Şimdi Ara

Harita ekli ne tavsiye edersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar..Aşagıda arkadaşım ile interneti ortak kıllanıyoruz..Bilgisayarımı arka odaya almam gerekiyor fakat orada internet çekme sıkıntısı olacağı için sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Modem arkadaşımın evinde..
    .Haritadad SARI çizgili karsılıklı iki bina arasında internet olacak..Karşıda modem camın önünde orayıda duvarıda sayarsak arada 4 duvar var
    her iki dairede 2 katta..
    toplam 35-40 mtlik bir alan bilgisayar ile modemin bulunduğu yer..Elimde bu var eğer işe yararsa diye ekledim...

http://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-tl-wn722n-usb-150m-anten-kablosuz-adaptor/productDetails.aspx?productId=bd97008&categoryId=103939&SKU=BD97008

Yapmak istediklerime gelince
    dosya transferi vs olmayacak
    sadece internette gezme
    ve yine internetten lag,ping vs sorunu olmadan Battlefield 3 oynamak olacak ...

şuan bilgisayarı bizim camın önüne alınca çoık rahat %100 çekiyor..sorunsuz oyun oynayabiliyorum..
    İnterneti sadece 2 bilgisayar kullanacak çok nadir 3 bilgisayar kullanabilir...

Benim düşündüğüm çözümler

1-cat 5 veya cat 6 hangisi iyidir bilemiyorum kablo çekmek..Bu en son ihtimal yapacagım şey olur..
    2-Airties rt 211 var bende boşta onunla mesh yaptım fakat arkadaşın bilgisayar ben internetteyken reset atıyordu..çözemedik iptal ettik..
    3-Anten alsam üstteki tplink wn 722n usb wifi sine bir işe yararmı mesela ben bilgisayarı koydugumda %70 çeken yere kadar usb kablo çekip ucuna tplink uyumlu bir anten alsam %100 çekmesini saglayabilirmiyim..Ortalama 20mt kablo benim işimi görür gibi..
    4-Access point alabilirim...

Sizce en mantıklısı hangisi olur..

Access point alırsam nereye koymalıyım arkadaşın evine mi bizim eve mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 3 Nisan 2012; 23:54:34 >

• Kardesim sana tavsiyem 5110g veya 5210g al.ping suresi 1 ms ...ben wirelees adaptorle oyunlarda ping sikintisi cekiyordum 5210 aldim ve kurtuldum.bazen ayni 4-5 cihaz bagliyorum.superrrr....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

Kardesim sana tavsiyem 5110g veya 5210g al.ping suresi 1 ms ...ben wirelees adaptorle oyunlarda ping sikintisi cekiyordum 5210 aldim ve kurtuldum.bazen ayni 4-5 cihaz bagliyorum.superrrr....

Hocam 5110g'nin fiyatı iyiymiş bunu alırsam airties rt 205 ile problem yasarmıyım sizce..Ping olarak ben suan 7 mt kablo çekerek %90 çeken internet ve üstteki tplink wifi adaptör ile 8mbit sınırsız adsl ile battlefield 3 oynarken ortalama 55-80 arası ping var..Bu şekilde hiç ping sorunum olmuyor neredeyse..Ben bu modemi alsam ping 1'mi olacak yoksa yine benim baglantımamı bakar..
  • repeater alabilirsin(örnek asus rt-n10+), senin evde sinyal aldığın herhangi bir yere koyabilirsin sonra evinde her yerden internete girersin kanımca
  • mrblar sorulara cvp varmı ?
    1- bu w.adaptörlerde 1w -2w tam olarak ne işe yarıyor watt anlamınamı geliyor.yani 54 mpbs 1 w yerine 2 w bulsam daha güçlü mü olur alım gücü

2-benim ap ubi rocket m2 üstüne 120 lik mimo anten takacam .bunlardan daha güclü bi ap ve anten varmı piayasada rakam önemli değil ? betonu delen falan

3-https://www.wifianten.com/urunler.asp?sayfa=urunler&kod=USBKA&grup_aciklama=Kablosuz%20(wireless)%20Kablosuz%20USB%20Al%FDc%FDlar
    bu sitedeki adaptörlerden -tplinkler modell güç olarak nasıl bu 30-40 tllik rakamlarda önereceğiniz başa ürün model varmı ?
    çünkü alfa rakam yüksek ve bunlardan 15-20 tane alacam büyük ihtimalle.

