arkadaşlar benim bilgisayarda bugun acayip birşeyler oldu bilgisayarı açtım hardiskten poffff diye bir kaç kez ses geldi bilgisayarın açılması falan baya bi uzun sürdü açıldı windowsa girdikten 5 dk sonra bilgisayar dondu reset attım bu şekilde olay bikaç kez aynı şekilde oldu bende hep reset attım en sonunda bilgisayarı tekrar açtığımda SAHİPSİZ bilmemne dosyası düzeltiliyor onarılıyor falan gibi birşeyler yazdı ve bu tamamlandıktan sonra tekrar bilgisayar dondu ve bende tekrar reset attım bilgisayar açıldığında imleç sol üst köşede yanıp sönüyordu ancak bunun haricinde bir hareket olmadı sistemin çökmüş olduğunu düşünerek format atmaya karar verdim. windows cd sini yüklemek istedim bilgisayarda TAKILI BİR DİSK BULUNAMADI ibaresi geldi ve bende kasanın içini açıp yedek harddisk kablosunu taktım denedim gene aynı hatayı verdi biosa girdim primary&seconderde NOT DECECTED yazıyordu harddisk bozulmuş olabilirmi veya sorunun neden kaynaklandığını söylerseniz sevinirim
cevap verebilecek kimse yokmu arkadaşlar
Ya harddisk bozulmuştur, ya da PSU yetmiyodur(PSU yetmiyosa harddiski de bozmuş olabilir). Başka bir kaliteli PSU ile denemeni öneririm, umarım harddisk'inde bi problem olmamıştır.
hard disk sata mı?
sata değil harddiski 5 6 aydır sorunsuz kullanıyordum