Şimdi Ara

Harita Mühendisliği ve Programlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
4.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Busene harita mühendisliğine başlıyacağım lise1den buyana hep programlamada kendimi geliştirmek istiyordum artık sınavında bitmesiyle rahatım c# çalışıyorum çok basit programlar yapabiliyorum ama acaba kendi alanımla ilgili netcad gibi programlara çalışsam kendimi geliştirebilirmiyim ve c# harita mühendisliğinde işe yararmı?



  • Tavsiyelerinizi Bekliyorum...
  • Netcad, Autocad, Coğrafi Bilgi Sistemleri Yazılımları ( ArcGIS, Mapİnfo) bunlarda kendini geliştirebilirsin ama elinde iş olmadan örnek olmadan bu programlarda kendini nereye kadar geliştirebilirsin yoruma açık. C# işine yarar mesela çok iyi c# bilirsen üniversitedeki hocalarının elindeki bilimsel araştırmaları çözmesi için çok iyi bir programcıya ihtiyacı olur birisinin asistanı olursun mezun olduğunda üniversitede akademisyenlik seni bekler.
  • Haritacılıkta piyasada en çok kullanılan bilgisayar destekli çizim yazılımı NETCAD. Hobi düzeyinde programlama ile ilgilenen birisi için de NETCAD benzeri bir uygulama geliştirmek çok zor. O yüzden NETCAD'e makro yazılabilen programlama dilleri (VBScript, JavaScript, C#) öğrenilebilir. Bunlar arasından da benim tercihim C# olurdu.
  • Harita Mühendisi olacaksan ve CBS konusunda çalışacaksan C# dan önce veri tabanı konusuna eğilmeni öneririm ve Netcad ise amacın PostgreSQL öürenmekle başlayabilirsin.
    Netcad ve VT bilgisi olan bir harita mühendisi hem netcad de hem de HM çalıştıran CBS kullanan özellikle kamu veya kamu ile iş yapan firmalarda iş bulma imkanı olur.
    Ayrıca ek olarak programlama bilmek Harita Mühendisi için bence artı bir özelliktir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iRoNMaSTeR

    Harita Mühendisi olacaksan ve CBS konusunda çalışacaksan C# dan önce veri tabanı konusuna eğilmeni öneririm ve Netcad ise amacın PostgreSQL öürenmekle başlayabilirsin.
    Netcad ve VT bilgisi olan bir harita mühendisi hem netcad de hem de HM çalıştıran CBS kullanan özellikle kamu veya kamu ile iş yapan firmalarda iş bulma imkanı olur.
    Ayrıca ek olarak programlama bilmek Harita Mühendisi için bence artı bir özelliktir.

    Evet, veri tabanı tasarımı ve yönetimi de harita mühendisi için oldukça önemli bir konu. Dediğiniz gibi PostgreSQL (PGAdmin ile) öğrenilebilir. Bildiğim kadarıyla Netcad'in de desteklediği veri tabanı yönetim sistemleri arasında PostgreSQL. Mekansal veri desteği de var.

    Konuyu sadece coğrafi bilgi sistemleri olarak da düşünmemek lâzım. Nerede çalışırsanız çalışın elinizde birtakım veriler olacak. Bu verileri yönetebilmek ve istenilen bilgiye kolay bir şekilde erişebilmek işlerinizi daha kolay ve hızlı yapmanızı sağlar.




  • Programlamaya meraklıysan cbs alanında rahatlıkla çalışabilirsin.Cbs temelini oluşturan unsurlardan biri veritabanı yönetim sistemidir bunun yanında python konusunda kendini geliştirmeni tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.