Bende casper alfaforce pc var.Harddiskim c ve d olmak üzere ikiye ayrılmış durumda.Son zamanlarda bilgisayar problemli çalışıyordu.MAkineyi yeniden kurmak istedim.Fakat harddiske format atamıyorum.Bios ayarlarına baktım.Primary slave ev diğerlerini auto yaptım fakat pc'yi açtığımda none gözüküyor.Bilgisayar dosya yükleme işllemlerini yaptıktan sonra xp'yi kurma yerinde bilgisayarda harddisk takılı olmadığını söylüyor.Boot'dan vazgeçip normal açtığımda da bilgisayar açılıyor.Sorun ne?Bios güncellemesi olabilir mi?
hard disk satamı idemi?
sata
BIOS ayarlarında BOOT seçeneklerine mi AUTO yapıyorsun? Boot'ta bildiğim kadarıyla AUTO yok. Boot seçeneklerinde Hdd, Cd rom ve Disket falan vardır. Ordaki sıralamayı CDrom->HDD-> disket olarak değiştir. Mutlaka oyle olmalı. Sen sanırım disk kanallarında takılı aygıtların ayar menüsunda değişiklik yapıyorsun.
BIOS DAKI BOOT SIRASI ONEMLI DIIL SONUCTA HAM BI DISKE XP KURACAGIN ZAMAN CD DEN BOOT EDIYOSUN GDD DEN DIIL
HARD DISKIN MOTORU DONUYOMU DONMUYOSA KART GIDIK DONUYOSA ICI GIDIK DEMEKTIR GECMIS OLSUN KART GIDIKSE YARDIMCI OLABILIRIM