Şimdi Ara

Harici Harddiski görmüyor.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
2
Favori
144.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaşalr benimde wd 2tb hardiskim var. usb ve harıcı guç ile çalışıyor.Güncelleme yapayım dedım ondan sonra daha harddisk açılmıyor.Hiç bir pc görmüyor.Söktüm direk bağladım sata olarak bu seferde bios goruyor acılınca xp görmuyor.yönetten disk yönetimine geldim ordada görünmedi.neyse bir iki işlemden sonnra disk yönetmine gelip biçimlendirme yaptım adı verdım dinamik sectim ama.Şu anda biçimlendirme devam ediyor sorum şu ki şimdi içindekiler gitti büyük ihtimalle lakin ben biçimlendirdikten sonra tekrardan usb ıle harici güç ile kullanabilecekmiyim zaten usb bağlantı kartıda arızalı gıbıme geldi ide/sata dönüştürücü alıp kullancam inş olur.
    Yorumlarınızı bekliyorum...Yanlış yaptığım bir şey var mı acaba ?
  • arkadaşlar samsung 500 GB harici harddiskim 15 sn. kadar çalışıyor sonra duruyor. Bilgisayar görmüyor başka bilgisayarlarda da denedim ama aynı sorun oluyor. ne yapabilirim?
  • Arkadaşlar imdadınıza yetiştim
    Bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen gençlik resimleriniz, okul projeleriniz, konulu ve konusuz film arşivleriniz tehlikededir.


    Disk yönetimi'nde de sorunu çözemeyen arkadaşlara kesim çözüm getirdim.


    Öncelikle bu ''Denetim masası-Yönetimsel Araçlar-Bilgisayar Yönetimi-Disk Yönetimi'' konumundan diske yeni harf ve yol vermeden önce, lütfen bilgisayarınızdaki sanal disk sürücü programlarını silin. (örnek olarak Deamon Tools)
    Bu problemi yaşamaya muhtemelen bu tarz bir program yükledikten sonra başladınız.

    Sorun, anladığım kadarıyla sürücü harflerinin ve yollarının çakışmasından oluşuyor.

    Herneyse, bu programı sildikten sonra, disk yönetiminden harf vermeye çalışın. Çoğu kişide bu çalışıyor fakat bazen şöyle bir tepki alınabiliyor:
    ''Disk Yönetimi Konsol Güncel Olmadığı İçin İşlem Tamamlanamadı......''
    Bu durumda çok daha komplike çözümler var ama, ben size en basit olanı tarif edeyim.
    Link vermek yasak mı bilmiyorum ama ;

    http://findandmount.com/

    ''Find and mount'' isimli programı indirin ve kurun.

    Programı çalıştırdığınızda karşınıza Bilgisayarım'da göremediğiniz hard diskiniz çıkacak.

    Bu noktada bir an duygulanacaksınız (bir de teşekkür alabilirim burda)

    Üzerine sağ tıklayıp Scan-Intellectual Scan yapın.

    Tarama işleminiz bittikten sonra altta ''Partition 1'' isimli bir bölüm belirecek. Sağ tıklayıp ''Mount as'' yapın. Mümkünse başka bir çakışmayı önlemek için öncelikli olmayacak bir harf atayın. Y, U, Z iyidir.

    Mount yaptıktan sonra, eğer donanımsal veya elektronik herhangi bir sorununuz yoksa , Bilgisayarım'a girdiğinizde harddiskiniz eskisi gibi görünecektir.

    Afiyet olsun.

    Not : Bu kalıcı bir çözüm değildir. Diskiniz bu programa bağlı olarak çalışacaktır. Hiçbirimiz bir programa kalmak istemeyiz. Lütfen hazır poponuz tutuşmuşken ve dosyalarınıza da erişebilmişken dosyalarınızı yedekleyin , daha sonra da önceki arkadaşların tarif ettiği şekilde diskinizi formatlayın-biçimlendirin, sıfırdan kullanmaya başlayın.

    Not 2: Bu sorunun çözümünü araştırdığınız forum sitelerinde bir üyelik açıp, diğer kazazedelerin de yararlanması için bu çözümü copy-paste yaparsanız , uygar dünya adına pozitif bir adım atmış olursunuz. Şimdiden teşekkür ederim.

