Bildirim
Harici HDD Sürekli Takılı Sorun Olur Mu?
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: batman820
USB 3.0 portuna bağlı pek kullanmadığımdan ışıkları sönüyor ama hep takılı. Bir sorun teşkil eder mi?
Evet enerji dalgalanmalarında disklerine giden elektrik akımları kartına zarar verebilir.
Bende kullanacağım zaman takıyorum fişini.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: CEM0KA
quote:
USB 3.0 portuna bağlı pek kullanmadığımdan ışıkları sönüyor ama hep takılı. Bir sorun teşkil eder mi?
Evet enerji dalgalanmalarında disklerine giden elektrik akımları kartına zarar verebilir.
laptop ancak -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: CEM0KA
quote:
laptop ancak
Harici diskin açma/kapama düğmesi yoksa aynı şey geçerli olabilir.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
mekanik bir diskin yapısını öğrenirseniz dikkat edeceğiniz noktaları anlarsınız, harkdisk çalışırken okuma kafasının diske değmemesi lazım, malum harici bir disk çalışırken hareket ettirebilirsiniz okuma kafası çarpabilir fiziksel bir arızaye neden olabilir.aşağıdaki videoyu izlerseniz fikir sahibi olursunuz.
SSD lerde sorun olmaz ama bunlarda pahalı, video yu bir izleyin
https://www.youtube.com/watch?v=3GqNjNfgkTI -
Işığı söndüğünde disk beklemeye geçiyor yani duruyor demek.Takılı kalmasının bir zararı yoktur ancak kullanmadığınız zamanlarda çıkarmanız en sağlıklı yöntemdir.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X