Şimdi Ara

Harici Disk Kutusu Önerisi USB?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    500 SEAGATE 2.5 7200 RPM SATA 16 MB CACHE ST9500420AS HDD var ve WD harici disk kutusu var

fakat okuma - yazma hızları baya düşük 30 -40 MB

Lakin bu diski Kasaya taktığımda çok daha iyi bir sonuç alıyorum.

min= 41
    max= 93
    Avr.=74 MB

Bu sonuçları alabileceğim harici disk kutusu varmı USB girişli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byi -- 10 Aralık 2010; 17:55:39 >

• Up
  • usb2 ile alamassın esata yada usb3 harici kutu alman lazım tabiki kasanda çıkışlarıda olmalı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

usb2 ile alamassın esata yada usb3 harici kutu alman lazım tabiki kasanda çıkışlarıda olmalı :)

e-sata ve USB 3.0 çıkışları var kasamda
    önerebileceğin bir model varmı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Hdd kutusu sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Harici HDD ve USB farkı nedir?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öneriler için teşekkürler arkadaşlar
    Akasa modeli daha uygun fiyatlı ve USB 3.0 olması nedeniylealacam
  • aldığınızda usb3 kablosunun uzunluğunu buraya yazarmısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

aldığınızda usb3 kablosunun uzunluğunu buraya yazarmısınız

Ok
  • arkadaşlar bu ürünü almayı düşüyorum Vatanda da indirim varken,

http://www.vatanbilgisayar.com/akasa-ak-ic19u3-noir-s-2.5-sata-harddisk-kutusu-usb-3.0/productdetails.aspx?I_ID=48823#divDigerResimler

ürünün incelemesi burda var http://www.techpowerup.com/reviews/Akasa/noir_S_USB_3/3.html

lakin kutunun üzerinde usb girişinden başka birde güç girişi var diski çalıştırmak için buraya güç kablosunu takmak lazım mı yoksa usb 3.0 için sadece usb kablosunu takmak kafi gelirmi?

• Arkadaşlar bugün Vatan'dan AKASA Noir S modelini 40 TL nakit fiayata aldım.

Kutudan çıkanlar >>
    2,5 HDD kutusu :)
    Siyah kılıf ( HDD kutusu zorla sığıyor kullandıkça kılıf genişler diye düşünüyorum )
    Yıldız tornavida (HDD kutusu vidalı klipsli değil)
    4 adet vida ( 2,5 Harddiski kutunun içindeki karta sabitlemek için)
    usb 3.0 kablosu ( PC ye girin kısım erkek diğer, kutuya giren kısım ise ilk kez gördüğüm bir şekilde yapmışlar bu kötü olmuş, ilerde kabloda sorun olursa yenisi bulmak çok zor olacak )
    hrnayn >> Kablonun uzunluğunu sormuştun yaklaşık olarak 95 cm civarında elimde metre cetvel gibi ölçü aleti olmadığı için tam ölçemedim ;)
    Güç kablosu ( bir ucu usb erkek , diğer ucu yuvarlak güç girişi 5 V, aşağıdaki denemelerde bu kabloyu hiç kullanmadım, direk usb kablosu ile çalıştırdım )
    Garanti belgesi ( 2 yıl, Akortek Bilişim )

Eski HDD söküp yenisi takmadan önce test yaptım sizlerle paylaşayım istedim.
    İçindeki Disk 2,5" 500 GB Seagate 7200 rpm

Eski HDD kutusu WesternDijital PC nin USB 2.0 portlarına takınca aldığım sonuç

Eski HDD kutusu WesternDijital PC nin USB 3.0 portlarına takınca aldığım sonuç

Yeni HDD kutusu AKASA NoirS PC nin USB 2.0 portlarına takınca aldığım sonuç

Yeni HDD kutusu AKASA NoirS PC nin USB 3.0 portlarına takınca aldığım sonuç

Bunlarda yeni HDD kutusunu Kasanın USB 3.0 portlarına bağlayınca edindiğim kopyalama hızları

• sonuçlar çok güzel güle güle kullan
  • sağolasın ustam
  • Akasa HDD kutusunun girişleri kırılınca yerine
    Dark 2,5” USB 3.0 Yüksek Hızlı Alüminyum Sata Hard Disk kutu (DK-AC-DSE21U3) aldım,

Kutunun içinden deri kılıf, 2 küçük vida ve vidaları takmak için mini bir yıldız tornavida ( tornavida olarak Akasa'nın içinden çıkan daha kullanışlı idi. )

Yeni aldığım Dark hdd kutusuna 500gb 7200 seagate hdd taktım ve bir test yapıyim dedim acaba hangi kutu daha iyi performan veriyor diye, sizlerede rehber olur hem hdd kutusu alırken.

Her iki hdd kutusuna birbirne yakın değerler verdi performan farkı yok diyebilirim.

Kutulara gelince;

Akasa Girişleri küçük olduğu için USB kabloyu takmak zor,

Dark girişleri normal USB 2.0 gibi olduğu için takmak gayet kolay lakin hdd kutuya takınca hdd sabitlemek için herhangi bir aparat veya vidalama gibi bir şey yapılmamış, Akasada bu çok daha iyiydi.

• Kolay gelsin arkadaşlar.
    14mm kalınlıktaki 2,5" 1TB hdd için kutu arıyorum 10 gündür, yardımcı olabilecek arkadaş var mıdır acaba?
    Kadıköyde bulamadım....
  • Yeni aldığım Dark hdd kutusu senin işini görmez maalesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: byi

Yeni aldığım Dark hdd kutusu senin işini görmez maalesef

Merhaba. USB 2.0 destekli Taşınabilir 3.5" HDD min kutusu bozuldu. USB 3.0 destekli bir kutu alırsam sorun yaşar mıyım acaba ?

HDD yi kutudan çıkardığımda bir parça ile usb 2.0 ve adaptör çıkışına dönüştürüldüğünü gördüm. Bu parçadan bulmak mümkün müdür? Resimdekinin aynısı olmasada işlev aynı.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkb7ue

quote:

Orijinalden alıntı: byi

Yeni aldığım Dark hdd kutusu senin işini görmez maalesef

Merhaba. USB 2.0 destekli Taşınabilir 3.5" HDD min kutusu bozuldu. USB 3.0 destekli bir kutu alırsam sorun yaşar mıyım acaba ?

HDD yi kutudan çıkardığımda bir parça ile usb 2.0 ve adaptör çıkışına dönüştürüldüğünü gördüm. Bu parçadan bulmak mümkün müdür? Resimdekinin aynısı olmasada işlev aynı.

Dediğiniz şekilde yapan arkadaşlar test sonuçlarını yukarda yazmış, bir sorun yok gibi gözüküyor. Usb 3.0 girişiniz varsa deneyin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981
    Dediğiniz şekilde yapan arkadaşlar test sonuçlarını yukarda yazmış, bir sorun yok gibi gözüküyor. Usb 3.0 girişiniz varsa deneyin derim.

Cevap için teşekkürler. Bende sorun olmayacağını düşünüyorum ama sormakta fayda var dedim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.