    Arzular şelale




  • arkadasım soledıkelrını yaptım fakat olmadı visible partition -no visible partition found alt tarfta new partition -no new partitions found diyorrr ne olmus oluor sımdık :(
  • Sorununu çözdün veya çözemedin bilemiyorum ama cevabı şudur... Başıma geldi


    Bilgisayarım/sağ tık yönet/ depolama / taşınabilir görünce sağ tık/ sürücü harf veya yolunu değiştir/ uzak bi harf ver J - K - V gibi sonra geliyor cihaz
  • bende seagate 500gb harici var bilgisayara takınca buhatayı veriyor Unknown Device Hatası verilerimi nasıl kurtarırım
  • Anakart USB driverlerını yüklersenizde çözüm olabilir. Bazen USB bellekleri okusada, harici HDD'lerde sorun olabiliyor. Anakart driverlerını doğru işletim sistemine göre yüklesin sorunu çözebilirsiniz
  • Merhabalar arkadaslar benim dun aksam kullandigim pc sabah kalktigimda pc yi actim ve spy hunter programi hata verdi ve gorevi sonlandirda da gorunmediginden pc yi kapattim bu sefer kapanma asamasinda takildi kaldi bende reset attim. Reset attiktan sonra windows normal kapatilmadi guvenli modda mi calistirmak istersiniz seceneginde geri sayarken o rakamda takildi bu sefer guc tusuna basili tuttum kapadim. Sonra actigimda bir sorun yok ama 2 tb lik seagate harici hdd isigi yanmasina ve donmesine ragmen pc de hic bir belirti yok. Ayrica diger harici hdd icin acilista otomatik kullan secenegi cikmaya baslamis. Donanim kisminda da gorunmuyor. Icinde cok onemli projelerim var bunu kesinlikle kurtarmam lazim cozersek bu mubarek gunde cok dua edicem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cgartiz

    Merhabalar arkadaslar benim dun aksam kullandigim pc sabah kalktigimda pc yi actim ve spy hunter programi hata verdi ve gorevi sonlandirda da gorunmediginden pc yi kapattim bu sefer kapanma asamasinda takildi kaldi bende reset attim. Reset attiktan sonra windows normal kapatilmadi guvenli modda mi calistirmak istersiniz seceneginde geri sayarken o rakamda takildi bu sefer guc tusuna basili tuttum kapadim. Sonra actigimda bir sorun yok ama 2 tb lik seagate harici hdd isigi yanmasina ve donmesine ragmen pc de hic bir belirti yok. Ayrica diger harici hdd icin acilista otomatik kullan secenegi cikmaya baslamis. Donanim kisminda da gorunmuyor. Icinde cok onemli projelerim var bunu kesinlikle kurtarmam lazim cozersek bu mubarek gunde cok dua edicem.

    Allah'a şükürler olsun ki önemli bir şey değilmiş. cihazın kablolarını 3 kere kontrol etmiştim sonuç yoktu aynı kablo cep telefonumlada aynı girişlere sahip ve cep telefonumda denedim cep telefonumu pc gördü ardından çıkarttım hdd ye tekrar taktım güzel hdd m karşımda Allah'a şükürler olsun.




  • Merhaba arkadaşlar, konu biraz eski ama benim sorunum güncel :)
    Samsung M3 marka 1 tb harddisk aldım. ancak bilgisayarım harddiski birtürlü görmedi. takınca yeni donanım takılma sesi geliyor, harddiskin ışığı yanıyor, çalışma sesi geliyor ancak bilgisayarda görünmüyor. bilgisayar yönetimindeki disk yönetimi bölümünde de görülmüyor. konuyla ilgili fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: take_in

    Merhaba arkadaşlar, konu biraz eski ama benim sorunum güncel :)
    Samsung M3 marka 1 tb harddisk aldım. ancak bilgisayarım harddiski birtürlü görmedi. takınca yeni donanım takılma sesi geliyor, harddiskin ışığı yanıyor, çalışma sesi geliyor ancak bilgisayarda görünmüyor. bilgisayar yönetimindeki disk yönetimi bölümünde de görülmüyor. konuyla ilgili fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

    Merhaba Arkadaşlar,

    Alıntıdaki sorunun aynısını yaşıyorum.
    Seagate goflex 1.5TB hard diskim tV'ye bağlı çalışıyordu uzun süre, ancak şu anda bir kaç farklı pc'de denememe rağmen diski bilgisayarımda veya disk yönetiminde göremiyorum. Hatta active file recovery programı buluyor ancak superscan olarak taramıyor.

    usb den bağlanınca ve çıkarınca pc'den ses gelmesine rağmen neden hiçbir faaliyet olmuyor bilen yardımcı olursa çok memnun olurum.