4-alfa alacak olsam 150 lik in benim için eksisi olur dimi çünkü net 20bit ve anlamı yok sanırsam güç bakımından ?

not :yapacağım iş için gerekli resim forumda bu linkte varhttp://forum.donanimhaber.com/m_59403453/mpage_1/f_/key_//tm.htm#59403453
    müstakil evlerden ve karşı aptlerdekilerden 1 kaç kişiye net verecem

5- bazı evlere adaptör bazılarına da ap takacam ve ap için iç mekan ap leri uygun fiyatlı diye sürahiye ters geçirip dışarı takacam iç mekan ap ne tavsiye edersin. güncel marka model

6- bazı evlere ise dış mekan ap takacam dış olarak uygun ne tavisye edersin güncel marka model
    7- bu high power ile hıgh gain arasında ki fark ne örnekle açıklarmısın . ve linteki resmime bakıp mekanın rocket m2 ile 120 mimo anten için hangisi olur ?

7 cevap ayrı ayrıkarışmadan madde madde cevaplarsanız minnettar kalrım.

• Teşekkürler arkadaşlar..Tavsiyeleriniz için..

Ayrıca Utkan hocam

500g dediğin dlink 500g mi yoksa asus wl-500g mi?Bu konulara yabancıyım biraz...

Birde sunu yazmıştınız.

salonuna 1 adet tp-link 5110g yada daha ucuz olsun dersen 500g access point al.
    karşıya bakan camın önüne koy cihazı. cat-5 kablo ile isteğin yere taşırsın interneti.
    bu şekilde hız kaybın sıfır olur.
    tekrarlamada yapabilirsin fakat hız kaybın olur.

Cat 5 kabloya ihityacım olur mu ben zaten kablosuz interneti kablosuz aktaracagım..Eger daha iyi olacagı için yazdıysanız kablosuzu kabloluya çevirebilirim sorun olmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 4 Nisan 2012; 1:00:35 >
  • slm.

sanırım elinde boşta 1 adet 211 wifi modem var.

şöyle yap 1 adet tp-link 500g access point al. cihazı senin evindeki camın önüne kur ve komşunun modemine client olarak
    bağlan. eğer hiç ping kaybı istemezsen en güzeli access point den pc ye cat-5 kablo çekmektir. yok ping çok az kayıp olsada
    sorun diil dersen.
    211 modemi ap olarak ayarlarsın 500g ile aldığın neti tekrar yeni bir wifi ağ olarak yeniden yayınlarsın. bu sayede senin evinde
    sana özel bir wifi yayın olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomatik mi solar mı ve öneri?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

slm.

sanırım elinde boşta 1 adet 211 wifi modem var.

şöyle yap 1 adet tp-link 500g access point al. cihazı senin evindeki camın önüne kur ve komşunun modemine client olarak
    bağlan. eğer hiç ping kaybı istemezsen en güzeli access point den pc ye cat-5 kablo çekmektir. yok ping çok az kayıp olsada
    sorun diil dersen.
    211 modemi ap olarak ayarlarsın 500g ile aldığın neti tekrar yeni bir wifi ağ olarak yeniden yayınlarsın. bu sayede senin evinde
    sana özel bir wifi yayın olur.

Evet hocam rt-211de fazladan var..Şimdi doğru mu anlamışım...

tplink g-500ü benim evimin camına koyucam,yine karsıdan karsıya kablo çekip komsunun modeme kablo ile baglantı kuracam..Yani ap ile modeme kablolu baglantı..Evimdeli 500g ile de kablosuz baglanırım öyle mi?

Özel yayın olmasına gerek yok hocam çeksin yeter...Bunlar rt-205 veya 211 ile sorun çıkarmaz değilmi?

İlk rt-205 ile rt-211 arasında mesh yapınca ben internete baglıyken arkadaşın laptopta baglanmaya calısınca bir kaç sayfa acınca reset atıyordu bilgisaarı ap'yi iptal edince normal çalışıyordu çözemedik airties duruma çözüm bulamadı sonra da denemedik bir daha..

Hocam "eğer hiç ping kaybı istemezsen en güzeli access point den pc ye cat-5 kablo çekmektir"...Demişsiniz..

