Şimdi Ara

Harici diski bölümlemek sağlıklımıdır? [çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kolay gelsin arkadaşlar benim 1 tb lık bir seagate diskim var.
    Tahmin edeceğiniz üzere zaman zaman tıkırtılarla çalışıyor. Diskte herhangi bir problem bulunmuyor. Çevremden duyduğum kadarıyla "Diski bölümlemek az da olsa bu konuda yarar sağlıyor" MUŞ.

benim disk tek parça, eğer doğru ise 2 ye bölmeyi düşünebilirim. Nette biraz gezindim ancak bunun üstüne bir şey söylenmemiş yada ben bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knuckles The RedLion -- 21 Nisan 2011; 17:47:31 >

• Siz bulamamışsınız. Bunun üzerine bir çok konuda yorum yaptım.

Disk bölümlemek her zaman sağlıklı bir yöntem olmuştur. Bilgileriniz daha derli toplu olur. Bilgilerinize daha hızlı ulaşırsınız ve en önemlisi veri kaybını en aza indirirsiniz. Diskin bir bölümünde oluşan arıza diğer bölümü etkilemeyecek, diğer bölümdeki verileriniz korunacaktır.

Ancak diskinizde oluşan fiziksel hatalara karşı bölümlendirmenin bir faydası olmaz. Yani bu sizin tıkırtılara derman olmaz.
  • seagate ise yada w.d gelir o tarz sesler özellikle hdd çok doluysa bu sesi daha çok duyarsın bölümlere ayırmanda zarar yok hddye zarar veren elektrik gidip gelmesi yada çalışırken titreşim yada sarsıntı bu sebeble fiziksel hasar bad olur medya gider zamanla kanser gibidir...
  • Hiç bir zararı yoktur. bn 160 gb codegen hdd yi 5 parçaya bölmüştüm. Bir bölümü 1gb yapmıştım ve bu bölüme şifreleme yazılımını kurmuştum böylelikle diğer 4 bölüme şifreyi bimeyenler ulaşamıyordu. Ve hdd eskisinden daha hızlı çalışıyordu. İYİ FORUMLAR
  • Cevaplar İçin Teşekkürler arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.