Şimdi Ara

HARİCİ HDD DE Dosyalar Gözükmüyor ? Sorun Çözüldü !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
4
Favori
32.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Segate expansion usb 3.0 2tb hdd kullanmaktayım. Hdd yi anakart üzerindeki usb 3.0 portundan kullanıyorum. Arada sırada hdd de dosyalar yok oluyor. Dosyalardan kastım tüm klasörlerim yerinde ama içleri boş gözüküyor. Bunu direk anakarta bağladığımda arada sırada yapıyor ama usb 3.0 uzatıcı kullandığımda daha sık yapmaya başladı. Uzatıcı 0 bugün vatandan aldım. Sorun ne olabilir sizce ? Hdd de daha çok yeni 1 ay oldu alalı. Birgün tam giderse bende kalpten giderim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok çok teşekkürederim.

Not : Bilgisayarımdan baktığımda doluluk oranı doğru. İçine girdiğimde klasörler boş. Tv ye bağladığımda saatlerce sorunsuz film izleyebiliyorum , her seferinde sorunsuz tanıyor ve başka hiçbir bilgisayardada denemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeufeL-07 -- 13 Haziran 2012; 1:11:17 >

• formatlayın tekrar ntfs olarak ve ilk öncede bölüm silin hdd de
  • Sanırım HDD'yi formatlamanız gerekiyor. HDD'yi bilgisayarınızdan ayırırken donanımı güvenle kaldır seçeneğini kullanın mutlaka
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qujaga

formatlayın tekrar ntfs olarak ve ilk öncede bölüm silin hdd de

öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkürederim ama içindeki verileri yedekleyebileceğim başka diskim yok . Neyapabilirim ? Bu olay neye işaret ? Hdd de bölümüde sil demişsin , bölüm diye bahsettiğiniz nedir anlamadım. Tv de hiç probelem yapmazken pc de yapması tuhaf değilm. ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fink Ployd

Sanırım HDD'yi formatlamanız gerekiyor. HDD'yi bilgisayarınızdan ayırırken donanımı güvenle kaldır seçeneğini kullanın mutlaka

Sizede yardımcı olduğunuz için teşekkürederim . Öncelikle belirtmek isterimki hdd de önbellek kullanımı etkin olmadığı için "donanımı güvenle kaldır demeden hdd yi pc den ayırabilirsiniz " diye bi yazı yazıyordu ön belleği etkinleştirmek istediğim yerde. Bende bi sıkıntı çıkmasın diye etkinleştirmedim . Çoğunçukla pc kapandıktan sonra ayırıyorum pc den . Açık olduğu zamanda neolur ne olmaz diye donanımı güvenle kaldır diyorum. Hiç usb 2,0 da denemedim . Acaba usb 3,0 dan kaynaklanıyor olabilirmi ? Diğer yardımcı olan arkadaşada belirttim , yedeklerimi aktarabileceğim o büyükçükte başka diskim yok . Başka neyapabilirim ? Yada sorunu kesin diski tekrar biçimlendirmeyle düzelebileceğinden eminmisiniz ?

• Diski hem Tv'de hem bilgisayarda kullandığınız için kaynaklanıyor olabilir. Bir süre sadece bilgisayarda ve hiç çıkartmadan kullanın, yine dosyalar görünmemezlik yapacak mı, ona dikkat edin. Bu arada, bilmediğimden soruyorum, TV'de güvenli kaldır gibi seçenek var mı? Film bittikten sonra diski TV'den direkt çıkartıyor musunuz, TV'de bağlı mı kalıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

Diski hem Tv'de hem bilgisayarda kullandığınız için kaynaklanıyor olabilir. Bir süre sadece bilgisayarda ve hiç çıkartmadan kullanın, yine dosyalar görünmemezlik yapacak mı, ona dikkat edin. Bu arada, bilmediğimden soruyorum, TV'de güvenli kaldır gibi seçenek var mı? Film bittikten sonra diski TV'den direkt çıkartıyor musunuz, TV'de bağlı mı kalıyor?

Öyle bir seçenek varsada bilmiyorum ama tv de uyduyu açınca otomatik olarak bağlantıyı kesiyor zaten usb ile . Artı tv yi ve prizi kapattıktan sonra çıkartıyorum hdd yi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeufeL-07
    öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkürederim ama içindeki verileri yedekleyebileceğim başka diskim yok . Neyapabilirim ? Bu olay neye işaret ? Hdd de bölümüde sil demişsin , bölüm diye bahsettiğiniz nedir anlamadım. Tv de hiç probelem yapmazken pc de yapması tuhaf değilm. ?

Selam
    HDD'yi TV ve Bilgisayarda kullandığınız için, sanırım klasör ve dosya izinlerini TV üstlenmiş durumda.

Sorunu düzeltmek için, adı geçen HDD üzerine sağ tıklayın ve Özellikler seçeneğine girin. Açılan pencereden, Güvenlik sekmesine tıklayın ve pencere içerisindeki izinli kullanıcılardan Authenticated Users'e tam yetki verin.