Bunu yaptıktan sonra direk modemden benim bilgisayara cat 5 kablo çekerim ..Direk baglantı Access pointten daha iyi bir yöntem değil mi ping vs acısından..30-40mt de bir sorun yaşarmıyım acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 4 Nisan 2012; 1:45:19 >

• sen en güzeli önce şöyle yap. hiç para harcamadan karşıdaki modemin anteninin bir tanesine windsurfer yap ve kendi evine
    doğru çevir. çok yüksek ihtimal 722n bütün odalarda gayet güzel bir şekilde modeme bağlanır ve işini görür.

bu arada yazdığımı anlamadın. 500g senin camının önünde duracak. ve modeme kablosuz bağlanacak. sen 500g'den
    pc ne kablo çekeceksin.
  • quote:

sen en güzeli önce şöyle yap. hiç para harcamadan karşıdaki modemin anteninin bir tanesine windsurfer yap ve kendi evine
    doğru çevir. çok yüksek ihtimal 722n bütün odalarda gayet güzel bir şekilde modeme bağlanır ve işini görür.

bu arada yazdığımı anlamadın. 500g senin camının önünde duracak. ve modeme kablosuz bağlanacak. sen 500g'den
    pc ne kablo çekeceksin.

windsurferı deneyecektim ama cok etkili olabileceğini düşünmediğimden vazgeçmiştim hocam olmazsa onu deneyim..
    Aslında hocam aklımda 5110g var fakat en iyi pingi nasıl alabilirim diye düşünmeye başladım şimdi de..

Ben yanlış anlamışım ap bizim evde olacak diğer eve kablo ile baglantı saglayacagım..Evde ise kablosuz baglantı ile baglanacagım anlamıştım..

500g benim camın önünde dursa modeme kablosuz baglansa bende g500den kablolu çeksem dediğiniz gibi en az pinge ulaşabilir miyim?

su sonuçlar çıktı suan..Ama genelde ping 70lerde cıkıyordu bu sefer 34ms cıktı anlamadım :)Bu sonucu aldıgım baglantı şöyle 5+2mt lik toplam 7mtlik vatan bilgisayardan aldıgım usb kablonun ucuna tplinkin wifi adaptörü takılı ekstra besleme falan yok..onuda camın önüne koydum %96-100 arasında gidiyor..Baglantı olarakta ttnetin 8mbit sınırsız internet..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 4 Nisan 2012; 2:18:18 >

• windsurfer süper ping düşürür ve çok güzel iş yapar.
    hatta hem modeme hemde 722n e windsurfer uygularsan çok daha iyi olur.
    açık alanda tahminim 1 km bile bağlanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr

quote:

sen en güzeli önce şöyle yap. hiç para harcamadan karşıdaki modemin anteninin bir tanesine windsurfer yap ve kendi evine

pc ne kablo çekeceksin.

windsurferı deneyecektim ama cok etkili olabileceğini düşünmediğimden vazgeçmiştim hocam olmazsa onu deneyim..
    Aslında hocam aklımda 5110g var fakat en iyi pingi nasıl alabilirim diye düşünmeye başladım şimdi de..

Ben yanlış anlamışım ap bizim evde olacak diğer eve kablo ile baglantı saglayacagım..Evde ise kablosuz baglantı ile baglanacagım anlamıştım..

500g benim camın önünde dursa modeme kablosuz baglansa bende g500den kablolu çeksem dediğiniz gibi en az pinge ulaşabilir miyim?

su sonuçlar çıktı suan..Ama genelde ping 70lerde cıkıyordu bu sefer 34ms cıktı anlamadım :)Bu sonucu aldıgım baglantı şöyle 5+2mt lik toplam 7mtlik vatan bilgisayardan aldıgım usb kablonun ucuna tplinkin wifi adaptörü takılı ekstra besleme falan yok..onuda camın önüne koydum %96-100 arasında gidiyor..Baglantı olarakta ttnetin 8mbit sınırsız internet..

Sen işi çözmüşsün

usb uzatma ile herşey tamama olmuş.

Ama odan da da denediğinde usb uzatma yapmadan ne çıkıyor acaba merak ettim.

Olmadı Windsurfer yaptığında uzatmaya ihtiyacın kalacağını zannetmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Ehlisafa

quote:

quote:

pc ne kablo çekeceksin.

