win7 64 sistemime format atıp win8 64 bit kurdum arkadaşlar. pc de 2 tane 500gb harddisk var ve bunlardan bir tanesi 2 parçaya ayrılmış durumda. yani 50gb(C) 500gb(D) ve 450gb(F) format atarken her zaman olduğu gibi c klasörünü seçtim ve sorunsuz bir şekilde formatımı gerçekleştirdim fakat Windows açılınca faciayla karşılaştım. sistemde inanılmaz bir kasılma var kasada sürekli disk okuma sesleri var. görev yöneticisinden performans seçeneğinden baktığımda ram in ve belleğin sadece %1 i kullanılırken bile kasılma söz konusu çünkü disc'in kullanımı 90larda geziniyor. masaüstündeyken int. tarayıcıyı açmak istediğimde bile inanılmaz bir kasılma var. 4gb ramim ve 4ghz hızında çift çekirdek işlemcim var o yüzden anormal bir durum. şimdi durum şu. bilgisayarımdan disklerime baktığım zaman benim2 parçaya ayrılmış olan diskimin windowsun kurulu olmadığı kısmı da sistem diski olarak gözüküyor. mesela o diskteki dolu bir klasörü açtığımda uzun süre açılmıyor yavaş yavaş doluyor falan. acaba disktemi sorun var nedir? diski birleştirdim virüs testleri...vs yapılabilecek her şeyi yaptım. yeterli bilgim yok tabi ama bir raid muhabbeti var. acaba ben disclere uygulanmış olan raidi bozmuş olabilir miyim farkında olmadan ? ney yapmam gerekiyor yardım lütfen.
disk yönetimi kısmında disklerimde yazanlar şöyle
c: önyükleme,disk belleği dosyası, etkin, kilitlenme bilgisi,birincil bölüm