Şimdi Ara

Harddisk Işığı Sabit Yanıyor Bilgisayar Çok Takılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    i7 işlemci
    nvidia geforce gt 320m 1 gb ekran kartı
    500 gb hdd

Bilgisayarın son günlerde hard disk ışığı yanıp sönmek yerine sabit yanıyor ve bilgisayar takılıyor. Fare işaretçisi hareket ediyor ama herhangi bir şeye tıkladığımda tepki vermiyor. Bir işlem için 15 dk beklediğim bile oluyor. Bilgisayarın içerisinde olan bir videoyu izlerken bile video donuyor ama video çubuğu hareket ediyor. Sorunu araştırmaya çalıştım "hd tune" diye bir program ile hard diskinizi taratın diyordu. Taratmaya çalıştım ama 20 dkda %1'ini tarayabildi ve yaklaşık %15i kırmızı yani hasar görmüş alan olarak işaretlendi sonra o program da takıldı. Kapattım. Yani bilgisayarda işlem yapmak imkansız hale geliyor. Ne yapmalıyım? Yeni bir hard disk alsam sorunu çözer mi? Notebook harddiskleri arasında bir fark var mı her hangi bir hard disk alsam uyumsuzluk yapar mı?

• pc güncelleme yapabilir yada antivirüs günceliyordur kendini.. yada başka bir program bir işlem yapıyor da olabilir. görev yöneticisnden hangi program ne kadar işlem tüketiyor bakabilirsiniz yada resmini cekip buraya koyun arkadaşlar ilgilenir..
  • yok o tarz bir kasılma değil öyle olsa düzelirdi. bir kaç gündür böyle.
  • Selam
    Yazdığınız doğrultuda HDD arızalanmış. Yani; yoğun bir BADSECTOR durmu oluşmuş..
    Yeni bir HDD almanız gerektiğini belirtmek isterim.. Bu gibi durumlar taşınabilir bilgisayarlarda çok sık rastlanır ve rastlıyoruz. Çünkü bilgisayar açıkken bir yerlere sert bir şekilde bırakılıyor veya çarptırıldığından kaynaklanıyor..

Taşınabilir bilgisayarlar için en sağlamı SSD'dir ama biraz pahalı olduğundan bunu bütçesi yeterli olmayan kişiler alamıyorlar..

Size tavsiyem, ya bir SSD, ya da 2.5"(inç) 7500 RPM(devir) bir HDD alarak sisteminizi daha hızlı bir şekilde kullanmanızdır.
    Seagate'nin melez(Hybrit) 750 GB bir HDD'si var. Bu HDD'nin 8 GB SSD önyükleme ve tampon belleği mevcut. İstersenin bunu alabilirsiniz.
    Link:http://www.seagate.com/internal-hard-drives/laptop-hard-drives/momentus-xt-hybrid/

Kolay gelsin..

• tamamlayamadığın bad sector testinde bile o kadar kırmızı aldıysan hdd neredeyse çöp olmuş demektir. çok değerli bilgiler yoksa bi low level format yap belki düzelir yoksa hdd değişecek. hdd sürekli kasıyor çünkü sürekli kullanılıyor bu nedenle ışık sabit. işlemci hdd den veri almaya çalışıyor ulaşamıyor ama hdd ye sürekli yükleniyor. ekstra bişey yapmasanızda normal windows kullanımında ihtiyacı olan verileri ram belleğe almak için işlemci sürekli hdd den veri almak istiyor ama çok geç alıyor veya alamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkcekyman

Casper cn.dxm640b
    i7 işlemci
    nvidia geforce gt 320m 1 gb ekran kartı
    500 gb hdd

Bilgisayarın son günlerde hard disk ışığı yanıp sönmek yerine sabit yanıyor ve bilgisayar takılıyor. Fare işaretçisi hareket ediyor ama herhangi bir şeye tıkladığımda tepki vermiyor. Bir işlem için 15 dk beklediğim bile oluyor. Bilgisayarın içerisinde olan bir videoyu izlerken bile video donuyor ama video çubuğu hareket ediyor. Sorunu araştırmaya çalıştım "hd tune" diye bir program ile hard diskinizi taratın diyordu. Taratmaya çalıştım ama 20 dkda %1'ini tarayabildi ve yaklaşık %15i kırmızı yani hasar görmüş alan olarak işaretlendi sonra o program da takıldı. Kapattım. Yani bilgisayarda işlem yapmak imkansız hale geliyor. Ne yapmalıyım? Yeni bir hard disk alsam sorunu çözer mi? Notebook harddiskleri arasında bir fark var mı her hangi bir hard disk alsam uyumsuzluk yapar mı?

