Arkadaşlar mesela istediğim bölümün 2.öğretimi oluyor ve bu sene harçlar kalktı deniyor.2.öğretimin daha az tercih edilmesinin sebebide az da olsa harç miktarıda olabilir sizce bu sene 2.öğretimlerin durumu nasıl olur kapatılıp 1.öğretime kontenjan olarak filan mı eklenir bi fikri olan var mı?
Ben kalkacağını pek sanmam ama yine de eksik kalır açıklamalarda. Yani harçları kaldırdık(ikinci öğretim dahil değil) gibi bir durum başbakanın imajı açısından kötü olur. Kalkar gibi geliyor.
Zor kalkar.
2side kalkarsa 2.öğretim sıralamaları yükselir belki 1.öğretim geçer
bakın görün şimdi herkes harç kalkacak yazayım 2. öğretim filan diyecek yazacaklar dönem kayıtlarında da kalkmadığını görüp ödemek zorunda kalacaklar yada gitmeyecekler
bana sorarsan harçların kaldırılmasında şu reklamlardaki minik yazılar var bence kalkarsa örgünler kalkar yoksa üniversitelerin asıl damarı i.ö anca örgünlerin harçlarına ses çıkarmazlarki çok bölümün örgün harcı 120-200 arası
harcın falan kalktığı yok saçma sapan iş yapmayın ilk tercihiniz örgün öğretimler olsun sonra hani harç kalkmıştı diye ortalıkta dolaşırsınız bazı bölümlerin ikinci öğretimleri gerçekten çok para sonra üzülmeyin