  • Samsung M3 portable 1TB Harici Hard Diskime veri kopyalarken (30 gb) aniden çıkmam gerekti ve iptale bastım işlemin sonlanmasını bekleyemeden usb fişini çektim ve çıktım.
    ne olduysa oldu ve bilgisaar harici HDD yi tanımıyor artık. Aygıtlar ve Yazıcılar" listesinde cihazın simgesi var.
    Ayrıca "Aygıt Yöneticisi"nde de Cihaz görünüyor ve sağ tıklayınca
    "Bu aygıt düzgün çalışıyor." olarak görünüyor. Düzeltmeye çalıştığımda da Bir G/Ç Aygıt hatası yüzünden istek yürütülemedi. hatası veriyor.
    Başka pc lerde denedim olmadı, başka kablo ile denedim olmadı. İçinde çooook önemli arşivim var bir kısmını yedeklemiştim ama hepsini değil.
    Forumlarda birçok yere baktım ama nafile. Belki gözümden bir şey kaçmıştır, yardımlarınızı rica ediyorum.
  • TOSHIBA 1 TB EXT kullanıcısıyım. Masaüstünde dosyaları görebiliyodum fakat yönetemiyodum. Dizüstünde de sorunsuz çalışıyordu. Sonra masaüstünde tüm usb soketlerini pasif bıraktım. Yalnızca hddyi taktım. Okuduktan sonra diğerlerini taktım. Vallahi ne kadar teknik bi çözüm bilinmez de işe yaradı mı yaradı
  • arkadaşlar yığın depolama aygıtı 80GB simge ve harfi görünmüyordu bu sorunu şöyle çözdüm
    BİLGİSAYAR sağ tıkla YÖNET dediğinizde aşşağıdaki 1. görüntü ekrana gelecektir burada normalde görünmeyen yığın depolama aygıtı veya usb görünecek fakat henüz isim yani harf almamış olacak burada hem harf atayıp hem de biçimlendireceğiz. şöyle ki yani kendi pc nizde var olan genellikle C ve D haricindeki sürücüye sağ tıklayıp buradan biçimlendir / harf ata vb işlemleri yapabiliyoruz ve sürücü harfi atanınca artık BİLGİSAYARIMDA görebiirsiniz.
     Harici Harddiski görmüyor..

    Bu mesaja eklenen görseller:

     Harici Harddiski görmüyor..




  • arkadaşlar ben de benzer sorun yaşıyorum, harici diski taktığımda donanım yükleme başarılı kullanıma hazır oluyor fakat bilgisayarımda gözükmüyor, aygıt yöneticisinde harddisk gözüküyor ama herhangi bir işlem yapamıyorum. format atılabilirse de atmak istemiyorum içinde önemli belgeler var. youtubeda içini açıp disk okuyucunun takıldığı park yerine gelmediği için gözükmüyormuş ama içini açmak istemiyorum. fotoğraflar daha iyi anlatır durumu, yardımcı olursanız çok sevinirim.


     Harici Harddiski görmüyor.. Harici Harddiski görmüyor.. Harici Harddiski görmüyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baytarinyeri -- 8 Mayıs 2020; 12:41:20 >




  • Diski açmayın. Daha büyük sorunlar oluşur.
    Ekrandaki görüntü farklı markalarda farklı arızaları ifade edebiliyor. Bad sector , yazılımsal sorun, kafa arızası ihtimaller.
    Hdtune ile bad sector taraması yapıp diskin durumunu kontrol edin. Bad sector sayısı çok az ise veri kurtarma yazılımları ile verileri alabilirsiniz.
    Risk almak istemiyor iseniz profosyonel destek alın. Profosyonel veri kurtarma için özelden yardimci olabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DigitalVeri kullanıcısına yanıt
    dayanamadım açtım hocam sanırım kafa arızalı, bi ara hiç hareket etmedi izlediğim videolarda sıfırlama gibi birşeyler yaptılar biraz dokundum kafaya hareket etmeye başladı fakat bi ileri bi geri gidip geliyor sürekli yine gözükmüyor harddisk malesef
  • baytarinyeri kullanıcısına yanıt
    Hard diskler çok hassas cihazlardir. Özel tozsuz ortamda açılması gerekir. Normal çalışan bir diski normal ortamda acsaniz yine bu şekilde sonuçla karşılaşabilirsiniz. Havada bulunan gözle görünmeyen küçülükteki parçalar dahi kafaya yapışır veya plaka üzerine. 5400 devirlerde dönen plakalara dahi hasar verebilir.

    Okuyucu kafa disk baslatildiginda başlangıç işlemleri için diskte veri okumak için Servis Alanına gider. Oradan okuyamayinca birkaç defa tekrar eder. Sonra arıza moduna geçer ve durur.

    Veri kurtarma işlemi sadece kafa değişimi değildir. sonrasında diskte başka problemler var ise bunlara müdahale edilmesi gerekebilir. Bu ancak özel cihazlar ile yapılabilir. Windows ortamında böyle bir işlem yapamazsınız.

    Tavsiyem profesyonel destek almanız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalVeri -- 8 Mayıs 2020; 22:42:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baytarinyeri kullanıcısına yanıt
    Ne tür bir video izlediğinizi bilmiyorum. Ama nette çok fazla riskli işlem videosu ve cok fazla hatalı bilgiler var. Her videoya itibar etmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.