Şimdi Ara

Harddiski kullanmazsak sağlığı düşermi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Veri depolamada ssd güvenilir değil. Sata wd ssdim 1 yılı dolmadan bozuldu. Laptopumda kullanıyordum ayda yıl da bir açılan bir bilgisayar. İçindeki veriler güm.

• ssd ram gibidir çiple çalışır. rami sökersin 50 sene durur da içinde veri durmuyor ramin. ssd'nin içine veri koyar sökerseniz bile gider bir süre sonra bırak uzun sene durmasını o yüzden ssdlerinizi boşta tutmayın çalıştırın.

• En güzeli, yedekleri iki farklı marka HDD'de birer kopya saklamak. Biri Seagate diğeri WD gibi. Aynı model olmasından kaçınmak lazım belki o modelde kronik bir sorun olabilir vesaire, riski azaltmak lazım.

• hard disk ler oda sicakliginda manyetik ortamda kalmadiklari muddetce hicbirsey olmuyor.
    1997 yilinda hazir sistemin icinde gelen 2.1gb lik hdd icinden 2010 yillarinda icinden verileri almistim.
    ide sata donusturucusu bulsam hala calisir yani o derece.

yine 2007 yilinda seagate 250 gb hdd halen masa ustu bilgisayarimda depolama olarak kullanmaktayim.

2.1 quantum hdd. kendi karti uzerinde kucuk yesil led i vardi. okuma yazma islemlerinde yanip sonerdi. cok havaliydi o zamanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 25 Haziran 2025; 13:36:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.