Şimdi Ara

Harddiski satarken format ve 35 kere geçiş yapsak işe yarar mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ilerki zamanlarda 2.elde sistemi satacagim. Harddisk olmadan satmak istiyorum ama size sorayim dedim.
    Bicimlendirip format attiktan sonra Gutmann yontemiyle 35 kere wipe etsek eski dosyalardan iz kalir mi? 1 kere yapip recovery pro ile denemistim sadece wipe dosyalarini yani "zzz.z..z..z.z.z.z.z.z.z." falan bulmuştu baska bisey bulamamisti. Ileri duzey birisi bulabilir mi?

Pcde önemli sayilacak fotograflar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Formata bile gerek yok, tüm dosyaları silip diskin tamamını farklı dosyalarla doldurursanız silinen dosyalar geri getirilemez. Sonuçta formatlamak, partition silmek gibi işlemler pratikte işe yaramaz ama diski yeni verilerle doldurursanız eski veriler kurtarılamayacak şekilde silinir. Bu tarz diski anlamsız dosyalarla dolduran yazılımlar var ararsanız bulursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Formata bile gerek yok, tüm dosyaları silip diskin tamamını farklı dosyalarla doldurursanız silinen dosyalar geri getirilemez. Sonuçta formatlamak, partition silmek gibi işlemler pratikte işe yaramaz ama diski yeni verilerle doldurursanız eski veriler kurtarılamayacak şekilde silinir. Bu tarz diski anlamsız dosyalarla dolduran yazılımlar var ararsanız bulursunuz.
    Mantiken diskin kapasitesi sonsuz olamayacagi icin mantikli ama kesin mi?

• Diski, gereksiz dosyalarla dolduran programın adı nedir? İkinci elde sattığım diskleri genelde tam format atıyorum. Bir kere tam format atmakta işe yarar diye tahmin ediyorum.

Aşağıdaki programda işe yarayabilir.

Macrorit Data Wiper indirMacrorit Data Wiper 4.6.0

Geri Dönüşümsüz Hard Disk Silme Programı

Macrorit Disk Partition Wiper, disk ya da disk bölümlerinizdeki hassas verilerinizi güvenli, yani geri dönüşümsüz olarak silmenizi sağlayan ücretsiz bir pogramdır. Böylelikle kişisel ya da kurumsal hassas verileriniz bir veri kurtarma programı ile kolaylıkla geri getirilemez, güvenli bir şekilde silinmiş olur.
    Tüm diski ya da yalnızca disk bölümünü silebilme
    Verileri geridönüşümsüz, hızlı ve kolay bir şekilde silme
    Yüksek hızda veri silme
    Çok az sistem kaynağı kullanımı

Ccleaner ile veriler kalıcı bir şekilde nasıl temizlenir
    https://www.ceofix.com/1475/veriler-kalici-bir-sekilde-nasil-temizlenir/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 1 Ağustos 2019; 13:37:53 >

• HDtune pro'da disk'e zero fill yapılabiliyor.

İşlem sonrası dosya kurtarma programıyla diski taratıp geride dosya bırakıyor mu kontrol et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aschil

Bu mesaj silindi.
    Disklerde silinme islemi yoksa atiyorum bu gune kadar 100 tb veri yazip sildiysem 1tb hddden 100 tb veri nasil kurtarilabilir
    Hadi 100 tb kurtarildi diyelim yazilimcilar vs 1 tb hddnin ayariyla oynayarak 100 tb'a niye ulastiramiyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madnessisme -- 2 Ağustos 2019; 0:51:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aschil

Bu mesaj silindi.
    Peki saglamasini yapmak icin onerdiginiz veri kurtarma programi var mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-Kayıt yaptım ama bu ne?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Madnessisme M kullanıcısına yanıt
    Kesin. Örneğin, 1000GB disk içindeki tüm dosyaları silip 1GB'lik dosyayı 1000 defa kopyalayıp diski full doldurursanız önceden silinen hiç bir dosyayı kurtaramazsınız. Şüpheniz varsa bu ve benzeri yöntemleri kullanan programlarla veya kendiniz diski doldurun ve Stellar Data Recovery gibi yazılımlarla silinen dosyaları kurtarmayı deneyin.
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Programın adını hatırlamıyorum. Partition silmek, dosya silmek, formatlamak işe yaramaz. Ancak diskin üzerinde yazılı olan tüm verilerin üzerine yeni veri yazılması halinde eski veriler kurtarılamayacak şekilde silinmiş olur.
  • Low level format at

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha once telefonda bu yontemi kullanmistim, bu da cozulebilir mi bilmiyorum, bilenler aydinlatirsa sevinirim.

Telefon hafizasini ne kadar formatlasaniz da, recovery programlari ile fotograflar vs geri getirilebiliyor malum. Cihazi satmadan once, tum hafizayi sifreleyip, sifreledikten sonra Hard Format atmistim. Yani tum dokumanlar sifrelenmis sekilde iken formatlamistim. Sonrasinda recovery programi ile geri getirmeye calistigimda hicbir fotograf bulunamamisti. Mantikli midir bilmiyorum ama guzel bir sifreleme programi ile bu tip bir deneme yapabilirsiniz.
  • mesela harddiskinde ahmet diye bir klasor var içi resim dolu. bunu siliyorsun sonra yine ahmet diye bir klasor oluşturup öyle birakiyorsun. içi boş olacak yani. sonra istediğin programla deniyorsun. eski içi resim dolu ahmet dosyasini bulmuyor. yeni olusturulan içi boş olan Ahmet dosyasını buluyor. dosyalarımi sildikten 1 gün sonra bu işlemi denedim. eski dosyalarımdan iz yoktu. ayni isimde olan yeni klasörleri buldu durdu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.