Şimdi Ara

harici kutu mu ? yoksa taşınabilir hdd mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar harici kutu alıp içine hardisk bağlamak iyi yoksa harici hdd ler mi?

• bende 120 GB 3,5 inch disk var memnunum fakat taşıması problem oluyor benimde aklıma takılan 2,5 inch disklerin bazıları tek bazıları da çift usbden besleniyor tek olanlardan daha fazla verim alındığını duymuştum ama bazı dizüstü pclerde gücün yetersiz kaldığından verim alınamayacağı söyleniyor nedir doğrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi go_spurs_go -- 3 Mart 2007; 20:18:05 >
  • 2,5" lik taşınabilir belleklerin çoğu çift başlı usb dir. Tek başlı usb ile çift başlı usb arasında performans farkı yoktur, olamazda. Neden? Çünkü USB kablolar standarttır, hepsi aynı tipdir. Çift başlı usb lerdeki ikinci baş, güç girişidir. Dizüstü bilgisayarlarda ya da birçok usb aygıtın bağlandığı bilgisayarlarda elektrik gücü yetersiz olduğu için ikinci usb girişi devreye girerek elektrik gücü sağlar. Piyasada çift başlı usbleri de bulmak zordur. Hdd nizin kablosu çift başlı olsa bile, siz hdd nize tek başlı usb kablosu taksanız olur mu? Olur. Hddniz tek başlı usb kablosu ile de performanslı çalışır, kablo performansı etkilemez. USB aygıtların performansını bağladığınız bilgisayardaki USB nin 1.1 ya da 2.0 olması etkiler.

Orjinalden alıntı: digitalgokhan

arkadaşlar benim sorumun cevabını alamadım.harici kutu alıp içine hardisk mi takim yoksa hazır hardisk mi alim?(siz anladınız benim dediğimi)

quote:

Orjinalden alıntı:dejaay

Harici Hddlerin fiyatları da düştü, şu anda taşınabilir HDD almak daha mantıklı.

Zaten yukarda dejaay arkadaş sorunuzun cevabını vermiş

Benim düşünceme göre de taşınabilir HDD almak daha mantıklı.Ama bazı arkadaşlar harici HDD lerin de hızlı olamsını istiyorlar; oyunları bu HDD den çalıştırmak için. Bu durumda sata destekli harici kutulardan alıp içine sata dik koymak daha mantıklı olur.
    Ama sadece veri yedekleme veya depolama için kullanılıcaksa taiınabilirlerden almak daha iyi.

• quote:

Orjinalden alıntı: ring

quote:

Orjinalden alıntı: digitalgokhan

arkadaşlar benim sorumun cevabını alamadım.harici kutu alıp içine hardisk mi takim yoksa hazır hardisk mi alim?(siz anladınız benim dediğimi)

quote:

Orjinalden alıntı:dejaay

Harici Hddlerin fiyatları da düştü, şu anda taşınabilir HDD almak daha mantıklı.

Zaten yukarda dejaay arkadaş sorunuzun cevabını vermiş

Benim düşünceme göre de taşınabilir HDD almak daha mantıklı.Ama bazı arkadaşlar harici HDD lerin de hızlı olamsını istiyorlar; oyunları bu HDD den çalıştırmak için. Bu durumda sata destekli harici kutulardan alıp içine sata dik koymak daha mantıklı olur.
    Ama sadece veri yedekleme veya depolama için kullanılıcaksa taiınabilirlerden almak daha iyi.

bende bu aralar yüksek kapasitede harici harddisk almayı düşünüyorum.fakat kutu almak yada taşınabilir harddisk almak konusuhra oldukça kararsız kaldım.alırsam eğer oyun+depolama için kullanacağım harddiski.dolayısıyla taşınabilirlerin bu konudaki performansını merak ediyordum ama arkadaş önermemiş.sata kullanan kutulara bak demişsin.satalar ile taşınabilirler arasında hız farkı çokmu var?bildiğim kadarıyla hiç bir harddisk satanın bant genişliğini doğru düzgün kullanamıyor bile

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: karizma2

satalar ile taşınabilirler arasında hız farkı çokmu var?bildiğim kadarıyla hiç bir harddisk satanın bant genişliğini doğru düzgün kullanamıyor bile

Düşüncende haklısın satalar mevcut bant genişliklerini kullanamıyorlar ama tabi USB ve firewire den daha fazla bant genişliklerine sahipler.Dolayısıyla USB ve Firewire göre çok hızlılar.

Aşağıdaki linke bakarsan aradaki önemli farkları görebilirsin.

http://tr.wikipedia.org/wiki/SATA

Tabi harici sata destekli HDD kutularından alındığında bunlar pc ye ya eSata yoluyla (anakartınız destekliyorsa ) ya da kasanın arkasındaki slotlardan kasa içersindeki sata yuvalarına bağlanarak kullanılabilinir. Bu durumda da HDD niz "Taşınabilir " olmaktan çıkacaktır. Benim bilidğim kadarı ile hem sata hem de USB ve/veya Firewire secenekleri olan harici HDD kutuları yok.

Kolay gelsin

• ben bi tane 2. el seagate notebook hdd aldım ve casecom marka kutu alıp icine taktım 1 yılı askındır kullanıyorum 2 defa dustu bişey olmadı ama bide 200 gb samsung sıfır hdd aldım we ayrıca bi microlab 3.5" kutu alıp ona taktım bu iki kez garantiye gitti..

3.5" ler kesinlikle tawsiye etmiyorum bi bozulursa onca werinizi kaybedebilirsiniz we ayrıca cok veri yuklemek we cok takıp cıkarmak problem oluyor..

ayrıca buyuklerde ısınma problem oluyor alınca fanlı almak lazım oda pahalı oluyor...

zaten kucuklerinde artık yeterince kapasitesi war.. benim tawsiyem yinede garantili kutulu hdd almandır..

warsa paran seagate, WD, yada smartdisk almanı oneririm... abimde maxtor war durduk yere bazı weriler siliniyor..

saygılar....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.