Şimdi Ara

harddisk vidaları standart mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • harddisk vidaları (hardiski kasada sabit tutan şu 2 vida) standart mıdır?
    hd boşta duruyo. arada kasa kafa sallıyo
    herhangi bi hd vidası die sorsam bilgisayarcıya bendeki hd yi sabitleme işine yarar mı?

ya da ne yapacam. bozulacak 500lük hd sallanmaktan....

• Uydurabildiğin vidalardan birini tak hocam , standart vidası elbette var ama herhangi bir vida da olabilir.
  • hiç uyacak vida yok. bi bilgisayarcıdan isticem de hd vidası ver dersem "höö" diye kalmasın diye öğreneyim. dedim.
  • Normal hdd için vida istersen verirler.
  • yaw oraya tak bı vıda gıtsın anakart hdd bunlar standarttır
  • quote:

Orjinalden alıntı: nocturneox

hiç uyacak vida yok. bi bilgisayarcıdan isticem de hd vidası ver dersem "höö" diye kalmasın diye öğreneyim. dedim.

Hard diskimi kasaya monte etmek için vida istiyorum dersen , höö diye kalmaz heralde
  • HDD vidaları aralarında %90 çeşitlilik göstermez ama HDD vidaları standart vidalardan değildir.
    Yani HDD vidaları boy olarak ve yapı olarak özellikler taşır.

Misal farklı bir vida atarsanız uzun gelip hdd ye zarar verebilir.
    Kalın gelip gene zarar verebilir... En basiti budur
    Hatta bir yerde o vidaların manyetik etkileri olduğunu bile okumuştum =)
    Ya aynı vidadan 4 tane takın eksik vida varsa 3 değil çapraz 2 vida
    atın gibi bir yazıydı sanırsam toms da okumuştum.
    İnandırıcıydı da hani Tabi başka özellikleri olduğunu yazan
    arkadaşlar olursada okumaz değilim burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 26 Eylül 2008; 0:35:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: nocturneox

hiç uyacak vida yok. bi bilgisayarcıdan isticem de hd vidası ver dersem "höö" diye kalmasın diye öğreneyim. dedim.

yok arkadaşım höö diye kalmaz zaten sıfır hdd lerin içindeki vidalardan dedinmi sorun olmaz diğer vidalar kalın veya ince gelebilir
  • Hiç bir şey bulamadın yada vida olmaz diye endişeye kapıldın, bakır kabloyu soy geçir deliklerden, 2 çaprazdan, penseyle hafiften sıkıver. güvende olucaktır yine (manyetik etkide yapmaz hem: )
  • anakartı taktığın vidaları kullanırsan harddisk boşta kalabilir.biraz daha kalınları olacak.onlardan bulup takman lazımo vidalarında genelde yıldız kısmı biraz geniş olur ve gelende kasanın kapak vidalarına benzerler
  • cd-dvd romu sabitleyen vidalardan çapraz olarak iki tanesini sök hdd yi yine çapraz şekilde vidala bence;) manyetik felan bişey olmaz merak etme.. vidanın manyetiğinden bozulacak hdd varmıdır bilmiyorum, kasanın içindeki onca kablo vs manyetik alanı varken 2 vida etkilemez..
  • cd ve dvd romlar tek taraflı 2 tane vida tutuyo zaten onnardan sökemeyeceğim. ama 2-3 çeşit 2şer tane vida alıyım bari hangisi olursa onu takarım tek taraftan.
    bu arada bakır kablo da iyi fikir gibi ama çıkartıp takmak gerekirse uğraştırır...

yardımlarınız için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.