Şimdi Ara

Harici harddiskim açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Önce arama yaptım ama benimki gibi bir sorunla karşılaşan hiç bulamadım. Sorunum şu:

    WD marka 1 TB harddiskim var. 2 senedir kullandığım bir harddisk. Bu harddiski ben USB'li Digital receiver, LG DVD Player, LG Blu-ray Player, Samsung Blu-ray Player ve yine LG TV'nin USB bağlantılarında çok rahat kullanabiliyordum. Bilgisayarda zaten kullanabiliyorum. Fakat bir gün aniden bilgisayar dışında hiç bir cihaz bu harddiski görmemeye başladı. Sadece bilgisayarda açılıyor. Hem de sorunsuz ve hızlı bir biçimde. Fakat diğer cihazlarda aniden neden açılamadığını anlayamadım. Harddisk üzerinde zerre kadar bir değişiklik yapmadım. Hiç bir işlem yapmadım.

    Böyle bir durum hiç başına gelen var mı? Bilgisayarda açılan harddisk diğer cihazlarda neden açılmıyor. Kimse NTFS ve FAT olayından bahsetmesin. Çünkü harddiskte ne bir formatlama, ne bir program yükleme olmadı.

    Bu bilgilerin ışığında sebep ne olabilir?







  • İlk kez karşılaşıyorum merak ettim sorunu bulursan bilgilendirirsen sevinirim
    UP layalım bari!
  • The DarKnight kullanıcısına yanıt
    Sorun hala devam ediyor. Harddiski formatlayacağım. Fakat içinde 400 GB yer tutan kendi araç kameramla çektiğim seyahat videolarım, yol videolarım var. Onları aktaracak bir yer bulmaya çalışıyorum. Bilgisayarın harddiski yetmiyor. Ne yapacağımı düşünüyorum.
  • The DarKnight kullanıcısına yanıt
    Sorun çözüldü. Biraz bahsedeyim.

    Harddiski LG DVD Playere bağladım. Doğal olarak algılamadı. Harddiski elime aldım. Evirdim, çevirdim, tepe taklak ettim. Bir ara algıladı. Gitti. Aynı noktayı tekrar buldum. Tamam dedim. Harddiskin kablosunda var sorun. Peki aynı sorunu neden bilgisayara bağladığım zaman yaşamıyorum dedim. Kafa yordum. Ve bir kanıya ulaştım.

    Zannederim ki, kablonun içindeki tellerden biri kopuk. Ve bu kopuk olan telin görevi harddiskin bilgisayar dışındaki oynatıcılarda algılanmasını sağlayan sinyalleri taşıyor. Ama kopuk olduğu için taşıyamıyor. Harddisk algılanmıyor.

    Teknosa'ya gittim. 1 metre uzunluğunda HAMA marka kablo aldım. Eve getirdim. Basğladım. Veee bingo. Harddisk çalıştı. Sorunsz film seyrettim. Harddiski elime aldım. Evirdim, .evirdim. Fakat sinyal kaybolmadı.

    Sorun bu şekilde çözülmüş oldu.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.