Şimdi Ara

HARDDISK BAĞLANTI HATASI HARDDISK GÖRMEME SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2TB WD marka harici hard disk aldım. 2 hafta kullandım. Gayet düzgün çalışıyordu. Ancak bugün bilgisayarda ki bir kaç dosyayı yedeklemek için bilgisayara bağladığımda hard disk gözükmüyor. Bunu 2 farklı bilgisayarda denedim (birisi kasa birisi laptop olmak üzere). Bilgisyarımdan baktığım zaman C, D gözüküyor ancak Harddisk bir türlü gelmiyor. Aynı zamanda harddiskin ışığı yanmakta ve usb'i pc'e bağlayınca bağlanma sesi de gelmekte. Ek olarak sağ alttan donanımı güvenli çıkar yerine gelince orada USB to ATA/ATAPI bridge aygıtını çıkar yazıyor, bu ne demek anlamadım eskiden yazmazdı bu. Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Not:İşletim sistemi Windows 10

• Hard diskte bir problem olmali. Diskiniz kendinden usb çıkışlı oldugu icin elektronik kart uzerinde sata usb converter var. Ve pc yanlizca bu ceviriciyi algiliyor.

Diskinizi dinleyin bakalim motoru dönüyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hd_doctor

Hard diskte bir problem olmali. Diskiniz kendinden usb çıkışlı oldugu icin elektronik kart uzerinde sata usb converter var. Ve pc yanlizca bu ceviriciyi algiliyor.

Diskinizi dinleyin bakalim motoru dönüyor mu?

hocam diski dinliyorum dönüyor motoru, aktif çalışmakta. Yalnız demin fark ettim baktığımda 2 TB olan harddisk boyutu 37GB gözükmekte sizce sebebi nedir ?
  • Hard diskler calistirildiginda ilk olarak kullanicilarin erisimine kapali olan sistem alanindan firmware modullerini (diskin calismasini saglayan mikro program) okur. Disk kapasitesi bu bolgeden okunan modullerde kayitlidir. Yani disk bu alandan firmware modullerini okuyamadigi icin pc'ye dogru kapasite bilgisini vermiyor. Isin teknik aciklamasi bu.

Kisacasi diskiniz kurulum surecini tamamlamadigi icin calismiyor. Bunun sebebi okuma yazma kafalarindaki bir problem olabilir. Veya tamamen firmware de meydana gelen bir hata da olabilir. Her halukarda ureticinin kusuru. Garanti servisinden degisim talep edin.

• quote:

Hard diskler calistirildiginda ilk olarak kullanicilarin erisimine kapali olan sistem alanindan firmware modullerini (diskin calismasini saglayan mikro program) okur. Disk kapasitesi bu bolgeden okunan modullerde kayitlidir. Yani disk bu alandan firmware modullerini okuyamadigi icin pc'ye dogru kapasite bilgisini vermiyor. Isin teknik aciklamasi bu.

Kisacasi diskiniz kurulum surecini tamamlamadigi icin calismiyor. Bunun sebebi okuma yazma kafalarindaki bir problem olabilir. Veya tamamen firmware de meydana gelen bir hata da olabilir. Her halukarda ureticinin kusuru. Garanti servisinden degisim talep edin.

Teşekkürler hocam. Anladığım kadarıyla benim yapabileceğim birşey yok bu konuda ?
  • Yok maalesef. Zaten denemissiniz ama emin olmak icin bir üçüncü pc ile daha deneyebilirsiniz.

• Samsung'un 320 GB lık harici harddiski vardı. Uzun süredir, hangi bilgisayara takarsam takayım bilgisayar tanıyamıyordu. Harddiskimin ışığı yanıyor, çalışıyor fakat bilgisayar ile iletişim kurmuyordu. Dün azimle tüm yerli yabancı forumları okudum ve Samsung Hardisklerde bu sorunun sıkça tekrarlandığını gördüm. Sonunda çözümünü de buldum ve sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle sorunun kaynağına inelim. Eğer benimle aynı sorunu yaşıyorsanız harddiskinizin NTFS ya da FAT32 olması gereken formatı RAW'a dönüşmüş demektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harddisk Hatası
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Diskinizi dinleyin bakalim motoru donüyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihcan437

Samsung'un 320 GB lık harici harddiski vardı. Uzun süredir, hangi bilgisayara takarsam takayım bilgisayar tanıyamıyordu. Harddiskimin ışığı yanıyor, çalışıyor fakat bilgisayar ile iletişim kurmuyordu. Dün azimle tüm yerli yabancı forumları okudum ve Samsung Hardisklerde bu sorunun sıkça tekrarlandığını gördüm. Sonunda çözümünü de buldum ve sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle sorunun kaynağına inelim. Eğer benimle aynı sorunu yaşıyorsanız harddiskinizin NTFS ya da FAT32 olması gereken formatı RAW'a dönüşmüş demektir.

peki bunu tekrar nasıl NTFS veya FAT32'e çevircem hocam ?
  • quote:

http://download.cnet.com/Aomei-NTFS-to-FAT32-Converter-Pro-Edition/3000-2094_4-75316980.html şu programı dene ama il önce birimin adı ne ki hocam ?

Link verdiğiniz program NTFS dosya sistemini FAT32 dosya sistemine çevirmek için kullanılıyor. Bunun konuyu açan arkadaşın durumuyla ve talebiyle ilgisi yok. Lütfen yanlış yönlendirme yapmayın.
  • quote:

quote:

http://download.cnet.com/Aomei-NTFS-to-FAT32-Converter-Pro-Edition/3000-2094_4-75316980.html şu programı dene ama il önce birimin adı ne ki hocam ?

Link verdiğiniz program NTFS dosya sistemini FAT32 dosya sistemine çevirmek için kullanılıyor. Bunun konuyu açan arkadaşın durumuyla ve talebiyle ilgisi yok. Lütfen yanlış yönlendirme yapmayın.

Hocam disk yönetiminden kontrol ettim zaten, harici NTFS olarak gözüküyor sorun bundan kaynaklı değil, hayır ne olmuş olabilir anlamıyorum çıldırıcam

• jacquer kullanıcısına yanıt
    Diskin bilgisayar tarafından görülmediğini söylemiştiniz ilk mesajda. Eğer disk yönetiminde görüyorsanız PC diski görmüş demektir bu. Aynı zamanda donanımsal bir sorun olmadığı anlamına da gelir.
  • Diskinizi dinleyin bakalim motoru dönüyor mu?
  • diskin kendisinde sorun var gibi maalesef,bana yazılımsal bir sorun değil gibi geldi. ledin yanıyor olması veya usb yi güvenle çıkar seçeneğinin çıkması birşey ifade etmez bu anlamda.
    not :zaten makine ne olduğunu anlayamadığı için o şekilde yazıyor
  • ilk ayarlardan hard diskten başlata bilirsin pcyi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.