Şimdi Ara

Harici ne taksam virüs kapıyor! Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim sorunum yaklaşık bir yıl önce başladı, arkadaşımın bilgisayarından dosya kopyalamak için WD harici harddiskimi götürmüştüm ve ondan bana virüs bulaşmıştı takar takmaz! Sonra ben bir sürü program deneyip bu sorunu hallettiğimi sanıyordum. Meğer ben o günden beri yayıp duruyormuşum virüsü (artık trojan vs.de olabilir.) Şu anda bilgisayara ne bağlasam anında dosya sistemi saçmalıyor. Cep telefonunun sd'si, psp'nin memory kartı, iki adet biri daha sıfır biri eski harici harddisklerde bu sorunu yaşıyorum. Gelelim soruna;

Ana dosyalar gizleniyor, bunlarla aynı adlı birer .exe dosyası oluşuyor aynı klasör görünümünde. Yani siz eğer tüm dosyaları göster seçeneğini işaretlemediyseniz, bildiğiniz dosya sandığınız bir .exe'ye tıklıyorsunuz dosyanız öyle açılıyor. Ne kadar bu exe'leri silip ana dosyaları görünür yaptıysamda bir dahaki takışımda yine eskisine döndü. resim ekledim sırf bunun için;

Harici ne taksam virüs kapıyor! Yardım!!

mavi ile işaretlenenler bu virüsün gizlediği ana dosyalar, kırmızılar ise bu dosyaların otomatikman yaratılan exe'leri. ne denediysem olmadı, kolay diye psp'nin memory kartına format attım hem psp'den hem bilgisayardan çare etmedi.

deliricem!

• http://forum.donanimhaber.com/m_10310569/tm.htm

Autorun.inf virüsü ve Gizli Klasörler hakkında yardım konusunu inceleyiniz...
  • Kaspersky 2010 Antivir ile temizleyebilirsin.
  • Avast ile de taratabilirsiniz, güçlü bir programdır.
  • bu viruslerden kurtulmanin tek bir yolu var . fdisk
    windows xp cd sini takip format ekranina geldiginizde bolumlenmemis alan 8mb yerine 9 mb ise mbr dedigimiz kisma kendisini yazmış oluyor. bu yuzdende formatta atsaniz en iyi programla da tarasaniz malesef ki geri gelme sansi oldukca yuksek ( internet cafede temizlemek icin 6 gun ugrastik)
    O yuzden diskin yedeklencek yerlerini yedekleyin baska bir diske. sonra tertemiz bir kurulum yapin benim kanaatim. bir cok kisinin virusu bu yolla temizledim. temizledikten sonra yedekleri atmadan tamamen taradim ve artik sorun yok.
  • cevaplar için çok teşekkürler hemen deneyeceğim.

@exeter, arkadaşım yorumun için sanada teşekkür ederim ama dediğim gibi sorun pc'nin klasörlerinde değil. harici olarak ne taksam bu sorunu görüyorum. pc'de herhangi bir sorun yok. hatta pc'de sorun çıkmıyor, virüs programı ile harici ne taksam virüs buluyor, güya temizliyor ancak çıkarıp geri taktığımda kaldığı yerden devam, hiçbir değişiklik yok. ben bu kadar ısrarlı bir sorunla ilk kez karşılaşıyorum.
  • peki gizli dosyalari goruyorsun sistem dosyalarini gorebiliyor musun? korunan dosyalari gizleyi kaldir. birde oyle bak belki birseyler vardir hala icinde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya işte sorun herşeyin yeniden yaratılmasında. psp'nin memory kartına psp'den formatladım, yetmedi pc'den formatladım. yedek dosyaları attım. yedek dosyaları atmadan evvel tekrar virüs kontrolünden geçirdim sorunsuzdu.

kopyaladım, çıkardım oynadım, geri taktım pc'ye. hooop aynen yukardaki sahne gerçekleşmişti.
  • birincisi klasor seceneklerinden korunan isletim sistemi dosyalarini gizleyi kaldir.
    ikincisi bilinen uzantilari gizleyi kaldir.
    oyle bak birde.
  • hemen deniyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.