Şimdi Ara

Harman kardon hk 980

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Harman kardon hk 980  ampliye sahibim, indiana line diva 262 hoperlörler de yolda geliyor...


    Hoperlörler bi-amp destekli; harman kardon hk 980'i A+B şeklinde bi amp olarak bağlasam sorun olur mu acaba ? klavuzda bilgi verilmemiş bu ampli bi amp bağlantı destekli mi bilen var mı ? yamaha AS-700 amplinin klavuzunda bi-amp göstermişler mesela harmanda hiç konuyla ilgili birşey yok klavuzda.



    teşekkürler.




  • Amfiyi A+B şeklinde bağlarsanız (ki bağlayabilirsiniz), o "bi-amping" olmaz "bi-wiring" olur ve genellikle bir faydası da olmaz. Bi-wiring hoparlör kablolarınızın kesiti küçükse, çift kablo kullanarak kesit büyütmeye yarar, bir de destekleyen hoparlörlerde tizleri ve basları ayırmaya. Bi-amping farklı bir şey. Bi-amping ya aktif bir crossover ünitesi kullanarak yapılır ya da - izin veriyorsa - hoparlörün pasif crossover devresi kullanarak yapılır. Bi-amping'de amaç bir amfiyi yüksek frekanslar, diğer amfiyi düşük frekanslar için kullanmaktır, kaynak her 2 amfi için aynı olmak zorundadır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 19 Şubat 2023; 20:52:32 >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Doğru hocam tamamen haklısınız bi-wiring yazacaktım yanlış yazmışım, hoperlörler destekliyor (indiana line diva 262), elimdeki diğer anfi yamaha as700'ün klavuzunda bi-wire gösterilmiş ama harman kardon hk 980 için hiçbir yerde bilgi bulamadım, harmanı bi-wire olarak bağlayayım diyorum ama sorun olur mu ondan emin olamadım.


    anfi harman kardon hk 980

    hoperlöer indiana line diva 262

    https://www.indianaline.com/product/indiana-line-diva-262/


    kablolarda qed c79 2.5 mm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 19 Şubat 2023; 18:2:29 >
  • Bi-wiring yapabilirsiniz. Kullanma kitapçığında yazmamış oluşu bence sorun teşkil etmez. Amfi üzerinde A+B anahtarlamaya izin veriliyorsa, üreticisi bunu hesaba katmış demektir. Olay aslında şu: A ve B hoparlör soketlerine giden sinyal yolu A+B seçildiğinde amfi içinde paralelleniyor. Bi-wiring tek bir hoparlör soketinden de (Mesela A veya B) yapılabiliyor, aynı şey. Her 2 durumda da sinyal paralelleniyor. Sanırım çekinceniz bi-wiring yapıldığında direncin düşeceği. Evet, teorik olarak düşmesi gerekir ama sürücülerin bireysel dirençlerini bilmiyoruz. Hoparlörün sistem olarak direnci mesela 8 ohm olabilir ama her bir sürücünün (hoparlörün) ve crossover devresinin dirençleri 8 ohm dan farklı olabilir, mesela woofer için 6, tweeter için 10 gibi vs.

    Hoparlörün teknik özelliklerine baktım. Amfi yükleme empedansı 4-8 ohm yazmış. Sanırım bi-wiring yapıldığında 4 ohm, standart bağlantıda ise 8 ohm amfi yükü veriyor. Bu durumda sizin HK980'ın A+B anahtarlamada bu yükü fazla zorlanmadan kaldırabilmesi lazım. Modern amfiler 4 ohm yüklerle çalışabilecek şekilde üretiliyorlar, o yüzden bir sıkıntı olmasını beklemiyorum. Hem zaten hoparlör empendansı sabit değildir frekansla az çok değişir, dinamiktir. Zaten sesi sonuna kadar açtığınızda amfi OVERLOAD uyarısı verip kendini kapatıyor olabilir eğer aşırı yükleme varsa.


    Yalnız, hoparlörün arkasındaki çift bağlantı soketi köprülenmiştir, köprüyü çıkarmanız lazım bi-wiring yapmadan önce:

    Harman kardon hk 980



    Son olarak tweeter için mümkünse yüksek frekansları daha iyi ileten (düşük endüksiyonlu) bir kablo satın alın, tabii bulabilirseniz.


    Edit: İmla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 19 Şubat 2023; 20:37:44 >




  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Selamlar hocam, Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.

    Elimdeki diğer ampli yamaha as 700 ile bi-wire yaptım, hoperlör kabloları da qed c79sonuç gayet iyi.

    Dediğiniz şekilde harman ile de deneyeceğim speaker 1+speaker 2 de dediğiniz şekilde kullanım olur zannediyorum...deneyelim bakalım sonuç ne olacak.

    Yanlız bi-wire cidden güzel geldi bassların kontrolü ve tizlerin berraklığı artıyor epeyce; çoğu kişi şehir efsanesi gibi görebilir ama bence gayet avantaj sağlıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.