Şimdi Ara

HARD DISK İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKEN NOTLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
3
Favori
31.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: sumituran

çok güzel bilgiler.

yalnız master/slave ayarının nasıl yapılacağı hakkında daha ayrıntılı bilgi olsaydı iyi olurdu.
    çünkü benim sistemimde master da cd rom,slave da hdd ayarlanmış.

hdd i nasıl master konumuna getireceğim?

jumperlar ile yapacaksın yerini değiştireceksin mesela harddiskin üzerinde sana gösterir
  • arkadaşlar acil yardim!!! önceden ide diskim vardı fakat şimdi sata2 harddisk aldım,ama benim anakart sata 1...sorduğum kişiler sata2 nin sata1 anakartta çalıştığını söylediler ve de aldım pc ye taktım,fakat harddiski görmesine rağmen okumuyo!! şöyle yani,yazılım yüklemek istedim ama disk yok diye uyarı geldi,biosa bu raid falan filan ben bişey bulamadım ya:S ayrıca sistemlerde ide disk ve sata disk aynı anda kullanılabilirmi? kimisi hayır kullanılamaz kimisi kullanılır diyo!! bir de sizin fikrinizi almak isterim...
  • Öncelikle IDE ve Sata disk aynı anda kullanılabilir. Kullanılamaz diyen adam önce donanım öğrensin.

Diğer sorunun için bu konunun ilk sayfasında anlatıldığı gibi biosunda seçenekler yoksa yada bulamıyorsan windows kurulumu başladığında F6 ile SATA disketinden tanıtım yapman gerekir. Yada Disketsiz kurulum konusu vardı oradan yararlanabilirsin...

Kolay gelsin
  • ... kusura bakmazsanız acil bir sorum olacak... elimde segate 320 gblik sata 2 hadd var.. fakat bu hd anakartım bir türlü görmüyor... anakartım gigabeyt p35 ds3r yani sata 2 desteği var.. bazı yerlerde sata driver disketten yüklemen gerek diyorlar ama kasamda disket sürücü de yoktur... biosu da fazla bilmiyorum yapmam gereken ayarlar konusunda yardımcı olurmusunuz... acaba jumper ayarlarıylamı alakalı yoksa biostan birşeyler mi yapmak gerek.. aynı zamanda anakartta bir de ide 20 gblik maxtor hd var onda sorun yoktur.. o çalışıyor ama sata 320 lik hiç görmüyor... anakartta sorun olabilir mi... tşk.. ilgilenirseniz çok sevinirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kelkitim

... kusura bakmazsanız acil bir sorum olacak... elimde segate 320 gblik sata 2 hadd var.. fakat bu hd anakartım bir türlü görmüyor... anakartım gigabeyt p35 ds3r yani sata 2 desteği var.. bazı yerlerde sata driver disketten yüklemen gerek diyorlar ama kasamda disket sürücü de yoktur... biosu da fazla bilmiyorum yapmam gereken ayarlar konusunda yardımcı olurmusunuz... acaba jumper ayarlarıylamı alakalı yoksa biostan birşeyler mi yapmak gerek.. aynı zamanda anakartta bir de ide 20 gblik maxtor hd var onda sorun yoktur.. o çalışıyor ama sata 320 lik hiç görmüyor... anakartta sorun olabilir mi... tşk.. ilgilenirseniz çok sevinirim...

Sorunu bilgisayarınıza sata sürücü kurarak ya da sata sürücülü bir xp cd si hazırlayarak aşabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_19629307/tm.htm

• Saollasın kankam Allah Senden Razı oLsun valla cok işime yaradı kaç gündür deniyodum oLmuyodu Thank You

• Sata entegre edilmiş XP cd'si ile normal bir kurulum mu yapılacak F6ya basmadan. Ben öyle yaptım 2 tane SATA HD var ikisinide görüyor. Ama şöyle bir sorunum oldu. Sistem kurulu olan ilk HD nin kablosunu çıkartıp yeni aldığım diğer HD yi başka kablo ile bağlayıp sistem yükledim. Kurulum bitince 3. HD nin kablosunu taktım ve karşıma 2 seçenek çıktı XP sistemi diye. Ben birincisini seçtim yeni aldığım ve kurduğum XP açıldı, ama 2.sini seçtiğimde XP kurulum bölümü açılıyo "KUR dosyaları yükleyip reset atınca CP görsel kurulumu çıkıyor ya solda kuruluma 35-40 dakika kaldı diye görüntü olan işte oradan başlıyor" yani eski HDnin sistemini görmüyor???Eski sistemi naıl iptal etöeliyim yedeklerimi yenisine alıp o HD yi formatlamalımıyım ?
  • Merhaba arkadaşlar Elimde Acer Aspire 5536 model bir laptop var vista yüklü arkadasım xp çevirmemi istedi ama format atarken şöyle bir sorunla karşılaşıyorum

Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini engellemek için Windows kapatıldı.
    Bu durdur hatasını ilk kez görüyorsanız bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki adımları izleyiniz.
    Bilgisayarınızda virüs kontrolü yapın. Yeni yüklenen sabit diskleri veya sabit disk denetleyicilerini kaldırın.
    Sabit diskinizin düzgün şekilde yapılandırılmış, ve sonlandırılmış olduğunu denetleyin.
    CHKDSK /F komutunu çalıştırarak sabit diskte bozulma olup olmadığını denetleyin ve sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın

Teknik bilgiler:
    ** STOP: 0X 0000007B (0XF78D2524, 0X0000034, 0X00000000, 0X00000000

Bir arkadasın verdiği sata driverlar entegre ettim ama onlar intel içindi heralde ondan bu sorunu mu çıkardı amd uyumlu sata driversları entegre edip format atmaya kalksam sorun çözülürmü yada bunu sebebi başkamı eğer sorun sata driverlarsa amd ler için sata drivers varsa elinde olan paylasırsa sevinirim

• quote:

Orjinalden alıntı: kardelencafe35

Saollasın kankam Allah Senden Razı oLsun valla cok işime yaradı kaç gündür deniyodum oLmuyodu Thank You

/>

• Abilerim lutfen birde benim konuma bakin cevP bekliyorum simdiden tesekkurler
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=77024553&p=1#77024553

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.