Selam arkadaşlar, çok garip bir sorunla karşı karşıyayım.
Yeni aldığım laptopta(Lenovo Z500) harici klavye ile oyunlarda "W" ya basarken(yani ileri giderken) aynı anda "D" ye bastığımda(yani ileri giderken sağa döndüğümde) "D" yi bırakınca(sağa gitmeyi bırakınca) "W" basılı olduğu halde çalışmıyor. Yani ileri gitmiyor. Sadece W ve D tuşlarında mevcut değil, diğer herhangi bir tuş ikilisinde de aynı problem var.
Örneğin oyun içinde yürürken zıpladığımda "W" ya basılı tuttuğum halde karakter olduğu yerde duruyor, tekrar "W" ya basmazsam yürümüyor.
KeyScan adlı bir programla test yaptım. Laptopın klavyesinde "w" ye ve "d" ye aynı anda bastığımda iki tuşta çalışıyor, "d" yi bırakınca "w" hala çalışmaya devam ediyor.
Ama harici klavye de "d" tuşuna basmayı bırakınca hem "d" hemde" w" yi bırakmışım gibi gözüküyor, ikisi de duruyor.
Klavyeyi daha önce win7 işletim sistemli masaüstü bilgisayarımda kullanıyordum, bir sorun yoktu. Başka klavyeler de denedim sorun aynı.
Çözüm önerileri için şimdiden teşekkürler.
Aç bir tex tosyasını ve tusları dene,Hata var mı,Yok ise oyun ayarlarındandır.Controller ayarlarını sıfırla ve yeniden yapılandır.Hata devam ederse diretx güncelle hatta yeniden kur.
Yukarıda da bahsettiğim gibi, tuşlar tek tek çalışıyor, fakat 2 sine aynı anda bastığımda, birini bırakınca, klavye ikisinde bırakmışım gibi algılıyor. Şöyle anlatayım, bir araba yarışı oyunu oynuyorsunuz. Aynı anda gaza basarken sola dönmek istediniz, sola dönüyorsunuz, sol tuşunu bırakıyorsunuz ve araba komple duruyor.
Arkadaşlar aynı sorunu yaşıyorum yardım edebilcek varmı
Klavye ve mouse'u PS/2 - USB converter ile kullandığım için bu sorunu yaşıyormuşum. USB klavye ve mouse alınca sorun çözüldü.