Şimdi Ara

hareket algilayici

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sizinde bildiginiz gibi kablosuz kameralar cok cabuk pil bitiriyor. Benim icinde bu buyuk bir sorun olmaya basladi. iki 9 volt pil baglamama ragmen dis kapidaki kamera nin pillerini hergun degistirmek zorunda kaliyorum.

Acaba bu kamera ya bir cesit hareket sensoru baglamak mumkun mu, boylece sadece onunden bir cisim gectiginde calissin . Neticede bende hergun pil degistirmek zorunda kalmam...

Diger yandan surekli kayit yapiliyor kayitlarda olusucak olan bosluklari yok etmek mumkun mu ?

Cok basit devre olsa cok daha iyi olur cunku boylece kendim yapabilirim ...

Simdiden Sag olun ...

• Nasıl bir sistem kullanıyorsun?
  • Hareket algılayıcı olarak içinde PIR sensoru barındıran herhangi bir ürünü kullanabilirsin.
    Örnek:http://www.paradox-tr.com/analog_hareket_alt.htm

Kayıt boşlukları demişsin bu kayıt neye yapılıyor onuda yazarmısın.
    Bildiğim kadarı ile bir çok WebCam tarzı kamera'nın yazılımsal hareket algılama özelliği var belki faydalanabilirsin.
  • Bence bu pir sensörü en az kamera kadar pil harcayacak.
    En kesin yol adaptör veya akü ile beslemek derim ben.
  • PIR sensorler markasına gore 500uA ile 2mA arasında deişir uzun süreli kullanım için pil hiç de ideal deildir kaynakla adaptorle beslemek en akıllıcası olur
  • bence de adaptör en mantıklısı . ancak bir kameranın 150mA ( ki bu en ilkelleri olmak üzere ! ) akım çektiğini düşünürsek bir pilin çok da mantıksız olduğunu düşünmüyorum. kameralar her ne kadar tiplerine göre çok farklılık da gösterseler , 250-350mA çekiyor. buna bir de kablosuz vericinin gücünü de eklersek niçin pil dayanmadığını anlarız. PIR koymanın da bir dezavantajı olacaktır. bu da süre kavramı bence. genelde pır lar algılama yaptığında kısa bir süre çıkış veriyor. kayıt yapabilmek için bu süreyi uzatmak gerekebilir. basit bir zamanlayıcı ile bu da sağlanabilir rahatlıkla.
    Saygılar.
  • Kardeş ilgilenirmisin bilmiyorum Ama ben Odamda degeri 150$ olan bir sensör kullanıyorum bana uçuk diyebilirsiniz ewet bu parayı acımadan verdim....!
    Neyse Sensör sadece hareketi algılıyor sensörün üzerinde hassasiyet ayarı var bu ayarla odada sinek uçsa odamdaki alarm devreye giriyor.....
    (Odanda alarmın ne işi var diye sorarsanız odamın negeri benim için büyüktür sinek bile giremez)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çembersel Hareket Zor Mu?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kamerayı Video kablosu üzerinden besle.
    Bu şekilde küçük basit devreler mevcut.
    saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.