Şimdi Ara

Harika tasarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dijital makine alırken tasarımına da önem verenler için bugün nette gördüğüm bir makineyi paylaşmak istedim... Canon'un yeni IXUS 500'ü bayaa güzel olmuş.

Harika tasarım
     Harika tasarım

Buyrun detayları:
    http://www.scroll.com.tr/canon-sayfa...i-ixus-500-hs/

Şu an satışta var mı bilen var mı acaba?

• Çok güzel olmuş gerçekten umarım fiyatıda bi o kadar güzeldir
  • Tasarımı bilmem de ergonomi felaket duruyo burdan bakınca
  • Niçin felaket duruyor? Ergonomi konusunda kompakt makineden beklentin nedir ki? bence gerek tasarım gerekse bence kompakt makinalarda DSLR makinalar kadar önemli olmasa da egonomi bakımından da gayet kullanışlı görünüyor. Bence köşeli oluşu elte tutmayı kolaylaştıracak bir unsur.
  • Rengi hoş olmuş köşeli şekil içi karar veremedim iyi mi kötü mü
  • quote:

Orijinalden alıntı: stpedro

Niçin felaket duruyor? Ergonomi konusunda kompakt makineden beklentin nedir ki? bence gerek tasarım gerekse bence kompakt makinalarda DSLR makinalar kadar önemli olmasa da egonomi bakımından da gayet kullanışlı görünüyor. Bence köşeli oluşu elte tutmayı kolaylaştıracak bir unsur.

daha elle tutulmamis bi makineyi neden bu kadar koru korune savunursunuz ki...

"bence" diyerek kisisel fikir beyan edilmis, olmasi gerektigi gibi. benim de kisisel fikrim aksi yonde. bu arada kompaktlarin sadece elle tutunabilirligini yukseltmek icin satilan ek grip aparatlari mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoş tasarım ama sanki biraz kızlara göre gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

Niçin felaket duruyor? Ergonomi konusunda kompakt makineden beklentin nedir ki? bence gerek tasarım gerekse bence kompakt makinalarda DSLR makinalar kadar önemli olmasa da egonomi bakımından da gayet kullanışlı görünüyor. Bence köşeli oluşu elte tutmayı kolaylaştıracak bir unsur.

"bence" diyerek kisisel fikir beyan edilmis, olmasi gerektigi gibi. benim de kisisel fikrim aksi yonde. bu arada kompaktlarin sadece elle tutunabilirligini yukseltmek icin satilan ek grip aparatlari mevcut.

Bu makinayı ele alma fırsatım oldu ki yine "bence" kompaktlarda ergonomi (yani çekim esnasında rahat kullanım) bir dslr kadar mühim değil diye düşünüyorum (çok büyük bir tasarım hatası yapılmadığı sürece)
    Ayrıca daha ilk mesajında ergonomi felaket demişsin...şimdi ben sana soruyorum henüz eline alıp tek tuşuna basmadığın makine için neye dayanarak felaket diyorsun? açıkçası ben de bunu merak ettim.

• Makinenin görüntüsü güzel ama bana da kullanması pratik bir makine gibi görünmedi bu fotolardan. Ama bence küçük makinelerde ergonomi daha da önemli, sonuçta bir dslrı hem iki elimizle tutup kafamıza dayıyarak 3 noktadan dengeli ve sağlam bir tutuş elde edebiliyoruz ama kompaktlarda genelde tek elle tutulacağından ele düzgün bir şekilde oturması çok önemli diye düşünüyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Bu makinayı ele alma fırsatım oldu ki yine "bence" kompaktlarda ergonomi (yani çekim esnasında rahat kullanım) bir dslr kadar mühim değil diye düşünüyorum (çok büyük bir tasarım hatası yapılmadığı sürece)
    Ayrıca daha ilk mesajında ergonomi felaket demişsin...şimdi ben sana soruyorum henüz eline alıp tek tuşuna basmadığın makine için neye dayanarak felaket diyorsun? açıkçası ben de bunu merak ettim.

araniza girmek istemem ama "ergonomi felaket duruyo BURDAN BAKINCA" demis. galiba iki cumle arasinda biraz fark var

• Benin hoşuma gitmedi görüntüsü.Çikolata yada sigara paketi gibi olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: sokak_papagani

