Şimdi Ara

Hard Disk Parçaları Birleştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ikinci harddiskimi algımda bunu 4 parçaya böldüm.Su anda 2 hard diskimde 3 ve 4 olmak üzere 7 tane bolum var.Benim istegim yeni aldıgım harddisi 4 parçadan 2 parçaya indirmek . Bunun için ne yapabilirim.Partition magic programını yükledim ama tam olarak kullanamadım bu programı.Sizin tavsiye edebileceginiz herhangi bir program var mı ? ya da FDISK ile yapabilirmiyim bu işlemi , iyi geceler ...

• partition magic ile yaparsın biraz kurcalabu konuda tek geçerim partition magic'i
  • fdisk e gerek yok tak xp cd sini cdrom dan başlat pc yi kurulumda diskerl gördüğün ekranda silmek istediğin bölümün üstüne gel D ye bas bölümü sil
  • @ uzm@n

dostum birleştirebiliyor ama istedğim parçaları değil , sadece birincil olarak atanan parçaları birleştirebiliyor.Yani mantıksal olarak atayabildiklerimi birleştiremiyorum.Ve istediğimi de birincil olarak atayamıyorum ??

@ serqanz

Dostum diyelim ordan 2 parça siliyorum birleştirmek istediğimde.ama tekrar oluşturmak istedigimde ikisinin toplam boyutunu yazamıyorum , sadece birini yazabiliyorum ve bu yüzden de birleştiremiyorum.
  • ikisini sildiğinde zaten zaten tek parça olarak görünmesi gerekir o tek parçada xp de disk yönetiminden formatlanır yada yine xp kurulumuda formatlayıp dosyalar yüklenmeye başlamadan pc yi kapatırsın olur ama ben tam anlayamadım sorunu mantıksal birincil filan ne alaka çözemedim partition magic le birleştiremeyeceğin partition yok linux formatlarıda dahil sadece üstünde veri olan disklerde bölme birleştirme işleri biraz sakattır pek tavsiye etmem.
  • Benim sorunum aşağıdakiki resimlerde görünen sildigim yani bölümlenmemiş alan olarak görünen parçaları bir bütün haline getirememem.Resimlerin birinde max. boyutun sadece o bolume ait oldugu görünüyor , yani diğer bölümlenmemiş alanları da kapsayacak bir bütün oluşturamıyorum ???

http://img240.imageshack.us/img240/3415/resim0925uq.jpg

http://img147.imageshack.us/img147/6181/resim0930kc.jpg

http://img147.imageshack.us/img147/3035/resim0941bf.jpg

http://img147.imageshack.us/img147/9868/resim0959hy.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calzebur -- 28 Şubat 2006; 2:58:02 >

• resimlerin tamamı çıkmamış yarım görünüyo ama fdisk ile yaparsın yada bu iki bölümü işletim sistemin ntfs ise ntfs olarak formatla sonra yine xp cd sinden başlat bölümlerden birinin üstüne gel d ye bas onayla sonra L ve onayla iki bölümün tek olarak gözükmesi lazım ama fdisk daha garanti olur biraz daha karmaşık tır ne yaptığını bilmiyosan deneme bence çok uzun zamandır fdisk ile işim olmadığından o ekranı görmeden hatırlayamıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar yapamadım , yardımcı olun
  • Bu diskte işletim sistemi kurulumu ¿ partition magic ile merge seçeneğinden birleştirmen lazım bu söylediklerimiz dışında bir yolu yok yada işletim sisteminin olduğu partition da dahil bütün hepsini sil tek partition olsun sonra istediğin gibi bölümle ve işletim sistemini yeniden kur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serqanz -- 28 Şubat 2006; 4:50:58 >
  • Evet kurulu .
  • Arkadaşım hardisk bölümleme ve birleştirmenin 4 yolu var

1. Fdisk

2. Windows disk yönetimi

3. Bu iş için yapılmış yazılımlar (Google da yada Download.com da harddisk merge diye arat bulursun)

4. Xp cd si ile

Eğer bu 4 ü ile bu işi yapamadıysan başka yolu yok en azından benim bildiğim varsa biri bizi aydınlatsın.
  • Dostum partition magic le birleştirme yapmak istediğimde birleştirmek istedigim parçayı diger birleştirmek istedigim bolumun içine dosya olarak atıyo.Yani tam olarak yine birleşmiyor.Tüm bölümleri silemem yedekledigim dosyalar var
  • *FDISK i kullanmayı bilmiyorum

*Windows disk yonetiminden birleştirme aynı partition magic te oldugu gibi ( birleştirmek istedigim parçayı diger birleştirmek istedigim bolumun içine dosya olarak atıyo )

*Onları araştırayım ama muhtemelen partition magic gibi birleştiriyolardır :(

*Xp cd si ile yaptıgımdada yukarda resimlerde oldugu gibi hepsini kapsayacak boyutu veremiyorum ...

:(
  • Partition magic i daha önce çok kez kullandım ama ilk defa birletirmek isteğin iki bölümden birini diğerinin içene attığını duyuyorum yanlış anlama dediğin doğrudur ama mutlaka bir yerde hata yapıyorsun gibi geliyo bana partition magic bu alanda en iyi programlardan biri şuanda bende yüklü değil pc yi yeni topladım fdisk aslında çok zor değil ama xp ye geçtiğimden beri kullanmadım tam hatırlayamıyorum ama google da fdisk nasıl diye aratırsan mutlaka bulursun nasıl kullanılacağını.
  • Kardeşim bunu bazı arkadaşlarında dediği gibi partitionMagic ile yaparsın.......hatta ben biraz önce iki partitionu birleştirdim ve hiç bi sorun çıkmadı....bunun da ötesinde partition magic'in türkçeside var.....gayet kolay...eğer türkçesini isteyen varsa mail pm atsın; mkahraman_27@hotmail.com (msn messengerdan da ulaşabilirsiniz)
  • Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim , hallettim problemimi .
  • arkadaşım nasıl halletin bizimlede paylaşırmısın bende aynı derten muzdaripimde :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.