arkadaşlar sana açıklaımış ama sana ssd veya hybrid önermiom...ssd ler için daha erken en az 6 ay daha beklesen tam yerine oturacaklar,hybrid'e gerek yok aa seçim yinede senin klasic segate barracuda öneriom...ssd'lerden çok şikayet gelio mavi ekran falan filan gibi işte

• quote:

Orijinalden alıntı: fm3541
    arkadaşlar sana açıklaımış ama sana ssd veya hybrid önermiom...ssd ler için daha erken en az 6 ay daha beklesen tam yerine oturacaklar,hybrid'e gerek yok aa seçim yinede senin klasic segate barracuda öneriom...ssd'lerden çok şikayet gelio mavi ekran falan filan gibi işte

Selam
    Bizim taktığımız ve sistem kurduğumuz SSD'lerde acaba neden mavi ekran veya sorun yaratmıyor?

Milyonlarca SSD kullanan var, bunların içinde bazıları arızalı olduğundan hata verebilir ama çamura gerek yoktu sanırım!
    Yaklaşık 3 yıldır çeşitli markalarda bizzat kullandığım SSD'ler var(4 adet). Bunlardan bu güne kadar hiç bir sorun yaşamadım. Entegre işlemleri yaptığım için bu SSD'lerden bir tanesini(60 GB) belki 1000 defa çeşitli sistemler kurdum vede sorunsuz kurmaktayım.

6 ay sonra ucuzlayacağını nereden biliyorsunuz? Galiba SSD firmalarından gizli bir haber sahibisiniz!

Neyse size kolay gelsin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hdd'de baya bir bad sector var. ondan pek bir performans alamazsınız. Yeni bir hdd alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Orijinalden alıntı: fm3541

Selam
    Bizim taktığımız ve sistem kurduğumuz SSD'lerde acaba neden mavi ekran veya sorun yaratmıyor?

Milyonlarca SSD kullanan var, bunların içinde bazıları arızalı olduğundan hata verebilir ama çamura gerek yoktu sanırım!
    Yaklaşık 3 yıldır çeşitli markalarda bizzat kullandığım SSD'ler var(4 adet). Bunlardan bu güne kadar hiç bir sorun yaşamadım. Entegre işlemleri yaptığım için bu SSD'lerden bir tanesini(60 GB) belki 1000 defa çeşitli sistemler kurdum vede sorunsuz kurmaktayım.

6 ay sonra ucuzlayacağını nereden biliyorsunuz? Galiba SSD firmalarından gizli bir haber sahibisiniz!

Neyse size kolay gelsin...

ve aleyküm selam

şimdi kardeş oğru demişsin eyvallah ama şöle bişi var daha yazma silme ömrü ve ar-ge si hala devam ediyor...yani tam seri üretimde gibi görünsede deil...
    çamur atma konusuna gelince öyle bi amaç veya niyet içerikli yazılar olduysa tüm forumdan özür dilerim lakin gerçek bu çok şikayet gördüm ondandır...
    bişi daha var bu konuda nerede 6 ay içerisinde ucuzlayacak yazmışım_?benim orda demek istediğimi sen kendi ağzınla söylemişin;

''Milyonlarca SSD kullanan var, bunların içinde (bazıları arızalı olduğundan hata verebilir) ama çamura gerek yoktu sanırım!''
    parantez içinde belirttiğin gibi anlamda şudur;bazıları arıza verebelir e oyüzden daha tam yerine sistemi oturmamışlar arızalı ürünler oluşabilio...yani kardeş benim senin aleyhine konuştuummu düşünüorsan hakkını helal et ama öyle bişi yok...yani bende çok istiorumm bi ocz veya samsung 500 gb lik ama bir bilgisayar kadar değerde tabi belli bir zaman içersinde fiyatlar düşecek ama kasteddiim bu deildi..yinede kimi yanlış bilgilendirdimse özür dilerim hatalı açıklamalarımı düzeltenlerede müteşekkirim

• Tekrar selam
    Günümüz SSD'lerinde(%99) şahsen hiç bir sorun göremiyorum. Sorun yaşayanlar da, sistemlerini doğru yapılandırmadıklarından kaynaklıdır..