Ayrıca aynı pencerede ve alttaki Gelişmiş tuşuna tıklayın ve oradan da Sahip sekmesine geçin vede sahipliği Administrators olarak ayarlayın..

Not: Klasörler her ne kadar dolu olsa da boş olarak gözükürler. Çünkü izinleri yoktur. Kullanma izni verilirse sorun ortadan kalkar.
    Kolay gelsin..

• quote:

quote:

Sanırım HDD'yi formatlamanız gerekiyor. HDD'yi bilgisayarınızdan ayırırken donanımı güvenle kaldır seçeneğini kullanın mutlaka

Sizede yardımcı olduğunuz için teşekkürederim . Öncelikle belirtmek isterimki hdd de önbellek kullanımı etkin olmadığı için "donanımı güvenle kaldır demeden hdd yi pc den ayırabilirsiniz " diye bi yazı yazıyordu ön belleği etkinleştirmek istediğim yerde. Bende bi sıkıntı çıkmasın diye etkinleştirmedim . Çoğunçukla pc kapandıktan sonra ayırıyorum pc den . Açık olduğu zamanda neolur ne olmaz diye donanımı güvenle kaldır diyorum. Hiç usb 2,0 da denemedim . Acaba usb 3,0 dan kaynaklanıyor olabilirmi ? Diğer yardımcı olan arkadaşada belirttim , yedeklerimi aktarabileceğim o büyükçükte başka diskim yok . Başka neyapabilirim ? Yada sorunu kesin diski tekrar biçimlendirmeyle düzelebileceğinden eminmisiniz ?

Ön bellek etkin olmadığı zamanlarda sıkıntı olmaz tabiki. Fakat dosya aktarımı sırasında elektrik kesintisi ya da kablonun çıkarılması gibi bir durum yaşanmışsa problem yaşanabilir. Genelde dediğiniz sorun yanmış, bozulmuş ya da ömrünün sonuna gelmiş ve gelmekte olan HDD'lerde olur. HDD 3.0 uyumlu olduğu için ondan bir sorun yaşanacağını zannetmiyorum. Zaten 3.0 olması sadece veri aktarım hızını artırır. Pek yararı olacağını sanmıyorum ama disk birleştirme ve CHKDSK işlemlerini deneyin.

• Hdd yi ups ye bağlıyorum sırf bunların başıma gelebileceğini önceden tahmin ettiğim için ama pek faydası olmamış gibi görünüyor :) Neyse şimdi @Bay_KG nin söylediklerini ve senin dediklerini deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam
    HDD'yi TV ve Bilgisayarda kullandığınız için, sanırım klasör ve dosya izinlerini TV üstlenmiş durumda.

Sorunu düzeltmek için, adı geçen HDD üzerine sağ tıklayın ve Özellikler seçeneğine girin. Açılan pencereden, Güvenlik sekmesine tıklayın ve pencere içerisindeki izinli kullanıcılardan Authenticated Users'e tam yetki verin.

Ayrıca aynı pencerede ve alttaki Gelişmiş tuşuna tıklayın ve oradan da Sahip sekmesine geçin vede sahipliği Administrators olarak ayarlayın..

Not: Klasörler her ne kadar dolu olsa da boş olarak gözükürler. Çünkü izinleri yoktur. Kullanma izni verilirse sorun ortadan kalkar.
    Kolay gelsin..

Authenticated Users a tam yetki verdim ama ev sahipliğinde zaten adminstrators tu . Sence zaten adminstrators olması söylediğin şeyin işe yaramyacağı anlamınamı gelir ?

• quote:

Authenticated Users a tam yetki verdim ama ev sahipliğinde zaten adminstrators tu . Sence zaten adminstrators olması söylediğin şeyin işe yaramyacağı anlamınamı gelir ?

Selam
    Ne ve nasıl yaptığınızı buradan göremiyor veya bilemiyorum ama siz şöyle yaparak erişimi sağlayabileceğinizi düşünüyorum.

Güvenlik sekmesindeki bulunan tüm kullanıcıları kaldırın. Yani orada hiç bir öğe kalmasın.
    Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve HDD'ye yeniden erişim sağlamak için yukarıdaki mesajımda yazdığım gibi kullanıcı atayın.
    Kolay gelsin..
  • quote:

quote:

Selam
    Ne ve nasıl yaptığınızı buradan göremiyor veya bilemiyorum ama siz şöyle yaparak erişimi sağlayabileceğinizi düşünüyorum.

Güvenlik sekmesindeki bulunan tüm kullanıcıları kaldırın. Yani orada hiç bir öğe kalmasın.
    Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve HDD'ye yeniden erişim sağlamak için yukarıdaki mesajımda yazdığım gibi kullanıcı atayın.
    Kolay gelsin..

Öncelikle yapmış olduğum şeyleri göstereyim olup olmadığını ve yeni kullanıcı atamam gerekip gerekmediğini ozaman söyleyin. Bakın ss ler aldım yetkiler ve sahip bölümünden .

http://imageshack.us/photo/my-images/42/adszbcv.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/834/67710965.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/204/41448806.jpg/

Bu arada alakası varmı bilmiyorum ama Authenticated Users a tam yetki verdikten sonra bahsi geçen boş klasör hatasını hiç yapmadı . Bilmiyorum tesadüfte olabilir.

