Şimdi Ara

harddisk hızıyla ilgili soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar acer aspire 4920G notebook almıştım. fiyat/özellikler bakımından çok iyiydi. ancak anakart yandı(yere düştükten sonra) sonra bir daha düzen tutmadı ben de elimle parçaladım

neyse harddiski aldım işe yarar diye harddisk kutusu aldım bir de usb den harici olarak kullandım bi süre.
    harddiskim
    250GB / sata / 5400 rpm sanırım böyleydi özellikleri yanımda olmadığı için bilemiyorum.

neyse bu harddiski harici olarak kullandığımda veri okuma-yazma hızı nasıl olur. normal bir usb2.0 harici harddiske göre yavaş mı kalır yoksa aynı hıza ulaşabilirmi? ona göre ya yeni alıcam ya da eskisini getirtecem arkadaştan

harddisk yanımda olmadığı için hızını ölçme imkanım yok. teşekkürler...

• max 29-30 mb ile veri yazarsın saniyede...
  • quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

max 29-30 mb ile veri yazarsın saniyede...

teşekkürler

peki normal usb 2.0 harici disklerin hızı kaç oluyor max?

bir de bende philips gogear raga var 2gb lık. oldukça yavaş bir hızla yazıyorum 3mb/s
    1080p film izliyim tvde dedim arada hareketli sahnelerde takılmalar oluyor.
    acaba mp3 player filmi oynatabilecek veri aktarma hızına sahip olmayabilirmi??
    1080p film 8000 Kbps değere sahip. sanırım tam sınır noktada usbnin hızı arada takılıyo hareketli sahnelerde??

teşekkürler
  • zaten günümüzdekileri söylüyorum 29 mb ile yazar diye sata 2 arabimini kullanıyor ondan,sata3 ler çıktı şimdi...Sen deki 3 mb ilen yazan kesin ide hdd dir ondan...
  • teşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler için
  • Usb 2.0 HDD kutusu ile normal usb 2.0 hızında kullanırsınız. Bu da 20 mb/sn civarı bir hızdır. 2,5 inç harici hard disk'lerden farkı olmaz. Onlar da 5400 devirde çalışıyor. Bence atmayın, kullanılır yani.

Mp3 player'lar, düşük veri akış hızına sahip müzik dosyalarını çalıştıracak şekilde tasarlanmıştır. Mesela standart bir mp3 dosyasının bitrate'i 128'dir. 1080p film dosyalarında ise sadece ses bitrate'i 1500'ü, video bitrate'i de 8000-10.000'i bulabilmekte. Yani filmin 1 saniyesinde 10-12 mb veri akışı var. Mp3 player doğal olarak bunu kaldıramayabilir. O işi de media player'lar yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Usb 2.0 HDD kutusu ile normal usb 2.0 hızında kullanırsınız. Bu da 20 mb/sn civarı bir hızdır. 2,5 inç harici hard disk'lerden farkı olmaz. Onlar da 5400 devirde çalışıyor. Bence atmayın, kullanılır yani.

Mp3 player'lar, düşük veri akış hızına sahip müzik dosyalarını çalıştıracak şekilde tasarlanmıştır. Mesela standart bir mp3 dosyasının bitrate'i 128'dir. 1080p film dosyalarında ise sadece ses bitrate'i 1500'ü, video bitrate'i de 8000-10.000'i bulabilmekte. Yani filmin 1 saniyesinde 10-12 mb veri akışı var. Mp3 player doğal olarak bunu kaldıramayabilir. O işi de media player'lar yapıyor.

çok teşekkürler hocam kafamda herhangi bir soru işareti kalmadı bu konuda

peki ben netbook kullanıyorum ve usb 3.0 var(henüz denemedim)
    netbookun usb 3.0 dan yaptığı veri akışı ile daha hızlı bir masaüstünün usb 3.0 üzerinden yaptığı veri akışı hızı aynımıdır acaba??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem 4 ile ilgili soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

netbookun usb 3.0 dan yaptığı veri akışı ile daha hızlı bir masaüstünün usb 3.0 üzerinden yaptığı veri akışı hızı aynımıdır acaba??

