Şimdi Ara

Harddiskimde sorun var. Böyle Bir Şeyi İlk Defa Gördüm Bakarsanız Sevinirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dell inspiron n5010 laptop kullanıcısıyım.

Bilgisayarımın 320 gb harddiski bulunmaktadır. Harddiskim biri sistem üreticisi tarafından belirlenen recovery olmak üzere 5 bölüme ayırmıştım. DÜn bilgisayarıma girdğimde kendi bölümlemiş olduğum disklerimin yanında bütün alfabenin sayısı kadar diskler görünüyordu(d e f g vs.). Birinin içine girmeye çalıştığımda diski biçimlendir dedi. Tıkladım karşıma gelen ekranda 298 Gb olduğunu görünce iptal ettim bilgisayarım normal çalışıyordu. Yeniden başlattığımda insert boot from disk(Başlangıç diskini istiyordu). Bu hatayla karşılaştım. Bir tane format Cd'si takarak disklerin boyutlarını görmeye çalıştım disk bölümlenmeye gelince benim 5 e ayırdığım disklerin tamamı bölümlenmemiş alan olarak tek parça göründü. İçinde 80 Gb kadar önemli bilgilerim var bu bilgileri nasıl kurtarabilirim ?

Bilgisayarımda Win 7 işletim sistemi kullanmaktayım.

Bölünmemiş alanı herhangi bir şekilde biçimlendirmeden veya herhangi bir işletim sistemi kurmadan Cd üzerinden oradaki dosyaları kurtarma imkanım var mı?
    Mesela Hirrens boot Cd gibi programla açıp dosyalarımı kurtarabilirmiyim.(Recovery edebilirmiyim?). Arkadaşımdan aldığım başka bir taşınabilir hdd var elimde oraya usb yoluyla aktarabilirmiyim?

Eğer bakıpta anlamayan arkadaşlar olduysa anlamadığınız yeri sorun elimden geldiği kadar analatabilirim gerçekten çok önemli bir konu şimdiden bakan herkese teşkkür ederim.

• Ben olsam verilerim değerli ise hiç dokunmam direk disk çıkarırım laptoptan başka bilgisayarda adam gibi bir recovery programı ile verileri kurtarırdım.Sanırsamki tüm partitionları silip tek partition oluşturup recovery ile taratmalısın tabi format atmaman gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: South Korea

Ben olsam verilerim değerli ise hiç dokunmam direk disk çıkarırım laptoptan başka bilgisayarda adam gibi bir recovery programı ile verileri kurtarırdım.Sanırsamki tüm partitionları silip tek partition oluşturup recovery ile taratmalısın tabi format atmaman gerekir.

Onu Düşünüyorum Ama Adam Gibi Bir Recovery Programı Lazım.

Önerebilceğin bişey var mı?

Aynen senin dediğin gibi disk dolu ama partion'lar görünmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByZeqTa

quote:

Ben olsam verilerim değerli ise hiç dokunmam direk disk çıkarırım laptoptan başka bilgisayarda adam gibi bir recovery programı ile verileri kurtarırdım.Sanırsamki tüm partitionları silip tek partition oluşturup recovery ile taratmalısın tabi format atmaman gerekir.

Benim önerebileceğim maalesef yok ama bildiğim birşey varki hangisi olursa olsun çok uzun sürüyor en az 6-7 saat sürmüştü galiba bendeki.3-4 sene önce başıma gelen bir olay.

• quote:

quote:

quote:

Benim önerebileceğim maalesef yok ama bildiğim birşey varki hangisi olursa olsun çok uzun sürüyor en az 6-7 saat sürmüştü galiba bendeki.3-4 sene önce başıma gelen bir olay.

Alıntıları Göster
    quote:

İsterse 1 hafta sürsün ama yeter ki geri gelsin.

• quote:

quote:

Recover my files adlı programı tavsiye ederim. Forumda bir arkadaş 2 tb a yakın kurtarmıştı, konuyu aratabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: |Ahmet 17|

quote:

quote:

Recover my files adlı programı tavsiye ederim. Forumda bir arkadaş 2 tb a yakın kurtarmıştı, konuyu aratabilirsiniz.

Disk bilgisayara takılıyken biçimlendirsem cd üstünden recovery my files'i çalıştırırsam eğer diske işetim sistemi yüklemeden dosyaları kurtarabilirmiyim? Ya da diski çıkarıp başka bir bilgisayarda recovery etmemle arasındaki fark ne olur?

Ayrıca recovery my files kullandım fakat daha önceki zamanlarda pek verimn alamadım. başka bir öneriniz var mı? İlginiz için sağolun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güncel
  • icare data recovery
  • Teşekkürler deniycem umarım olur.
  • quote:

Teşekkürler deniycem umarım olur.

Biçimlendirirsen verileri kurtarman çok zor. Gelse bile bozuk gelir açılmaz. Başka bilgisayara takıp yapmanız daha iyi olacaktır. Dosyaları kurtarmak için diskin üzerine hiçbir şey yazmamanız gerekir. Benim söylediğim konuyu incelemenizi tavsiye ediyorun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.