Şimdi Ara

Harici harddisk raw formatına dönüştü. (fikir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir saat önce hackintosh kurmak için isoyu dvdye yazdım. Bilgisayarımda bulunan işletim sistemleri vista 64bit ve ubuntu 9.0.4 64bit..
    daha sonra mac olmaz, açılmazsa diye flash bellekten kurulabilen win 7 yazayım dedim. win 7nin isosuda harici diskteydi.
    DISKPART 

LIST DISK

SELECT DISK 2

CLEAN

CREATE PARTITION PRIMARY

SELECT PARTITION 1

ACTIVE

FORMAT FS=NTFS

cmdden yukarıdaki komutları verdim.
    flash belleğim disk1 miş bir anlık dalgınlıkla 300gblık harici harddisk olan disk 2yi seçmişim.
    format komutundan sonra daha %0dayken farkettim refleks olarak hemen çektim usb kablosunu.
    tabi haklı olarak RAW formatına dönüştü.
    300gbın 3gbı boş sadece ve bilgisayarın diğer partitionları c 60gb, d 73 gb.

yine cmdden convert komutunu kullanarak ntfsye dönüştürürüm umuduyla açtım cmdyi.
    ama windows volume harfini bilmediğinden convert kkomutunu çalıştıramadım.
    yönetimsel araçlar > disk yönetiminden harf verdim format atılsın mı diye sordu; hayır dedim.
    cmd de LIST VOLUME komutunu verdiğimde harici harddiskin harfini "F" ve "volume 4" olarak görüyordu.
    convert f: /FS:NTFS komutunu verdiğimde de CONVERT RAW formatları için uygun değil cevabını alıyorum.

elimde getdata back programı mevcut. nasıl bir yol izlemeliyim ki verilerimi kaybetmeden, harici diskimi okunabilir konuma getireyim.
    ext3, ext4 formatlarına bile çevirsem olur. yeterki okunsun.

TEŞEKKÜRLER.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tEaMpRaEn -- 2 Ağustos 2009; 17:15:50 >

• neye cevirirsen cevir once format atman gerekir
    formattan sonra hiçbir veri yazmayacağın için üstüne bütün verileri kurtarırsın.
    getdataback a güveniyorum.

edit: ntfse cevirirsen daha iyi olur madem getdataback kullanacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selcuk Igci -- 2 Ağustos 2009; 16:48:56 >
  • getdataback ile daha önce kurtarmalar yaptım ama büyük dosyalarda okunmayan veriler oluyor. O yüzden pek güvenemiyorum.
    Ayrıca 298 gb veri var hdd içinde ve kurtarılanları yazacağım partitionun boş alanı ise 70 gb. Arşiv yapan bir insan değilim. Öyleki bu 298 gbın içinde başka yerlerden bulabileceğim bilgiler yok. Bir yöntemi olmalı, araştırmadayım.
  • getdataback ile önce hdd raw haliyle tarattım, klasor halinde bulamadı dosyaları, sektorlere ayrılmış vaziyette karışık şekilde bulabildi. Hatta çoğu dosyayıda 5er mbllık isimsiz şekilde bulundu. Daha sonra ntfsye formatlayıp tarattım, sonuç aynı.
    özel bir ayarı mı var? final data ile mi taratsam?
  • öncelikle geçmiş olsun.

benim de önceden benzer şekilde partition göçtü, raw'a döndü. easus data recovery professional programıyla 200 gb'ın tümünü eksiksiz kurtardım. üstelik bu program sizin önceden oluşturduğunuz klasörlerin içinde orjinal isimleriyle buluyor. yani recovered001 gibi saçma isimlerle değil. tavsiye ediyorum.

şunu da tavsiye edebilirim. acronis disk director ile partitionlarınızı kurtarabiliyosunuz. içindeki bilgiler gitmeden tabiki. acronis disk directorü bi araştırın. belki kurtarma programı bile kulanmanıza gerek kalmayabilir. raw formatlarını da ntfs'e çevirebiliyor öğrendiğim kadarıyla.

kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanakdemir -- 3 Ağustos 2009; 18:24:33 >
  • @cihanakdemir
    mesajından önce final data programı ile taratmayı başlattım. tahmini süreyi 14 saat gösterdi. Başından ayrıldım. 7 saat sonra geldiğimde 30 saat daha kaldı dedi. :D vazgeçtim bende. final data da klasor şeklinde bulamadı. şimdi söylediğin programlara bakıyorum. sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tEaMpRaEn -- 4 Ağustos 2009; 12:49:47 >
  • Mrb arkadaşlar,bende 500 gb lg harici hard disk vardı.birdenbire ntfs formatındayken raw formatına dönüştü. windows harddiski açamadı.yerel disk f şeklinde görünüyordu.forumlarda bir çok araştırma yaptım formatlayıp veri kurtarma programlarıyla bilgileri geri kurtarma yönteminden bahsedilmiş.Bu da yüzde yüz garantili değil sanırm.ben farklı bir çözüm buldum.onu anlatayım en azından bende işe yaradı belki sizde de işe yarar. linux un slax isimli bir versiyonu var usb flash bellekte çalışan. 'bootable usb slax' yazarsanız google dan ilgili siteden ücretsiz indirebilirsiniz. 200 mb lık bu sistem rardan çıktıktan sonra boot ve slax isimli iki klasör mevcut. bunları flash bellege kaydettikten sonra boot klasörüne girip 'bootinst' isimli dosyaya tıklayıp flash belleği bootable hale getiriyoruz.sonra bilgisayarın boot ayarlarından flash bellek seçeneğiyle sistemi başlatıyoruz.sistem window ile değil slax işletim sistemiyle başlıyor.ben bunları yaptıktan sonra raw formatına dönüşen harici sabit diski bilgisayara taktım ve windows un görmediği raw türü olan hard diski slax sisteminin gördüğünü farkettim.ilk önce dosyaları hard diske kopyalamak istedim.birazını kopyaladım cok uzun sürdüğü için vazgeçtim.şansımı tekrar deneyip hard diiski windows ta tekrar denedim. raw formatındaki hard disk in tekrar ntfs ye dönüşmüş olduğunu gördüm. 300 gb dan fazla verim hiç hasar görmeden kurtuldu.aslında işlem basit ama ben biraz karmaşık ve uzun anlattım sanırım. ama denemeye değer tavsiye ediyorum.işe yararsa formatlamak zorunda kalmazsınız.kolay gelsin;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    harici hdd raw oldu, yardım!!
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • az önce diskpart ile clean komutu uygulanmış hddyi(harici de değil, doğrudan dizüstü pc nin local harddiski) eski haline getirdim.
    en yukarıda ilk mesajdaki tüm komutları(en alttaki format komutu haric) yanlışlıkla uyguladıktan sonra format komutuna gelince tedirgin oldum onu uygulamayarak bilgisayarı yeniden başlattıığmda artık ne c sürücüsü ne de D sürücüsü vardı. her ikisi de uçmuş ve tek part halince raw şeklinde bir hdd vardı. windows 7 nin live çalışan bir versiyonu ile pc yi başlattım (kullandığım iso dosyasının tam adı Windows 7 Mini.iso) pc başladığında masaüstündeki PartitionWizard Home programını başlattım (bu programın tam adı MiniTool partition Wizard home edition v6.0 illaki "Windows 7 Mini.iso" ile başlatma zorunluluğu yok bence. farklı bir live cd/usb de kullanabilirsiniz ama oyle olursa minitool'u da içine kurmak gerekli. minitool programını ve versiyonunu o yüzden verdim.) minitool programını açarak partition recovery kısmından tüm hdd önce "quick" seçerek tarattım istediğim partition bulmadı. daha sonra full disk seçeneğini seçerek tarattım ve kayıp hdd partitionunu ( hayati öneme sahip D sürücüsünü ) buldu bu esnada partitiona tıklayıp içeriği görebiliyoruz. ardından finish ve yes seçtim. apply butonu ile değişiklikleri uyguladım. ve işlem tamam. gün gelir birilerinin faydasına olur ve hayati önemdeki dosyaların kurtarılmasına benim de bir katkım olur diye yazmak istedim. işine yarayan bir Allah razı olsun desin yeter :)

eğer bundan bir sonuç cıkmasaydı bir kaç yöntem daha vardı. bende gerek kalmadı ama size belki gerekebilir.
    testdisk isimli program da bootsect clean uygulanmış hdd geri getiriyormuş.(dosya kurtarımı olarak değil, doğrudan partition olarak komple getiriyor)

kaynak :http://superuser.com/questions/472838/undo-the-clean-command-on-the-portable-hdd-diskpart

bu linkteki soruya ilk cevap olan 11 maddelik işlemden sonra HDD geri gelmiş (YESS!! It is back :)

ayrıca hic biri olmadıysa son çare "EASEUS Data Recovery Wizard" isimli program tüm içeriği başarılı bir şekilde kurtarıyormuş.
    üstelik dosya/klasör isimlerini değiştirmeden orjinal haliyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac2003 -- 18 Haziran 2015; 3:36:45 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.