Sen işi çözmüşsün

usb uzatma ile herşey tamama olmuş.

Ama odan da da denediğinde usb uzatma yapmadan ne çıkıyor acaba merak ettim.

Olmadı Windsurfer yaptığında uzatmaya ihtiyacın kalacağını zannetmiyorum

Hocam bugün rt205'i ana modem yapıp,rt-211 ile mesh yapmıştım...şimdi tam tersini düşünüyorum 211i ana modem yapacagım rt205'i access point yapacagım bakalım yine sistem arkadaşın bilgisayarı reset atarsa windsurfer deneyeceğim bakalım..

İşte en önemlisi ping ve lag olmasın yeter bana bunun için en iyi çözümü arıyorum..

• mesh, bridge yada wds diye geçen köprü bağlantılarında 2. Cihazdan kablosuz bağlantı yaparsanız ping uzamak hızda düşmek zorundadır. Wifi yapısı gereği bu böyle. Ancak 2. Cihazın ethernet çıkışını kullanırsanız ping uzamaz ve hız düşmez.

• quote:

mesh, bridge yada wds diye geçen köprü bağlantılarında 2. Cihazdan kablosuz bağlantı yaparsanız ping uzamak hızda düşmek zorundadır. Wifi yapısı gereği bu böyle. Ancak 2. Cihazın ethernet çıkışını kullanırsanız ping uzamaz ve hız düşmez.

Hocam 2. modemi bizim eve koyup cat kablo ile bağlantı kurayım bilgisayara o zaman zaten masaustu ,,10-15mt bana yeter zaten cat kablonun hangisinden alayım cat5 mı olsun cat6 mı?marka falan varmi..10-15mt sorun çıkarmaz değil mı hocam Ping acısından...

Hocam Ping acısından düşündüğümüzde direk ana modemden benim bilgisayara 40m cat kablo çeksem en iyi pingi bu sekilde alırım değil mı?eger öyle olacaksa ilk olarak bunu yapayım .

birde bu saydıklarınıza access pointer dahil mı acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 4 Nisan 2012; 13:58:06 >

• quote:

quote:

mesh, bridge yada wds diye geçen köprü bağlantılarında 2. Cihazdan kablosuz bağlantı yaparsanız ping uzamak hızda düşmek zorundadır. Wifi yapısı gereği bu böyle. Ancak 2. Cihazın ethernet çıkışını kullanırsanız ping uzamaz ve hız düşmez.

Hocam 2. modemi bizim eve koyup cat kablo ile bağlantı kurayım bilgisayara o zaman zaten masaustu ,,10-15mt bana yeter zaten cat kablonun hangisinden alayım cat5 mı olsun cat6 mı?marka falan varmi..10-15mt sorun çıkarmaz değil mı hocam Ping acısından...

Hocam Ping acısından düşündüğümüzde direk ana modemden benim bilgisayara 40m cat kablo çeksem en iyi pingi bu sekilde alırım değil mı?eger öyle olacaksa ilk olarak bunu yapayım .

gönül isterki cat 6 ama cat 5 kullansanda olur..

• quote:

quote:

bnen şahsen 10-15 metre de cat5 veya cat6 nın ping süresinde bir farklılık oluşturacağını zannetmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

quote:

quote:

gönül isterki cat 6 ama cat 5 kullansanda olur..

Hastanenin bilgi işleminden denemelik cat 6 legrand marka kablo aldım bakalım aksam deneyeceğim ...Dünyadaki en kaliteli kablo oldugundan falan bahsetti çok sert kablo bakırmış galiba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 4 Nisan 2012; 14:12:24 >

• quote:

quote:

quote:

bnen şahsen 10-15 metre de cat5 veya cat6 nın ping süresinde bir farklılık oluşturacağını zannetmiyorum

Direk tek kablo cat 6 40mt sorun çıkar mı Ping acısından arkadas bu legrand kablo ile 100mtye kadar sorun olmaz dedi ama...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Direk tek kablo cat 6 40mt sorun çıkar mı Ping acısından arkadas bu legrand kablo ile 100mtye kadar sorun olmaz dedi ama...

merak etme cat 6 için 100 metrenin lafı olmazz :=) tabi dediğin gibi kaliteli ise...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.