Verinin bulunduğu ve aktarıldığı hard disk'in(yada belleğin) okuma-yazma ve devir hızı da önemlidir. 7200 rpm hızında dönen SATA III bir masaüstü hard disk veya saniyede 500 mb veri okuyan bir SSD'nin aynı hedefe aynı usb portundan aktardığı verinin hızı, netbook'da bulunabilecek 5400 rpm'li bir hard disk'e göre daha hızlı olacaktır.
  • quote:

quote:

Verinin bulunduğu ve aktarıldığı hard disk'in(yada belleğin) okuma-yazma ve devir hızı da önemlidir. 7200 rpm hızında dönen SATA III bir masaüstü hard disk veya saniyede 500 mb veri okuyan bir SSD'nin aynı hedefe aynı usb portundan aktardığı verinin hızı, netbook'da bulunabilecek 5400 rpm'li bir hard disk'e göre daha hızlı olacaktır.

hmm gayet iyi anladım. ben mesela c deki bir dosyayı kopyalayıp gene c ye yapıştırınca 25Mb/s ile kaydediyo(ilk başlarda 40-50MB/s sonra inerek 25 lerde sabitleniyo)

o zaman ben usb3.0 bile olsa bu hızın üstüne çıkamam çünkü harddiskin kapasitesi belli değilmi?

bir de harddisk c ve d ye ayrılmış durumda. dosya çekerken c de veya d de olmasının ya da diskin doluluğunun bu hıza etkisi varmıdır?

teşekkürler hocam

• Usb 3.0'da o hızın üstüne çıkılabilir çünkü C'den alıp C'ye yapıştırdığınızda gördüğünüz 25 mb/sn hız, hard diskin hem okuyup hem yazma hızıdır, yazma hızları da genelde okuma'ya göre daha düşüktür.
    Eğer veriyi C'den alıp başka bir hard disk'e yapıştırsaydınız kaynakPC'deki hdd sadece veri okuma(hızlı) yapacak, Usb 3.0'ın hızından yararlanacak ve diğer hard disk'in yazma hızı ne kadarsa o hızda bir aktarım hızı görülürdü. Bu da ortalama 80-90 mb/sn civarı bir şey oluyor. Yani kullandığınız donanımlarda en düşük yazma hızı neyse aktarım hızı odur.

Dolu disklerin daha yavaş çalıştığı söyleniyor. Tabi içinde çok az veri olan bir hd'e göre, 2 tb'lık full dolu bir hard disk'te rastgele bir veriyi bulmak için hdd kafası daha çok hareket edip uğraşacaktır. Zamanla bir şeyler yazıp silmeden oluşan küme parçalanması da performansı düşürebilir. Ara sıra disk birleştirme yapılırsa sorun olmaz.

• quote:

Usb 3.0'da o hızın üstüne çıkılabilir çünkü C'den alıp C'ye yapıştırdığınızda gördüğünüz 25 mb/sn hız, hard diskin hem okuyup hem yazma hızıdır, yazma hızları da genelde okuma'ya göre daha düşüktür.
    Eğer veriyi C'den alıp başka bir hard disk'e yapıştırsaydınız kaynakPC'deki hdd sadece veri okuma(hızlı) yapacak, Usb 3.0'ın hızından yararlanacak ve diğer hard disk'in yazma hızı ne kadarsa o hızda bir aktarım hızı görülürdü. Bu da ortalama 80-90 mb/sn civarı bir şey oluyor. Yani kullandığınız donanımlarda en düşük yazma hızı neyse aktarım hızı odur.

Dolu disklerin daha yavaş çalıştığı söyleniyor. Tabi içinde çok az veri olan bir hd'e göre, 2 tb'lık full dolu bir hard disk'te rastgele bir veriyi bulmak için hdd kafası daha çok hareket edip uğraşacaktır. Zamanla bir şeyler yazıp silmeden oluşan küme parçalanması da performansı düşürebilir. Ara sıra disk birleştirme yapılırsa sorun olmaz.

hocam aklımda hiçbir soru işareti kalmadı. teşekkür ederim aydınlattığınız için
    yakın zamanda usb 3.0 WD 2.5" bi harici alıcam da felaketten dolayı piyasa yükselmiş. 200 e satılan aletler 300-350 olmuş. biraz fiyatlar normale dönerse alırım

• Aynen. Ucuzken almadık, Taiwan'daki sel burada bizi mahvetti. Fiyatlar bir miktar düşecek denildi ama bu yıl sonuna kadar %10-20'nin üstünde bir indirim olmaz diyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.