Şimdi Ara

Harddiski hangi bilgisayara taksam bilgisayar aniden kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıkta da dediğim gibi sorunsuz birkaç bilgisayarda denedim ve 1 tb toshiba 593500-d harddisk bilgisayarları kapattı. İçindeki dosyalar benim için çok çok önemli ve de nasıl halledebileceğimi bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekaan22

    Başlıkta da dediğim gibi sorunsuz birkaç bilgisayarda denedim ve 1 tb toshiba 593500-d harddisk bilgisayarları kapattı. İçindeki dosyalar benim için çok çok önemli ve de nasıl halledebileceğimi bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    direk sata üzerindenmi bağlantı yaptınız yoksa harici olarakmı? bu işlemlerin hangisini yaptıysanız tersini yaparak deneye bilirsiniz. bu bir öneri hdd de olan fiziksel bir arıza yani bozuk donanım resete sebep olabilir
  • Hocam zaten lap-top kullanıyorum. Usb girişine taktım bilgisayar kapandı. Başka bilgisayarlarda denedim sonuç aynı. Takılı konumdayken ve de bilgisayar kapalıyken zaten bilgisayar hiç reaksiyon vermiyor, hiçbir şekilde açılmıyor. Basit bir çözümü olsa diye dua etmeye başladım ama sorun açık bir şekilde harddiskte gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekaan22

    Hocam zaten lap-top kullanıyorum. Usb girişine taktım bilgisayar kapandı. Başka bilgisayarlarda denedim sonuç aynı. Takılı konumdayken ve de bilgisayar kapalıyken zaten bilgisayar hiç reaksiyon vermiyor, hiçbir şekilde açılmıyor. Basit bir çözümü olsa diye dua etmeye başladım ama sorun açık bir şekilde harddiskte gibi.

    demek istediğim hdd harici heralde belki kutuda bir sorun vardır. hdd yi bi masaüstünde sata portundan direk bağlayarak denedinizmi?
  • Hayır masaüstü bilgisayarım yok öyle bir imkanım olmadı. Ama az önce 4. dizüstü bilgisayarda da denedim o da açılmadı. Bu konularda pek bilgim yok ama kısa devre olma ihtimali var mı acaba ? Ya da kablodan kaynaklanan bir sorun olabilir mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekaan22

    Hayır masaüstü bilgisayarım yok öyle bir imkanım olmadı. Ama az önce 4. dizüstü bilgisayarda da denedim o da açılmadı. Bu konularda pek bilgim yok ama kısa devre olma ihtimali var mı acaba ? Ya da kablodan kaynaklanan bir sorun olabilir mi ?

    hdd 2.5 mu yoksa 3.5 inch mi yani şöyle sorayım harici güç girişli ise sadece güç kablosunu takıp hdd nin çalışıp çalışmadığını kontrol edin. dediğim gibi hdd yi direk pc ye bağlayıp deneyin yada farklı hdd kutusu varsa onunla deneyin sonuca varmak için kolaydan zora doğru gitme kgerekir
  • 2.5 usb 3.0 benim hdd. Garantisi de var ama yenisini vermeleri benim için bir şey ifade etmiyor çünkü içindekiler önemli. Hdd nin içini görmek imkansız bilgisayarın eli kolu bağlanıyor harddiski görünce.
  • anladığım kadarı ile soketten kısa devre yapıyor yani hardiski sökmen gerek sökünce hardiski bilgisayara tak yapılamıyor diyorsan haricinin kutusunu kırıp hardiski çıkarın ve bilgisayara takın verilerinizi kurtarmak içinde hiren boot diski ile açın ve usb görüyorsa verilerini diğer hardiskine at ok...
  • Riske atmayıp bir bilgisayarcıya versem daha güvenli olur gibi. Garantiye verip recovery istiyorum desem onlar halleder mi acaba ?
  • diyordun ki hangi bilgisayara taksam bilgisayar kapanıyor demiştin....Başka bilgisayarcıyada versen yapacağı işlem garantisi var mı? sorusunu sorması varsa istanbula garantiye gönderecek ve sıfır hardisk gelecek yani içindekiler gelmez içindekileri istersen ücrete tabi olacak karşılarım dersen direkt ithalçı firmaya gönder onlar bakarlar bir çaresine...
  • harici oldugundan akla hemen kutusunda sorun oldugu gelebilir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.