Makinenin görüntüsü güzel ama bana da kullanması pratik bir makine gibi görünmedi bu fotolardan. Ama bence küçük makinelerde ergonomi daha da önemli, sonuçta bir dslrı hem iki elimizle tutup kafamıza dayıyarak 3 noktadan dengeli ve sağlam bir tutuş elde edebiliyoruz ama kompaktlarda genelde tek elle tutulacağından ele düzgün bir şekilde oturması çok önemli diye düşünüyorum.

hocam burun da var 4. nokta

• quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

quote:

Makinenin görüntüsü güzel ama bana da kullanması pratik bir makine gibi görünmedi bu fotolardan. Ama bence küçük makinelerde ergonomi daha da önemli, sonuçta bir dslrı hem iki elimizle tutup kafamıza dayıyarak 3 noktadan dengeli ve sağlam bir tutuş elde edebiliyoruz ama kompaktlarda genelde tek elle tutulacağından ele düzgün bir şekilde oturması çok önemli diye düşünüyorum.

Komple kafaya saymıştım ben onu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

quote:

Komple kafaya saymıştım ben onu

her seferinde fotograflara bakmak icin ekranin ustendeki izleri temizlemekten biktim benim burun fazla destek oluyor galiba bana

• gorsele dayanarak kisisel fikrimi belirttim, iphone 3G iphone4 un keskin hatlari yaninda cok daha ergonomik; misal.

• Çok tuhaf. Canon unuttu galiba 2004 yılında 5 mp' lik IXUS-500 modeli vardı. Ve bana göre daha yakışıklıydı
     Harika tasarım

Yenisine gelince, Sony DSC-W100 tarzı küçük ama köşeli ve geneline baktığınızda rengarenk metal üstü kaplamalı ölçüleriyle ( 87 x 54 x 19 mm) gömlek cebinde taşınabilecek kadar küçük ama sırf bu nedenlede asla ergonomik ve kullanışlı olamayacak, hatta makina arkası büyük 3"' lik LCD' si nedeniyle neresinden tutulacağı da pek belli olmayan, sıradan özelliklere sahip bir makina, Şu an İngiltere' de 281-310 £, USA' da 300 $arasında satışta.
    Bir başka forumda bu makinanın tasarımını şu an itibariyle 50.957 kişi beğenmiş. Olası tabi, zevkler ve renkler tartışılmaz bir gerçek
    Neden sıradan dedim.........
    Canon IXUS 500HS özellikleri
    • 12x İnce ve küçük bir gövdede 12x zoom (35 mm Eşdeğeri: 28 – 336 mm)
    • HS Sistem (High Sens)
    16.8 mp fotograf çekimi-10.1 mp etkin 1/3" BSI-CMOS sensör(YORUMSUZ)
    • DIGIC 5 işlemci
    • Diyafram : f:3.4 - f:5.6
    • Çekim hızı: 15 sn-1/4000 sn.
    • 7.5 cm (3.0 ") 461,000 nokta LCD ekran
    • Yüksek hızda çekim
    • Movie Digest (720p)(Fotograf çekimi öncesi kısa video çekim özelliği)(Filmli Özet)
    • 58 hazır çekim sahnesine sahip Akıllı Otomatik Çekim kipi
    • Full HD video kayıt 1920 x 1080 (24 fps)
    • Akıllı Görüntü Sabitleyici (Optik)
    • MicroSD, MicroSDHC, MicroSDXC bellek kartlarını destekler
    • Batarya : Lithium-Ion NB-9L ve şarj cihazı
    • Fotograf çekim adedi CIPA 190 adet
    • Yüz tanıma
    • Ölçüler: 87 x 54 x 19 mm
    • Ağırlık : 155 grm.

Minyatürlüğü hakkında bir fikir vermesi için:

Harika tasarım

• quote:

gorsele dayanarak kisisel fikrimi belirttim, iphone 3G iphone4 un keskin hatlari yaninda cok daha ergonomik; misal.

Yok dostum yanlış anlama beni tabi ki herkesin kendine ait bir görüşü olacak ben istediğim kadar çok şık ve ergonomik deyim, bu %100 doğrudur kimse diyemez...aslında bende de hata var ilk okurken direk olarak "felaket" e odaklanmışım, burada fikrini belirttiğini atlamışım.
    Yaw canon yapıo biz birbirimizi yiyoruz :) ha canon ha nikon hepsi birbirinin aynı sonuçta..
  • ixus 70 e benziyor..

Harika tasarım

Harika tasarım
  • evet bayaa benziyormuş, eski bi model mi bu?
  • çok kötü bence dikdörtgen kutu gibi bir şey olmuş .. Biz daha çok ,kıvrımlı bodyler severiz :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.