Şimdi Ara

Harici Harddisk- Veriyi Gormeme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • WD marka 500 gb 3.5 inç harici harddiskim geçen gün durup dururken çalışmamaya başladı. Takınca diskten normal çalışma sesi geliyor. Ama Bilgisayarım a girince adı Local Disk olarak gözüküyor ve boyutu 0. Dolayısıyla içindeki verilere de erişemiyorum.

http://s1307.hizliresim.com/1c/p/qkz84.png

Sorun ne olabilir acaba?

• - Biliyorum. Ama bi biçimlendirmeyi deneyin.
    - Yada kasayi ellerken yerinden oynamiş olabilir kontrol edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turk'm

- Biliyorum. Ama bi biçimlendirmeyi deneyin.

Hocam kasanın içinde değil, harici hdd.
    Biçimlendirmeyi en son çare olarak düşünüyordum zira içinde onemli verilerim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mow_

quote:

Orijinalden alıntı: Turk'm

- Biliyorum. Ama bi biçimlendirmeyi deneyin.

Hocam kasanın içinde değil, harici hdd.
    Biçimlendirmeyi en son çare olarak düşünüyordum zira içinde onemli verilerim var.

- Pardon. Hocam yanlış anlamişım. Ozur dilerim.

• dosya sistemi bozulmuş. kaç gb doluydu?
    kaç gb veri lazım size?
  • mow_ kullanıcısına yanıt
    Selam
    Yüklediğiniz resimden alıntı yaparak, gerekli bilgiyi resminiz üzerinde belirttim.
    Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Yüklediğiniz resimden alıntı yaparak, gerekli bilgiyi resminiz üzerinde belirttim.
    Kolay gelsin..

Yukarıdaki işlemlerden sonra datalarınızı göremezseniz bile r-studio gibi data recovery programları ile bu datalara ulaşabilirsiniz ;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Hdd kutusu sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Harici disk veri kopyalama sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pckorsan P kullanıcısına yanıt
    Selam
    Konuya vakıf olmadığınız belli oluyor. Bunu bana değil konu sahibi kişiye yazsaydınız daha mantıklı olurdu..

Mesajım bulunsun diye yazmışsanız onu bilemem? Ama ezbere iş yaptığınız açıkça belli oluyor..
  • Merhaba,

Ben ilk defa sitede yorum yapmaya başladım ve yardımım dokunsun diye yorum yapmaya çalışıyorum. Mesaj sayımın burda olup olmaması umrumda bile değil. Yanlışlığı nerde yaptığımı halen anlamış değilim. Ben sizin belirtmiş olduğunuz çözümün doğru olduğunu ve benimde çözüm esnasında çıkacak bir duruma karşı yapabileceği işlemi belirttim.

Ayrıca IT konularına vakıf olup olmadığımı tek bir mesajla anlamanızda yeteneğiniz arasında galiba :)
    Ben anlayacağımı anladım. Benden alıntı yaptığınız zaman bana hitap ettiğiniz de sorunun benimle olduğunu işaret eder.

Madem ki konu sahibine yazacaktınız, ondan alıntı yaparak eklediğim resmi gösterebilirsdiniz!

Ayrıca IT konularına vakıf olup olmadığımı tek bir mesajla anlamanızda yeteneğiniz arasında galiba :)◄ Belli değil mi?
    Kolay gelsin..
  • Bu konu altında daha fazla bu tür yorumlar yazmak istemiyorum bu size son cevabım, ama anlatamadım galiba ben bu tür birşey yaptığımı bilmiyordum. Sizin çözümünüzün olumlu olduğunu belirterek bende birşeyler katmak istedim. Yanlış anlaşılma için üzgünüm.

İnsanlar hakkında önyargılı olmamanızı ve yorumlarınızı lütfen kestirip atmamanızı önreririm ;)

İyi günler.
    İnsanlar hakkında asla önyargı yapmam ama yanlış yazılana da her zaman karşıyımdır ve nezaket ortamında gerekli tepkimi veririm!

Birkaç mesajdan anladığım kadarı ile, yeni üye olduğunuzu belirtiyorsunuz ama Katılım zamanı: 26 Aralık 2006 diye bilgilerinizde geçiyor. Pekiyi bu ne iştir?
    Size de iyi günler olsun..
  • nedense artik hdd yi hicbir yerde goremiyorum. sanirim disk komple gitti. cevaplayan herkeze tesekkurler yinede.
  • tahminimce, wd harici disklerde "pis" bir durum vardır. bilgisayara dosya sistemini kendi kutusu içindeki devreden tanıtır. yani (sanırım) ntfs olarak biçimlendirdiğiniz bir hdd aslında ntfs olarak biçimlenmez. ara devre bilgisayara hdd'yi ntfs olarak gösterir. benim başıma bu sorun gelmişti. harici diski kutusundan çıkartıp kasaya taktım ve aynı sorun oluştu. kutusuna geri koyunca da bu sefer (sanki "sen beni sattın, şimdi elime düştün" der gibi) gene diski raw olarak gördü. sizdeki de eğer kutusundan çıkarmadıysanız ara devre kartı sorunu olabilir. veri kurtarma programları işe yarar mı bilmem ben o sırada denememiştim veri kurtarmayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabata -- 22 Temmuz 2013; 5:00:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

İnsanlar hakkında asla önyargı yapmam ama yanlış yazılana da her zaman karşıyımdır ve nezaket ortamında gerekli tepkimi veririm!

Birkaç mesajdan anladığım kadarı ile, yeni üye olduğunuzu belirtiyorsunuz ama Katılım zamanı: 26 Aralık 2006 diye bilgilerinizde geçiyor. Pekiyi bu ne iştir?
    Size de iyi günler olsun..

hocam tamam arkadaş yardım etmek istemiş sadece neden bu kadar büyüttünüz? Sizin yorumunuza eklemek istediği için sizden alıntı yapmış, ayrıca onu haberdar etmeyi unutmuş olabilir veya nasıl olsa kendi konusu, görür zaten demiş olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.