Şimdi Ara

Fareyi yüzeye değmeden kaydırınca imleç hareket ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Steelseries qck pad ve cm storm devastator farem var. Aldığımdan beri yüzeye yaklaşınca imleç hareket etmeye başlıyor. Haliyle sağa sola dönerken fareyi de kaldırmanız lazım. Kaldırınca tabi zemine yakın olduğu için aşırı bir şekilde kontrol kaybı oluyor. Sıkıntı farede midir mousepad de midir nedir arkadaşlar bir yardım edin.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mouse'u Yüzeye Değmeden Kaydırınca İmleç Nasıl Hareket Eder?

Son teknoloji computer fareleri, yüzeye değmeden bile imleç hareket ettirmeni sağlar. Bu özellik, özellikle hassas imleç kontrolü gerektiren grafik tasarım, video düzenleme ve oyunlar gibi görevler için faydalı olabilir.

Bu teknolojinin arkasında, farenin altındaki küçük bir kamera ve bir lazer bulunur. Lazer, farenin altındaki yüzeyden yansıyan ışığı tespit eder ve kamera bu yansımaları izler. Bu veriler, farenin hareketini ve imlecin ekrandaki konumunu belirlemek için kullanılır.

Farenin yüzeyden havada birkaç milimetre yukarı kaldırılması, lazer ışığının yansıma açısını değiştirir. Bu, kamera tarafından algılanır ve imleç hareketine dönüştürülür. Bu sayede, mouse'u yüzeye değmeden kaydırarak imleci havada hareket ettirebilirsin.

Bu özellik, özellikle aşağıdaki durumlarda faydalı olabilir:

• Duyarlı imleç kontrolü gerektiren görevler
    • Yetersiz yüzey alanı
    • Kirli veya düzensiz yüzeyler
    • El bileği ağrısı veya yorgunluğu

Mouse'u yüzeye değmeden kaydırma özelliğine sahip bir fare, daha hassas ve verimli bir çalışma deneyimi sağlayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aslında normal bir durum bunu söyle çözersin ancak oyunda kontrol ayarlarından mause yi biraz daha hassaslığını azaltmak
    mause seçiminde lazer mauseları tercih etmenizi tavsiye ederim
  • lord276 kullanıcısına yanıt
    Hocam hassaslığı azaltınca mouse ı daha fazla kaldırıp indirmek zorunda kalıyorum daha fazla kontrolsüzleşiyor. Bir de padin altında tahta zemin var orada biraz daha iyileşiyor. Pad kadar uzakta algılamıyor mouse u. Ama onun zemini de pütürlü çok fazla. Renginden falan mı sıkıntı acaba siyah ya.
  • siyah renk yansımayı azaltacağından hassasiyetide azaltır yazıcıdan siyah tam sayfa cıktı alıp dene derim bir onu güzelce yapıştır eğer olursa özel bezli siyah mause padlar var onlardan kullan o zaman
  • Hocam bu durumu engelleyebileceğinizi sanmıyorum.Ayrıca fare havaya kaldırılmaz ki.Bu durumda ya mosepadiniz küçük yada hassaslığı çok azaltmışsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Hocam bu durumu engelleyebileceğinizi sanmıyorum.Ayrıca fare havaya kaldırılmaz ki.Bu durumda ya mosepadiniz küçük yada hassaslığı çok azaltmışsınız.

mause nasıl kaldırılmaz valla ben yeri geliyor mauseyi ileri itmektense defalarca kaldırıp sağa yada sola çekmeyi yeğlemişimdir bunu sende yapmıssındır farkında değilsen bilemem tabi kesici değil çözücü olmak lazım
    Hocam zaten kullandığım mouse pad siyah bez. Şimdi a4 e siyah basma şansım yok fakat düz a4 koymayı denedim bembeyaz. Aşırı fark etti. Artık yüzeye çok yakınken imleç hareket ediyor da kağıtta da gitmiyor mouse  Fareyi yüzeye değmeden kaydırınca imleç hareket ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurborden -- 24 Temmuz 2015; 10:52:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fare İmleci Titriyor
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kıgıtta gitmiyor derken anlamadım inan
    Kaymıyor mouse, mousepadde kaydığı gibi. Çok direniyor.
  • o zaman kardeş beyaz bir mause pad alman almadan
    ben dükkanda a4 kagıdını koli bandıyla yapıştırdım teknik serviste :D
    ha bu arada mausenin altında 4 köşede yumuşak küçük lastikler vrdır onların üstü pislik kaplar kaymasını zorlaştırır
    onlarıda temizlemeyi dene o ufacık pislik o kadar etkisi oluyorki inanamassın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lord276 -- 24 Temmuz 2015; 11:01:38 >
    Hocam vallahi kaldırmıyorum fareyi Hiç gerek duymuyorum ki.Dediğim gibi farenin dpi değeri veya hassasiyetiyle ilgili bir sorun vardır.
  • hocam farenin değmeden çalışması normal toplu değilki sürtünmeyle çalışsın. tabiri caizse at gibi bi mouse pad alarak sorununu çözebilirsin. tam boyutu bilmiyorum ama 40x40 lık falan padler yeter herhalde. dpi 200 de kullanmıyorsundur umarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.