arkadaşlar bugün 500 gb casper aldım..dejaay kardeşin anlattığı şekilde 2 ye böldüm sonra da iliknci dosyayı programla fat32 yaptım..sonra da filmleri bu fat32 dosyasına mp3 ve programlarımı ntfs dosyasına kaydettim... az önce harddiaki yine taktım bi de ne göreyim: fat32 olan dosya tuhaf harf karakterleri gösteriyo ve dolu gözüküyo..bu sefer harddiski tekrar çıkarıp taktım şimdi de 270 gb'lık fat32 dosyası gözükmüyor...şimdi filmler gitti mi? napçam? lütfen yardım:(
teşekkürler hocam. şimdi şehir dışınayım, dönünce deneyecğim dediklerini, becerebilirsem tabi :) okuyunca pek bir şey anlamadım ama programı yükleyince anlarım inşallah
np başarılar...
quote:
Orijinalden alıntı: kapisiz
arkadaşlar bugün 500 gb casper aldım..dejaay kardeşin anlattığı şekilde 2 ye böldüm sonra da iliknci dosyayı programla fat32 yaptım..sonra da filmleri bu fat32 dosyasına mp3 ve programlarımı ntfs dosyasına kaydettim... az önce harddiaki yine taktım bi de ne göreyim: fat32 olan dosya tuhaf harf karakterleri gösteriyo ve dolu gözüküyo..bu sefer harddiski tekrar çıkarıp taktım şimdi de 270 gb'lık fat32 dosyası gözükmüyor...şimdi filmler gitti mi? napçam? lütfen yardım:(
Muhtemelen yüklediğiniz dosyalar arasında virüslü dosyalar vardı. O nedenle bu tür bir soruın yaşıyorsunuz. Öncelikle görünmeyen bölümü disk yönetiminde görebiliyor musunuz bi bakın.?
Görebiliyorsanız veri kurtarma programlarını deneyerek verilerinizi kurtarmaya çalışın. Sonrasında o bölümü biçimlendirin
yeniden biçimlendirme yaptım...dolayısıyla 9 gb lık filmler gitti:( şu an fat32 li kısmı kullanabiliyorum.. giden filmlerime üzüldüm.. yine de dejaay kardeş ilgilendiğin için sağol..
quote:
Orijinalden alıntı: kapisiz
yeniden biçimlendirme yaptım...dolayısıyla 9 gb lık filmler gitti:( şu an fat32 li kısmı kullanabiliyorum.. giden filmlerime üzüldüm.. yine de dejaay kardeş ilgilendiğin için sağol..
Eğer biçimlendirdiğiniz kısmın üzerine veri kaydetmediyseniz veri kurtarma programları ile verilerinizi kurtarma şansınız var.
Yeni aldığım 1 Tb Samsung Story harici diski ntsf formatlayıp 3'e ayırdım. Tabiki diskle birlikte içindeki yazılımlarda gitti. Şimdi sorum şu; ürünün sitesinde bu yazılımlar var. Bu yazılımları ntsf diske yüklersem kullanabilirmiyim? Birde bölümlediğim hangi parçaya yüklenmeli yazılımlar? Yani örneğin F, G, H 'ye ayrı ayrı yüklenmeli mi? teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: quasi522
Yeni aldığım 1 Tb Samsung Story harici diski ntsf formatlayıp 3'e ayırdım. Tabiki diskle birlikte içindeki yazılımlarda gitti. Şimdi sorum şu; ürünün sitesinde bu yazılımlar var. Bu yazılımları ntsf diske yüklersem kullanabilirmiyim? Birde bölümlediğim hangi parçaya yüklenmeli yazılımlar? Yani örneğin F, G, H 'ye ayrı ayrı yüklenmeli mi? teşekkürler...
Evet kullanabilirsiniz.. İstediğiniz bölüme yüklemelisiniz. Hangi bölümde o progrmaalrı kullanamk istiyorsanız programları o bölüme kurmalısınız
quote:
Orijinalden alıntı: dejaay
quote:
Orijinalden alıntı: quasi522
Evet kullanabilirsiniz.. İstediğiniz bölüme yüklemelisiniz. Hangi bölümde o progrmaalrı kullanamk istiyorsanız programları o bölüme kurmalısınız
Cevabınız için teşekkür ederim. Selamlar.
Tesekkurler
Selamlar usb kablosu bağlı değilken harddiski sürekli elektiriğe bağlı bırakmak sorun oluşturur mu?
quote:
Orijinalden alıntı: turgay99
Selamlar usb kablosu bağlı değilken harddiski sürekli elektiriğe bağlı bırakmak sorun oluşturur mu?
