Selamünaleyküm. Benim kasamda 2 tane hard disk takılı; biri 500 GB, diğeri ise 320 GB. 320 GB olan hard diskim arızalıydı, yani içine bir şeyler kurmaya çalıştığımda veya bir şeyler kopyalamaya çalıştığımda mavi ekran hatası veriyordu, çok yavaş oluyordu. Donuyordu, takılıyordu ve Windows 10 da bu bozuk olan hard diskte kurulu. Ben hard diskin bozuk olduğunu son zamanlarda öğrendim. Ara sıra mavi ekran hataları alıyordum ama pek umursamıyordum. 500 GB olan hard diskimde kişisel özel dosyalarım mevcut diğer 320 GB olan hard disk ise bozuk olan ondada Windows 10 kurulu. Bilgisayar kapalıyken 500 GB sağlam olan hard diski takıp iki hard diskle birlikte çalıştırıyorum fakat açılmıyor bilgisayar mavi ekran hatası veriyor. Bozuk olan hard disk içinde Windows kurulu olan hard diski tek çalıştırdığım zaman normal şekilde çalışıyor. Bilgisayar açıkken kişisel dosyalarımın olduğu diski takıyorum bilgisayar diski görüyor fakat içine girip herhangi bir klasöre girdikten sonra bilgisayar donuyor hiç bir işlem yapamıyorum. Kişisel dosyalarımın olduğu hard diske Windows kurup oradan devam etmek istiyorum ama şöyle bir sorun oluyor. Genellikle format attıktan sonra bazı videolar kilitleniyor ve o videolara ulaşamıyorum çöp oluyor. Bu şeyi tekrar yaşamak istemediğim için kişisel dosyalarımın olduğu diske Windows kurmak istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz ? |
Bildirim