Onlarca SSD taktım ve bizzat 4 tane kendim kullanıyorum.. Laptop veya masaüstü için size de tavsiye ederim..

Not: Ucuzlama konusunda yanlış algılamışım ben özür dilerimm.
    Kolay gelsin..
  • http://www.alisverismerkezi.com.tr/asp/show_stock.asp?product=ST9750420AS&view=1

Bu hard diski satın aldım iyi midir? Uyumsuzluk gibi bir durum yaşamam değil mi?
  • Ben bu sebepten zaten yakın zamanda 2 defa formatladım hard diski. Biraz da onun zarar verdiğini düşünüyorum son 3 ayda en az 5 kere format atmışımdır.
  • quote:

Ben bu sebepten zaten yakın zamanda 2 defa formatladım hard diski. Biraz da onun zarar verdiğini düşünüyorum son 3 ayda en az 5 kere format atmışımdır.

Selam
    Format atmakla HDD bozulmaz! Aksine, daha performaslı çalışır ama elbette format atmanın da kuralları var. Üst üste Windows kurup winsxs klasörünü şişirmeye gerek olmadığını sanıyorum.

Fazla format atarsanız HDD bozulur hürafalarından lütfen vazgeçin.. Ne kadar TAM format yaparsanız, her seferinde bilgisayar ilk günkü haline döner.. Fakat taşınabilir bilgisayarlarda HDD çabuk da bozulubilmekte. Çünkü, kucaktan top atar gibi bilgisayarı bir yere bırakmak başlıca arızalardan biridir.

Neyse burada ders verecek durumda değilim zaten.. Ben gerekeni yazdım ve size kolay gelsin..

• quote:

http://www.alisverismerkezi.com.tr/asp/show_stock.asp?product=ST9750420AS&view=1

Bu hard diski satın aldım iyi midir? Uyumsuzluk gibi bir durum yaşamam değil mi?

Hayırlı olsun...
    Bir sıkıntı olmaz ve iyi günlerde güle güle kullanın..

Aynı HDD'yi daha ucuza alabilirdiniz..
    Örneğin;http://www.webdenal.com/seagate-momentus-st9750420as-2-5-750gb-sata_309057.html

• quote:

quote:

Ben bu sebepten zaten yakın zamanda 2 defa formatladım hard diski. Biraz da onun zarar verdiğini düşünüyorum son 3 ayda en az 5 kere format atmışımdır.

Selam
    Format atmakla HDD bozulmaz! Aksine, daha performaslı çalışır ama elbette format atmanın da kuralları var. Üst üste Windows kurup winsxs klasörünü şişirmeye gerek olmadığını sanıyorum.

Fazla format atarsanız HDD bozulur hürafalarından lütfen vazgeçin.. Ne kadar TAM format yaparsanız, her seferinde bilgisayar ilk günkü haline döner.. Fakat taşınabilir bilgisayarlarda HDD çabuk da bozulubilmekte. Çünkü, kucaktan top atar gibi bilgisayarı bir yere bırakmak başlıca arızalardan biridir.

Neyse burada ders verecek durumda değilim zaten.. Ben gerekeni yazdım ve size kolay gelsin..

Ben de formatlamanın zararlı olduğunu düşünmüyordum ama bir kaç yerden öyle duyunca son zamanlarda da fazla format attıktan sonra hard disk bu hale gelince kafamda o sebepten sanırım diye yerleştirdim. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

http://www.alisverismerkezi.com.tr/asp/show_stock.asp?product=ST9750420AS&view=1

Hayırlı olsun...
    Bir sıkıntı olmaz ve iyi günlerde güle güle kullanın..

Aynı HDD'yi daha ucuza alabilirdiniz..
    Örneğin;http://www.webdenal.com/seagate-momentus-st9750420as-2-5-750gb-sata_309057.html

Acil lazım olduğu için pek fazla araştıramadım fakat benim ücrete kargo da dahil diğerine kargo ücretini ekleyince aynı fiyata geliyor. Teşekkürler yine de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.