Şimdi Ara

HARDDİSK VERİ KOPYALAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • harddiskteki işletim sistemi dahil olmak üzere disk üzerindeki tüm verileri hangi programla kopyalayabilirim. Diskin fotoğrafını çekmek gibi ancak sadece harddisk içindeki veriler kopyalanacak diskin büyüklüğüyle beraber olmayacak.

• cyta07 kullanıcısına yanıt
    Selam
    İstediğinizi Acronis programı ile yapabilirsiniz. Programın lisanslı olması şartı ile...
    Kolay gelsin..
  • Bay_KG kullanıcısına yanıt
    acronis sadece programlarımı yoksa diskin fotosunu mu çekiyor yani 80 gblık hardisk için 80 gblık yeni bir harddisk mi olması gerekiyor.
  • cyta07 kullanıcısına yanıt
    Selam
    Evet dediğiniz gibi aynı HDD büyüklüğü olması gerekiyor. Yani 80+80 GB HDD'yi biri birine aynalama(clone) yapabilirsiniz.
    Eğer bu ii elle(manuel) olarak yaparsanız, önceden aynı boyuta ayrılmış 500 GB bir HDD birimlerinden birine aynalayabilirsiniz.

Örneğin; 80+500GB 2 adet HDD var ve siz 80GB boyutundaki HDD'yi 500GB boyutlu bir HDD'ye aynalayacaksınız. Bunun için 500GB HDD'den, 80GB'lik bir alan ayırmanız gerekir ki bunu elle oraya aynalayabilesiniz.
    Ya da 500GB'nin tümüne aynalayarak, daha sonra HDD'yi 3.parti HDD parogramları ile yeniden düzenlemek.
    Bilginize ve kolay gelsin..
  • işletim sistemini kopyalasanda calışmıyacaktır dosyaları kopyalarsın ama
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgilendirmeyelim lütfen

Sistemin imajı alınıp aynı bilgisayar üzerinde tekrar kurulduğu zaman sorunsuz çalışacaktır.

Acronis yedek alırken tüm HDD yi yedekliyor, işletim Sistemi'de dahil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atif Zafrak kullanıcısına yanıt
    hayır dediğinizde doğru benim anlatmak istediğim bazı kişiler yeni hdd alıp ona kopyalamak istiyor ve sistem acılmıyor yanlış olmasın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici harddisk kopyalama sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Bozuk HDD'den Veri Kurtarma
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    Tabi o konuda haklısınız. Başka bir sisteme yedekleme yapılır ise uyuşmazlık sonucu açılmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atif Zafrak kullanıcısına yanıt
    Selam
    Acronis ile alınan yedek her bilgisayarda açılır. Yeter ki, alınan yedek MBR veya GPT birimi de birlikte alınsın. Eğer yüklenecek sistem aygıtları farklı ise, burada geri yükleme yaparken UNIVERSAL olarak seçim yapılsın. Bu şekilde olursa, sistem aygıt sürücülerini yüklemeyeceğinden mevcut sisteme ait sürücülerin kurulması gerekir..
    Acronis hakkında pek fazla bilgim yok, o yüzden dedikleriniz hakkında doğru söylüyor olabilirsiniz.

Düz bir mantıktan yola çıktığım için, bir yedek başka bir bilgisayarda driver sonucu uyuşmazlık yapıp sorun yaratabilir diye dedim.

Ama anladığım kadarıyla bu konuda bilgilisiniz, o yüzden bu konuda ki açıklamarı sizin yapmanız daha iyi olacaktır.

Ben teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.
    İmajın başka bir diske aktarılması halinde, yeni hdd window kuruluma gerek duyar mı yoksa yeni hdd ile boot edince o tek imaj dosyası açılıp eski hdd ile aynalanmış mı olur? yani bir tek kopyalamakla iş biter mi? Diğer sorum da şu olacak: workstation versiyonu ve normal versiyonun önceki soruda anlattıklarımla bir ilgisi var mı ? mbr gpt veya universal ile her versiyon altında gerçekleştirilen imaj işlemi her bilgisayar da çalışır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oreed

İmajın başka bir diske aktarılması halinde, yeni hdd window kuruluma gerek duyar mı yoksa yeni hdd ile boot edince o tek imaj dosyası açılıp eski hdd ile aynalanmış mı olur? yani bir tek kopyalamakla iş biter mi? Diğer sorum da şu olacak: workstation versiyonu ve normal versiyonun önceki soruda anlattıklarımla bir ilgisi var mı ? mbr gpt veya universal ile her versiyon altında gerçekleştirilen imaj işlemi her bilgisayar da çalışır mı?

Selam
    Yedeği alınacak SSD veya HDD'nin (GPT - MBR bu hiç farketmez), aynalama işlemi ne ise, diğer bilgisayara veya SSD-HDD'ye aynısı yazılacaktır.

Örneğin; Elinizde bir adet GPT formatlanmış HDD var ve siz bunun yedeğini almak istiyorsunuz. Yedeği aldıktan sonra başka bir HDD'ye aldığınız yedeği geri yüklediğinizde, o HDD MBR olsada sistem geri yüklendiğinde HDD birimi GPT olmuş olur.. Veya tam tersi olacaktır..

UNIVERSAL yüklemelerde ise, sürücüler yüklenmeyeceğinden INTEL veya AMD donanımı farketmeksizin istediğiniz bilgisayara yüklemek mümkündür. Buna göre yükleme sonrasında gerekli sürücüleri kurmak durumundasınız..

Hızlı döndüğünüz için teşekkürler. Bir de workstation avantajı var mıdır ev kullanıcısı için? ayda bir yedekleme yapmayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oreed

Hızlı döndüğünüz için teşekkürler. Bir de workstation avantajı var mıdır ev kullanıcısı için? ayda bir yedekleme yapmayı düşünüyorum.

Selam
    Acronis Backup & Recovery Workstation isimli yazılımı indirip, tam sürüm yaptıktan sonra bir ISO dosyası oluşturun. Bu ISO dosyasını ister CD, ister flash bellek ile başlangışçta bununla boot ederek, DOS ortamında yedek almanız daha mantıklıdır.

Ya da Acronis Backup & Recovery Server With Universal Restore programı ile tüm bilgisayarların yedeğini tek bilgisayardan oluşturabilirsiniz.. Bunun da yukarıda yazdığım gibi ISO dosyasını oluşturabilirsiniz..
    Kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.