri gönderecek anfi tekrar geri mi gönderecek kaotik konular :) ). Hepsini 80'e ayarlaman tarfi ettiğin şekliyle ideal durum.
  • quote:

Bu birazda sub'In aktif olup olmaması ile ilgili olabilir(sub aktif ise 50hz e ayarladıysan bunun üzerini anfiye geri gönderecek anfi tekrar geri mi gönderecek kaotik konular :) ). Hepsini 80'e ayarlaman tarfi ettiğin şekliyle ideal durum.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar selam,

Wharfedale SW150'de daha ilginç bir durum var:

Specifications for the Wharfedale SW 150 Subwoofer

· Drivers 10" (250mm) Bass
    · Power 150W
    · Nominal Impedance N/A
    · Magnetically Shielded No
    · Line Input Sensitivity 250mV / 75W
    · Boundary Position 35Hz - 110Hz
    · Crossover Frequency 35 - 85Hz
    · Crossover Adjustment 10Hz steps
    · Dimensions Width 330mm , Height 330mm , Depth 360mm

Sub'ın çalışma aralığı 35-110 arası iken crossover 35-85 arası.
    Bu şekilde 85'in üstü frekansları subdan alabilmek mümkün değil gibi gözüküyor, öyle değil mi?
    (Crossover'ı devre dışı bırakma gibi bir seçenek de yok)

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: bosphorus74

Arkadaşlar selam,

Wharfedale SW150'de daha ilginç bir durum var:

Specifications for the Wharfedale SW 150 Subwoofer

· Drivers 10" (250mm) Bass
    · Power 150W
    · Nominal Impedance N/A
    · Magnetically Shielded No
    · Line Input Sensitivity 250mV / 75W
    · Boundary Position 35Hz - 110Hz
    · Crossover Frequency 35 - 85Hz
    · Crossover Adjustment 10Hz steps
    · Dimensions Width 330mm , Height 330mm , Depth 360mm

Sub'ın çalışma aralığı 35-110 arası iken crossover 35-85 arası.
    Bu şekilde 85'in üstü frekansları subdan alabilmek mümkün değil gibi gözüküyor, öyle değil mi?
    (Crossover'ı devre dışı bırakma gibi bir seçenek de yok)

Saygılar...

Alıntıları Göster
    Crossover farklı bir şey sub'ın çalışma aralığı farklı bir şey. Crossover ses frekanslarını alanlara ayrılması(alt ses, üst ses gibi). Sub'ın çalışma aralığı ise farklı bir şey. Subdan 110'a kadar ses alabiliyorsun demek. Anfin 110 hz kadar olan alt frekansları suba göndermeye devam edebilir.

• quote:

Crossover farklı bir şey sub'ın çalışma aralığı farklı bir şey. Crossover ses frekanslarını alanlara ayrılması(alt ses, üst ses gibi). Sub'ın çalışma aralığı ise farklı bir şey. Subdan 110'a kadar ses alabiliyorsun demek. Anfin 110 hz kadar olan alt frekansları suba göndermeye devam edebilir.

Alıntıları Göster
    Hocam kusura bakma tam anlamak için tekrar soruyorum:

Sub'dan crossover'ı 85 ayarlarsam, ki bu yapabileceğim en yüksek ayar. Amfiden de crossover olarak 110 seçersem. Bu durumda 85-110 arasını duyamam di mi?

quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

• quote:

Orijinalden alıntı: bosphorus74

Hocam kusura bakma tam anlamak için tekrar soruyorum:

Sub'dan crossover'ı 85 ayarlarsam, ki bu yapabileceğim en yüksek ayar. Amfiden de crossover olarak 110 seçersem. Bu durumda 85-110 arasını duyamam di mi?

quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Alıntıları Göster
    hehehehe
    hoşgeldin bilinmezliğeee.

benimde kafam burada takıldı gitti. bende de wharfedale power cube 12+ var.
    aynen senin sorunu bende yaşıyorum.. frekans lar hemen hemen aynı gibi. crossover switch tıpa tıp aynı.. neye göre nasıl ayarlayacağımı bir türlü kavramış değilim..

• quote:

hehehehe
    hoşgeldin bilinmezliğeee.

benimde kafam burada takıldı gitti. bende de wharfedale power cube 12+ var.
    aynen senin sorunu bende yaşıyorum.. frekans lar hemen hemen aynı gibi. crossover switch tıpa tıp aynı.. neye göre nasıl ayarlayacağımı bir türlü kavramış değilim..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlardan biri şu crossover ayarının olduğu panelin bir resmini çekip yayınlayabilir mi?

Yardımcı olalım size . PDF 'in üzerindeki resimde pek birşey anlaşılmıyorda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.