Şimdi Ara

Harita yapmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

yol içeren bir harita yapmak istiyorum.

Nasıl yapabilirim?

Yardımınıza ihtiyacım var.

Eğer harita üzerinde çeşitli simgeler, ikonlar vs kullanmak istiyorsan, bunları ya kendin tasarlayacaksın,
    ya da hazırlardan yararlanacaksın.

Bu iş sonunda ortaya çıkacak tasarım, eğer jpeg vs gibi bir formatta olup da, daha çok internet sitesi gibi
    mekanlarda kullanılacaksa, photoshop'dan yararlanabilirsin. Ama işin içine büyük ebat, belki birkaç metrelik
    baskı gibi durumlar oluşacaksa vektör tasarıma gidilmeli. Bunun içinde Adobe Illustrator veya CorelDraw kullanılabilir.

Harita üstündeki ikon vs'nin genel adı Info Graphics olarak geçer, bu tanımla milyonlarca ikon, simge vs bulabilirsin.

Eğer haritayı bir animasyona çevirmek istiyorsan, bu iş biraz zor. Zira After Effect gibi komplike bir program
    kullanmak zorundasın ve bu da hem uğraştırıcı, hem de iyi bir bilgisayar ister.
    aşağıda bir tane map örneği (after effects için) var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harris32

haritayı google'dan alarak işe başlayabilirsin. Yok elimde harita var bunun üzerinden gideyim dersen,
    yüksek çözünürlükle haritayı scan ederek bilgisayara alırsın, sonra da rotayı belirlersin.
    Eğer harita üzerinde çeşitli simgeler, ikonlar vs kullanmak istiyorsan, bunları ya kendin tasarlayacaksın,
    ya da hazırlardan yararlanacaksın.

Bu iş sonunda ortaya çıkacak tasarım, eğer jpeg vs gibi bir formatta olup da, daha çok internet sitesi gibi
    mekanlarda kullanılacaksa, photoshop'dan yararlanabilirsin. Ama işin içine büyük ebat, belki birkaç metrelik
    baskı gibi durumlar oluşacaksa vektör tasarıma gidilmeli. Bunun içinde Adobe Illustrator veya CorelDraw kullanılabilir.

Harita üstündeki ikon vs'nin genel adı Info Graphics olarak geçer, bu tanımla milyonlarca ikon, simge vs bulabilirsin.

Eğer haritayı bir animasyona çevirmek istiyorsan, bu iş biraz zor. Zira After Effect gibi komplike bir program
    kullanmak zorundasın ve bu da hem uğraştırıcı, hem de iyi bir bilgisayar ister.
    aşağıda bir tane map örneği (after effects için) var.

Merhaba,

ben aslında java da bir programım vardı. Ona üçük bir haria yapmak istedim. Program dediğim araba oyunu. Ama 3D grafit-tasarım ile ilk ilgileniyorum. Nasıl yapacağım? Neyle yapacağım? Çok uzun sürer mi? acaba. Mesela küçük bir ilçe haritası olabilir ve ya aslında haritayı kendim hazırlamayı daha çok isterim fakat nasıl yapacağım? Animasyon konusuna gelince o kadar da profesyonl bir proje üzerinde çalışmadığım için öyle bir şey düşünmüyorum.

Yardımınıza ihtiyacım var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tycoon Oyun Yapmak İçin MOTOR
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.