Evet ısnma sorunu olabilir.. Kullanılmıyorsa fişten çekmek daha doğru olur
benim de bi sorunum war 3.5 inch hdd mi pcden söktüm içinde windows xp yüklü bu hdd mi laptoba bağlamak istiyorum gerekli kabloları ve hdd kutusunu kullanarak harici hdd kullanmak istiyorum ama aklımda bi soru war hdd de windows xp yüklü ama laptopta vista var hdd mi bağlarsam bi sorun olurmu laptop açıkken eğer olursa harici hdd den xp yi nasıl silerim.
quote:
Orijinalden alıntı: galatasaray_26
benim de bi sorunum war 3.5 inch hdd mi pcden söktüm içinde windows xp yüklü bu hdd mi laptoba bağlamak istiyorum gerekli kabloları ve hdd kutusunu kullanarak harici hdd kullanmak istiyorum ama aklımda bi soru war hdd de windows xp yüklü ama laptopta vista var hdd mi bağlarsam bi sorun olurmu laptop açıkken eğer olursa harici hdd den xp yi nasıl silerim.
Hiçbir sorun olmaz.. Xp yi, hddyi bilgisayara taktıktan sonra, hddye sağ tık yaparak biçimlendir derseniz silebilirsiniz..
quote:
Orijinalden alıntı: dejaay
quote:
Hiçbir sorun olmaz.. Xp yi, hddyi bilgisayara taktıktan sonra, hddye sağ tık yaparak biçimlendir derseniz silebilirsiniz..
öncelikle teşekkür ederim yardım ettiğiniz için bir sorum daha olacak hdd nin içince bilgilerim war onları nasıl kurtarabilirim hdd yi biçimlendirmeden yani benim isteğim sadece xp yi silerek harici hdd olarak kullanmam, içindeki bilgileri kullanmam
quote:
öncelikle teşekkür ederim yardım ettiğiniz için bir sorum daha olacak hdd nin içince bilgilerim war onları nasıl kurtarabilirim hdd yi biçimlendirmeden yani benim isteğim sadece xp yi silerek harici hdd olarak kullanmam, içindeki bilgileri kullanmam
Şimdi bilgisayarınıza taktığınız zaman ikincil bir disk olarak harici hdd niz görünecektir. Normal hddye girer gibi içine girip dosyalarınızı alabilirsiniz.
arkadaşlar benim sorunum bağlantı ile ilgili.Bugun 1tb wd aldım.e-sata kullanmak istiorum.masaustu pcmde anakart uzerinde e-sata cıkışı yok.
Nette gezerken bazı bracketlar gordum fakat almadan once su sorularıma cevap arıorum.
Herhangi ekstra donanım kullanmadan, ANAKART UZERİNDE E-SATA CIKISI OLMAYAN BİR PC YE; e-sata yoluyla disk baglanabilirmi?
piyasada bir ucu e-sata olan diger ucu sata olan kablo bulunabilirmi.
Şayetki bu kablo bulunursa, e-sata ucu diske, sata ucu anakarta takılmak suretiyle baglantı saglanabilirmi?
Piyasada bulunan konnektörlerde kasa dısına acılan e-sata cıkışı bulunuyor ve bıu cıkışın kasa icinde kalan kısmında sarı bir tane kablo var.Bu kablo muhtemelen sata kablosu.Bu konnektörlerden bir adet edindiğim takdirde herhangi bir e-sata to e-sata kablo ile baglantı saglayabilirmiyim?
4.soruda bahsi gecen konnektöre aşağıdaki linkten ulaçabilirsiniz.Teşekkür ederim...
merhabalar benim de bir sorum olacak. stormax marka 250 gb harici hard diskim var ve ntfs olarak biçimlenmiş. yalnız bu fotmatı divx playerım okumuyor. hdd yi boşaltıp fat32ye çevirmek istiyorum. siteden hp utility programını indirdim fakat burada okuduklarımdan sonra kafama bir şey takıldı. aynı anda 4gbdan fazla dosya aktarımı yapılamıyor deniyor. bu ne anlama geliyor. disk fat32 olduktan sonra; toplamda içinde 4gbdan büyük dosya barındıramaz mıyız yoksa dosyaları kopyalarken bir seferde 4gbdan fazla dosya kopyalamazmıyız? yani filmlerimi hard diske 3er 5er atarak mı kopyalamam gerekecek? bilgi verirseniz memnun olurum...
sinema sistemine usb ile bağlayıp film izlemek için freecom 500gb ntfs biçimli hddmi HP USB DİSK STORAGE FORMAT TOOL programı ile fat32ye çevirdim fakat boş alan 128 gb görünüyor ne yapmalıyım lütfen yardım edin
arkadaşlar wd'nin mybook 1tb modelini kullanıorum(e-sata,usb,firewire)
1 haftadır boyle bi sorun yaşamadım fakat şu anda 10gb tan buyuk dosyaları atarken(bazen 3-4gb larda bile) bilgisayar kilitleniyor.
Format NTFS olmasına rağmen bunu yapması anormal değilmi sizce?