Şimdi Ara

Hard disk kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçenlerde bilgisayarın fazlaca yavaşaldığı bir anda dellenip laptop klavyesine sıkı bi tokat yapıştırdım. O an bişey olmadı hatta hızlandı ama ne zamnki pc yi kapatıp sonrasında geri açtım harddiski taramaya çalıştı beceremedi ve disk error hatası verdi. Harddiski aldım önce dışarda sıradan bir tamirciye götürdüm recovery yapmaya çalıştı yapamadı sonra da şirketin bilgisayarcısına götürdüm. O harddiskin partitionlarının tamamen bozulduğunu recovery yapılabileceğini ama çok uzun zaman alacağını (bi kaç gün falan) soyluyor. Harddiskin sesi normal, içindeki bilgiler önemli şimdi soru şu?

1. Fiziksel bir darbeye maruz kalmış bir harddisk bu tür yazılımsal müdehalelerle kurtulabiliyor mu, yoksa boşuna mı uğraşıyoruz.
    2. Harddisk açılarak yapılan recoveryler pahalıymış ama ne kadar pahalı? bi de her halikarda kurtarabilirler mi?

Tamam klavyeye sert vurdum ama ne biliim diskin bütün içindekiler silinmiş olamaz ama di mi?

• donanımsal hataların maalesef tamiri mümkün değil ,,diğer yandan kurtarma için özel kurumsal firmalar var parası pahalı dır, tabii bu içindeki bilgiye göre pahalı veya ucuz kararı siz vereceksiniz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.