• sorun çözüldü yani . eğer çözüldüyse başlığa çözüldü yazın ki bu sorunla karşılaşanlara bi yardım olur
  • quote:

Öncelikle yapmış olduğum şeyleri göstereyim olup olmadığını ve yeni kullanıcı atamam gerekip gerekmediğini ozaman söyleyin. Bakın ss ler aldım yetkiler ve sahip bölümünden .

Bu arada alakası varmı bilmiyorum ama Authenticated Users a tam yetki verdikten sonra bahsi geçen boş klasör hatasını hiç yapmadı . Bilmiyorum tesadüfte olabilir.

Selam
    Resimlere göre izinler doğrudur. Eğer sorun yoksa işlem tamamdır kardeş.

Not: Authenticated Users ile Everyone aşağı yukarı aynı izni ifade ederler..
    Kolay gelsin..

• quote:

quote:

Selam
    Resimlere göre izinler doğrudur. Eğer sorun yoksa işlem tamamdır kardeş.

Not: Authenticated Users ile Everyone aşağı yukarı aynı izni ifade ederler..
    Kolay gelsin..

Öncelikle herkese teşekkürederim ama sana ayrıca çok teşekkürederim. İnşallah birdaha tekrarlamaz. Tekrarlarsa birdaha tüm kullanıcıları silip yeniden tam yetkili kullanıcı tanımlamama gerek varmı ? Yoksa herşey normal , sorun başka birşeyden kaynaklanıyordur diye tekrarmı yazmalıyım ?

• quote:

Öncelikle herkese teşekkürederim ama sana ayrıca çok teşekkürederim. İnşallah birdaha tekrarlamaz. Tekrarlarsa birdaha tüm kullanıcıları silip yeniden tam yetkili kullanıcı tanımlamama gerek varmı ? Yoksa herşey normal , sorun başka birşeyden kaynaklanıyordur diye tekrarmı yazmalıyım ?

Selam
    Rica ederim.. Bir yardımımız dokundu ve bundanda teşekkür alıyorsak, ne mutlu bize.

Erişim izinlerinin ne olacağı hiç belli olmaz! HDD'yi başka bir bilgisayara takarsınız ve izinler değişebilir(Windows 7 bu hususta çok vasat bir yazılım). Bakarsınız aynı hatayı tekrar alırsınız. Eğer erişim izinleri tekrarlarsa, aynı yöntemi kullanarak izinleri değiştirebilirsiniz.
    Buraya tekrar yazmanıza gerek olmadığını düşünüyorum. Fakat bir yerlerde takılırsanız, elbette buraya yazabilirsiniz ve buna çözüm üretmeye çalışırız.
    Kolay gelsin..

• Tekrar teşekkürederim . Bunu öğrendiğim iyi oldu. Hiç olmazsa hdd bozulmuyor onu anladık :)
  • quote:

Kolay gelsin..

Üstatlar merhaba , benimde seagate 2 tb goflex desk harici harddiskim var ve bende hdd ye girinde bütün klasörleri görebiliyorum ama hepsinin içi boş. masa üstüne filan kopyalamaya çalıştığımda " konumunu bulamıyorum , konumu doğrulayıp tekrar deneyin gibi uyarı çıkıyor.
    Yukarıda senin verdiğin işlemileri yapmak için güvenlik sekmesine geldim ve ayarları yaptım "" Sistem sahipliği ayarlanamıyor , sistem BELİRTİLEN dosyayı bulamıyor "" diyor. Bütün iş dökümanlarım içinde 10 yıllık verim orada giderse bağıra bağıra ağlarım :) :(( Lüütfen yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadus222 -- 16 Haziran 2012; 18:47:10 >

• quote:

quote:

Selam
    Rica ederim.. Bir yardımımız dokundu ve bundanda teşekkür alıyorsak, ne mutlu bize.

Erişim izinlerinin ne olacağı hiç belli olmaz! HDD'yi başka bir bilgisayara takarsınız ve izinler değişebilir(Windows 7 bu hususta çok vasat bir yazılım). Bakarsınız aynı hatayı tekrar alırsınız. Eğer erişim izinleri tekrarlarsa, aynı yöntemi kullanarak izinleri değiştirebilirsiniz.
    Buraya tekrar yazmanıza gerek olmadığını düşünüyorum. Fakat bir yerlerde takılırsanız, elbette buraya yazabilirsiniz ve buna çözüm üretmeye çalışırız.
    Kolay gelsin..

Arkadaşım şimdide şöyle bi hata vermeye başladı. Daha doğrusu şimdi demeyeyim diğer bahsettiğim boş klasör hatasının haricinde böyle hatada veriyordu. Hdd arada sırada yok oluyor . Yani oyundayken birden oyun donuyor , oyunu sonlandırıyorum . Sonra bilgisayarıma baktığımda birde ne göreyim hdd yok ! Bu neden kaynaklanıyor olabilir ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.