Şimdi Ara

hardiskten çıt çıt sesler geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar benim sarunum kasamın içinden çıt çıt ses gelmesi galiba harddiskten geliyor sizce ne yapmalıyım

• HDD den bu tip seslerin gelmesi pek hayra alamet değil, "kafa vurma" denilen arıza gibi tahmin ediyorum. Sorun ciddi gibi görünüyor ve hdd in çok kısa bir ömrü kalmış olabilir, Verilerini yedekle
  • bence sen ilk önce sesin hdd den geldiğine emin ol eğer hhd dense sorunun ciddileşebilir ama herzaman hdd bozulacak diye bir şart yok mesela benim şirketteki pc de böyle yapıyodu hdd ha gitti de gidicek derken psu yandı... yenisini taktık ses seda kesildi
  • eminmisin hdd den geldiğine once ona emin ol ve ole yardım edelim çünkü biz hdd ile ilgili yardım ederiz bir bakarsınki meğersorun ordan hdd den değil kötü olur
  • sesin nerden geldiğini söylede bilelim.
    bu arada veri yedekleme olayını hard diskin az omru kalnca yapmak saçma.. ne zmn ne olucak bilmiyosun sisteme bence her ayın belli bi gunu yedeklemek gerekr...
  • Öncelikle yedeleme yap tabiiki. Periyodik olarak sürekli ses geliyorsa fan pervanelerini kontrol et. Düzensiz biçimde dosya veya program çalıştırırken ses geliyorsa veya HDD nin normal sesiyle birikte bu ses geliyorsa kötü.
  • bilgisayar ilk açıldığında çit çit ses geliyor sonra zamanla bu ses kesiliyor blgisayarıda yeni aldım daha ne yapmalıyım bu arada galiba ya fan yada hardiskten geliyor NE yapmalıyım bu ikisini değerlendirdiğiniz de
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lastikten Gelen Çıt Çıt Sesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Okuduğuma göre bilgisayar ilk açıldığında ses geliyor ve daha sonra kesiliyor demişsin. Bios ayarlarından Advanced bios features'e gir ve oradaki first boot device var sonra second boot device sonrada third boot device bunların hiçbiri floppy 'de kalmasın hhd 0 hhd 1 cdrom falan yap ve sonra bir bak ses gelip gelmediğine ilk açıldığında sistem boot için hhd , cdrom ve floppy kontrol eder firstte floppy varsa böyle bir ses gelir ama sen üçündede bırakma floppy'i ve sonra sorunun çözülüp çüzülmediğini yazarsan sevinirim.
  • abi cıt cıt nasıl bı ses yayanı kafa vuruyorsa zaten hdd calısmaz vuracaksada tak tak dıye ses gelıyor benım bıldıgım.benım hdd den de bi ses gelıyor ama dıt dıt dıt dıye oda sadece sıyah xp penceresını gecerken daha sonra hiç gelmıyor o ses
  • Bu ses için önce fanları kontrol et. fanlardan değilse hdd dir. eğer hdd se yapcak bişey yok ya garantiye ya da ç..pe
  • Hdd elinde kalmadan garantiye yolla
  • ben harddiski aldığımdan beri o sesleri duyuyorum üstelik okuma ve yazma sırasında sesler acayip artıyo baya rahatsız ediyor. hdd seagate 250gb sata2 7200.10 . harddisk ide modunda çalışıyodu sata2 olarak ayarlamayı başardım ama seslerde değişiklik olmadı.harddiskide iyi sabitlediğimi düşünüyorum ama yinede kesemedim. kasanın içini iyice derleyip topladığım için birazda yankı yapmayada başladı boşlukda. acaba dandik psu kullandığımdan olabilir mi?
  • sende ki sesler farklı dostum. bu ses periyodik olarak nükseden çıt çıt sesleri.. seninki normal..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.